bambi

Skäm bort barnen i jul!
Nu i jultider så är det svårt att inte skämma bort barnen känner jag. Alla leksaker och kläder jag ser tänker jag "åh, va glad Zack skulle bli om han fick en sån i julklapp!". Jag tänker verkligen så om ALLT! Så jag måste hejda mig.

Zacks allra första jul, då han var typ 3 månader, då minns jag inte ens vad han fick. Tror inte att han fick något alls. Förra året fick han två julklappar av oss: en cd-spelare och ett stort Lego Duplo-paket. Totalkostnad: en tusenlapp.

I år blir det kanske lite fler julklappar, men för mindre pengar. Det blir i allafall inte julklappar för 5600 kr. som denna 4-månaders bebis ska få:



Mamman säger att hon vill att dottern ska bli bortskämd! Allra värst är nog ändå detta uttalande av mamman:

– Att lägga mycket pengar på fina kläder visar hur mycket du bryr dig om ditt barn.

Ja, det spelar ingen roll att unge sitter själv i sitt rum och har inte fått en kram på flera månader så länge den har sin Armani Junior tröja och Uggs på fötterna!


Nog för jag att jag själv gillar att shoppa en hel del dyra saker till barnen, men för vissa går det verkligen överstyr. Och det känns som om nu vid jul så är det ännu lättare hänt...


Tack Tess för tipset om denna artikel!
#1 - Sofi

Spontant känner jag bara, stackars barn i den där artikeln!! Känns lite olustigt liksom.



Till Minna har vi inte köpt något än men hon får nog något litet paket så att inte Elis tycker det är konstigt att hon inte får nåt. Till Elis har jag handlat på loppis och på Tradera :D Och så kommer säkert alla släktingar skämma bort honom, så han får nog paket i överflöd ändå.

#2 - LADY DAHMER | confessions of a neurotic attentionwhore

vilken bombad jävla idiot.



jag känner precis som du, men som den ansvarstagande föräldern JAG är så hejdar jag mig (till skillnad från det hjärndöda våpet i artikeln).



Jag vill att min dotter ska lära sig att UPPSKATTA sina saker. Jag lagar hellre än att köpa nytt så att hon förstår sakers värde.



Min pappa har försökrt köpa min kärlek. Det funkade inte. Den där mamman kommer bli mycket förvånad och jag tycker ärligt talat synd om barnet.

#3 - Beata

Alla får handla vad de vill till sina ungar, men att säga att man vill att de ska vara bortskämda materiellt är ganska tomt sagt. Jag vill också att mitt barn ska vara bortskämt, men på kärlek, trygghet och närhet.

#4 - Karlskronamamman

Vi köper några stycken halvstora paket. Det är verkligen inte pengarna som bestämmer om det är en bra klapp eller inte!

Köpte pruttlera till sonen förra julen och det var det enda han lekte med trots en massa andra nya saker. 30:- och inte mer =)

#5 - Tess

Just den kommentaren som du nämner gjorde mig förskräckt också. Att mäta kärlek i priset och märket på kläderna som barnet har på sig...skrämmande! Jag ska skämma bort min son också, men på kärlek, kramar och pussar! Visst är det kul att handla saker, men att lära barnen att uppskatta det de har är en viktig lärdom. Då kan man inte bara köpa nytt direkt något gammalt gått sönder eller om de tröttnat på det.

#6 - Elin

Jag och mina två syskon har alltid fått julklappar och födelsedagspresenter för ca 5000-10000 kr var. Jag hoppas och tror inte att det är våra föräldrars sätt att "köpa" vår kärlek. Utan jag tycker att om man har gott om pengar så ska man få använda dom på människor man älskar, och inte låta dom ligga och ruttna på banken.



När jag var yngre och fortfarande bodde hemma så slösade jag ganska mycket, kunde gå o köpa ett par pumps för över 1000 kr impulsivt och inte bry mig alls. Men nu när jag flyttat hemifrån och bara har studiebidraget att leva på har jag blivit mycket mer ekonomisk och har alltid flera tusen kvar i slutet av månaden.



Jag har varit ganska bortskämd och inte behövt städa, diska, tvätta eller hjälpa till så mycket hemma, men det gör mig eller mina föräldrar till sämre personer. Och som någon kommenterade innan, det är inte synd om mig. Alla ska få bestämma själva hur de vill uppfostra sina barn. :)

#7 - Elin

Menar förstås att det INTE gör mig eller mina föräldrar till sämre personer.

#8 - Anonym

Det ena utesluter inte det andra. Jag shoppar.. OCH kramas.