bambi

Varför bloggar jag?

Ibland får jag frågan (främst från vänner) varför jag bloggar.

I början så var det ett sätt att få vara lite kreativ men samtidigt föra lite av en dagbok. Jag har alltid sett bloggen lite grann som en tidning, men lite repotage, lite modesidor, lite recept, mm. Därför har jag kanske inte en klar inriktning utan blandar lite, som man kan göra i en tidning.

Men jag bloggar för att jag tycker att det är roligt. Jag känner att jag skapar något eget och kan vara kreativ med bilder och form. Det känns som om jag får ut väldigt mycket av det, för jag får så underbar respons från er läsare i form av kommentar och mail. Och även om man säger att man bloggar "för sin egen skull" så är det inte samma sak som att blogga i en låst blogg.

Men ibland så undrar jag själv varför jag bloggar och vill nästan sluta blogga. Det är dom få gångerna som jag får någon riktigt elak kommentar och så har personen lyckats pricka in en dålig dag.... vilket kanske händer en gång om året. Jag tar sällan åt mig av dumma kommentarer, speciellt inte av dom i stil med "va ful du är" eller liknande...

 

Och är det inte bättre att tänka så här?



Tack för att ni läser och kommenterar min blogg!!

#1 - Apan satt i granen @ Spotlife

Jag tycker om att få frågan, det får mig själv att reflektera. På senare tid har jag fått den många gånger och jag känner som du att jag skapar något. Det är kreativt att blogga.

#2 - Apan satt i granen @ Spotlife

Jag tycker om att få frågan, det får mig själv att reflektera. På senare tid har jag fått den många gånger och jag känner som du att jag skapar något. Det är kreativt att blogga.

#3 - Lisa

Jag är jätteglad för att ha möjligheten att kunna läsa och ta del av din blogg :) Är ju Odd Molly frälst, precis som du, men det är minst lika roligt att läsa om dina fina barn :) Personer som skriver tråkiga och trista kommentarer mår nog sämst själva förresten. Även om det är svårt, så är det lika bra att rycka på axlarna och försöka att inte bry sig. Särskilt eftersom det finns minst tusen andra som har enbart goda och positiva saker att säga och skriva här på din blogg, kom ihåg det :) Gott nytt 2011 och ha en riktigt härlig Thailandsresa och fint bröllop förstås! Kram från Lisa :)

#4 - Caroline L

Du har så rätt, låt oss slösa på vänliga ord:) Kram

#5 - Tess

Jag bloggar av samma orsak. Det är kul helt enkelt :-) När man sedan får respons på saker och kanske får se från ett annat perspektiv så är det även lärorikt. Jag har alltid varit väldig till att skriva och jag gillar konceptet blogg i och med att man även kan få feedback. Som du skriver så är det trist med folk som är elaka. Man behöver inte alltid hålla med, men man ska inte bli elak eller sjunka till personangrepp.

#6 - Nadia

Tror de finns gånger då de flesta av oss som bloggar regelbundet känner för att sluta. För mig är det när jag känner att jag inte har någon lust eller ork. Då förbarmar jag bloggen. Men nu när jag har varit utan bloggen i fyra dagar så känner jag hur stor del av mig, bloggen har blivit. Men det hade varit skönt att vara en sån tillräckligt stor bloggare så att statistiken inte blev sämre bara för att man vill ha semester ett par dagar från bloggen. Nu lägger jag så fruktansvärt många timmar på bloggen, och ibland tappar man orken. Det är då jag känner för att sluta.

#7 - Angelica

Dom som kommenterar elaka saker vill bara fiska läsare!