bambi

Nu är jag inte farlig längre!


Nu behöver jag inte oroa mig över att jag skadar mina gullungar längre!



Idag så behöver jag inte oroa mig över strålningen längre! För en vecka sen var jag ju och mätte hur mycket jag strålade fortfarande efter min strålbehandling och då sa dom att jag ska försöka att inte vara nära barnen för mycket (totalt max 2 timmar per dag). Dom räknade ut halveringstiden och hur min kropp tog upp det radioaktiva ämnet och räknade ut att från och med idag så är det ingen fara för mig att ha barnen hos mig som vanligt.

Det har varit jättejobbigt att hela tiden ha i bakhuvudet "åh nej, jag kanske skadar mina barn." och att hela tiden känna att jag inte vågar krama dom så mycket som jag vill. Jag har fått lämna över dom till sambon efter en stunds kramande och det har ju varit tråkigt. Speciellt när Zack har velat suttit hos mig lite längre stunder.

Men nu behöver jag inte tänka på det längre! Det är såååå skönt! Nu kan jag kramas hur mycket jag vill!


Nu är det bara återbesök som gäller. Ett om 2 månader (ja, eller när vi har kommit hem från Thailand) och sen tror jag att jag får gå en gång i halvåret och så småningom en gång i året.


Annars idag så är det ambassaden som gäller och lite planering inför morgondagen (då väntar en stor överraskning åt sambon!).
#1 - Mia

Jo men en hel vecka det gör så ont att bara tänka på det. Samtidigt ska jag ju vara glad att de upptäckte cancern jag hade gått med knölen i över 1½ år innan någon reagerade och sa att jag borde besöka läkaren och undersöka den.

Då hade de inte tänkt operera bort den för den var mer en skönhets grej tyckte dom men eftersom den började skjuta struphuvudet åt sidan så blev det operation.

Allt såg bra ut men de skickade in den på analys och då visade det sig att det var cancer i den.

Så en vecka i isolering från barnen och sen bli av med cancern är ju iof inte så farligt om man tänker på vad som kan ske om jag inte gör det.

#2 - Anonym

Härligt!!! Jag tar prover en gång i månaden men var på ett återbesök en månad (oktober)efter min behandling, ska dock på återbesök i januari igen. Då känner doktorn på halsen och i armhålor. kram

#3 - Linda

Härligt!!

#4 - sara

va skönt =)

#5 - mammorama

Hej, snubblade in här då jag googlade på min vigselring... Fastnade vid ditt inlägg här då min mamma har haft sköldkörtelancer när jag var yngre och jag minns perioden då hon var radioaktiv och vi inte fick sova i samma rum.



Skönt att allt verkar ha gått bra och hoppas du inte har allt för mycket påverkan på rösten, om alls någon. Lycka till i framtiden! kram