Är det inte dags snart?


Zack förstår så otroligt mycket nu. Han kan t.ex. gå och slänga något i soporna om man ber honom, han kan lägga tillbaka saker på sin plats och så kan man fråga honom en massa saker som "vill du bada?" eller "kan mamma smaka?" (och då brukar han mata mig). Och en massa massa annat...

Så han verkar förstå hur många ord som helst, men ändå kan han i princip bara säga 2-3 ord själv. Jag kanske är lite otålig, men jag väntar och väntar på att orden ska börja rinna ur hans mun. Fast han gör sig väldigt bra förstådd med hjälp av ljud och tecken (han kan t.ex. visa att han vill att vi ska sjunga genom att göra "imse vimse spindel" med fingrarna). Så han kanske känner att han inte behöver börja prata än? Det skulle bara vara så roligt att få höra vad som rör sig i hans lilla huvudet...  :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Andrea
2010-02-15 @ 13:35:44 Blogg: http://femtioniotuseng.blogg.se/

Jag har läst att man ibland kallar året mellan ett och två för "det tysta året" . Vissa barn säger inte så mycket, men de förstår, samlar på sig massor med ord och så vid två så bara smäller det till så pratar dom jättemycket.

Jenny i Dalby(mamma till tre)
2010-02-15 @ 14:34:16

Rätt vad det är så smäller det till, precis som Andrea skriver ovan. Jag har haft båda varianter av "pratare" här hemma - först dottern som pratade jättetidigt (flerordsmeningar redan vid 1,5) och rent redan från början, hon hade aldrig något "eget" språk. Sen mellansonen som bara pratade goja tills han var två år och några månader. Då rasslade det till och talet lossnade plötsligt. Innan dess undrade jag (som också hade hans oerhört verbala storasyster att jämföra med) nästan om det var något fel eftersom han knappt sade ett begripligt ord. Yngsta V (lika gammal som Zack) kan kanske säga 15 ord tydligt, men pratar också långa haranger som vi inte förstår..:-) Hur som helst, det kommer! Ni verkar ju sjunga och läsa mycket för Zack, och det kommer säkert att visa sig göra susen för Zacks ordförråd när det väl lossnar! .

stina§
2010-02-15 @ 14:40:18 Blogg: http://stinalindgren.blogspot.com/

hej baby!

Det är sååå olika!!!

Tänk om alla började exakt samma dag... när de är 1 år och 2 dagar ska de säga mamma... :)

Nina
2010-02-15 @ 15:56:35 Blogg: http://petitfashion.se/

Det där är ju såå olika. Båda mina pratade VÄLDIGT tidigt och mycket, Jättegulligt i början men också lite jobbigt ibland ; )Det lossnar snart ska du se!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet