bambi

Bambi och gremlinisarna

Igår pratade jag med en kollega om hur jag inte kunde äta på kvällarna (pga illamående). Han sa att det var jag och gremlinsarna då ;) 

Ja, jag har nästan blivit som en gremlin. Jag kan inte få i mig något efter kl.17-18 på kvällen. Men till lunch kan jag äta nästan hur mycket som helst. Det här med illamåendet är ju riktigt konstigt... och jag förstår inte alls varför man brukar kalla det "morgonillamående", jag har aldrig bara mått illa på morgonen när jag har varit gravid!

Igår så fick sambon hämta Zack på dagis eftersom jag var tvungen att jobba lite längre. Han ringde då mig när dom kom hem eftersom det var översvämning i köket! Tydligen så kom det från diskmaskinen. När jag kom hem så hade han hittat källan till översvämningen, en av napparna till en nappflaska hade hamnat i avloppet i diskmaskin. (Måste dock påpeka att Zack nästan aldrig använder nappflaska nu för tiden, bara när alla hans pipmuggar är smutsiga.)

Så imorse så kom fastighetsskötaren förbi för att kolla ifall det hade blivit några vattenskador, eftersom det hade tydligen varit ganska mycket vatten på golvet. Då läxade fastighetsskötaren upp oss och sa att vi måste stänga av vattenkranen till diskmaskinen (och tvättmaskinen) när vi går hemifrån. Att så ska man göra! Men allvarligt, finns det någon som gör det varje gång dom åker hemifrån? Okej, om man ska resa bort en vecka... men varje dag? Och oftast har vi diskmaskinen igång när vi inte är hemma... så nej, det kommer nog inte hända...
#1 - Lizzy

Ojdå, vi stänger nog aldrig av vattenkranen till diskmaskinen... Däremot har jag aldrig på diskmaskinen när vi inte är hemma eller om vi sover. Det efter att jag gick en brandutbildning och brandmannen som höll i den sa att man inte skulle det för att det händer flera ggr varje år att det blir ngt elfel som gör att det börjar brinna (gäller också tvättmaskin). Är du inte hemma då eller ligger och sover så är det ju kört :S

#2 - Martina [foto musik & lite ditt o datt]

Nej, så brukar vi aldrig göra! Vi har ofta igång tvätt- och diskmaskin när vi är borta, t ex jobbar eller är i skolan...

#3 - Cissi

Jag extraknäckte på försäkringsbolag när jag pluggade, och faktum är att du kan få avdrag på ersättningen om du har kört tvättmaskin/diskmaskin när du inte varit hemma och en skada uppstått till följd av det. Det räknas som oaktsamhet. Så tyvärr, din fastighetsskötare har rätt i sak. Det är nog knappast någon som klandrar dig för att inte stänga av vattnet till maskinen varje gång ni går hemifrån, men maskinen bör inte vara på när man inte är hemma och således inte märker om nåt går fel...



#4 - e

Jag är också gravid och mitt illamående är hanterbart. på morgonen Börjar inte kräkas förrän mitt på dagen och framåt middagsdags/kväll är det allra sämst. Så var det förra graviditeten också. Förstår inte heller det där med morgonillamåendet! :)

#5 - Jessica

Mådde också mest illa på kvällarna, med båda. Och ang. diskmaskinen så stänger vi alltid av vattnet efter varje disk, min man bestämde det och nu har det bliviit en rutin som jag inte tänker på. En bra rutin tycker jag.

#6 - Linda

jag stänger alltid av den, efter varje disk... på riktigt! gör inte folk det alltså?! bara nåt inbyggt jag alltid gjort. men nu vet jag varför..

#7 - Nena

Ja, jag stänger alltid av vattnet när den inte är igång. Vi har haft en rejäl vattenskada i köket pga diskmaskinen och det var INTE KUL! (Fläkt i fyra veckor, uppbrutet golv och vägg - så vi skaffade ny kran med avstängning direkt på kranen, ursmidigt!) Så det rekommenderar jag alla att göra. Det är verkligen värt det! Och jag går aldrig hemifrån med maskiner igång. Har också hört på brandutbildning att det verkligen inte är att rekommendera. Vanlig brandorsak tyvärr.

#8 - Maria

Tvättmaskinen vrider jag av kranen till, men inte diskmaskinen...skulle jag bo i hus skulle jag kanske göra det.



Du skriver att Zack inte använder nappflaskor längre, dricker han alltså inte välling innan han ska sova på kvällen? Är middagen det sista han äter innan han ska sova? Intressant att höra hur andra gör med kvällsmål.

#9 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Maria Han har aldrig tyckt om välling! Det gjorde tydligen inte sambon heller, så det är något som har gått i arv :)



Tidigare så fick han gröt istället på kvällen, men nu är kvällsmaten hans sista mål.

#10 - Maria

Aha, men vad skönt egentligen...min son trilskas fortfarande med att tjata om välling på nätterna då han vaknar...och trött som man är orkar man bara inte tjafsa utan ger honom det han ber om. Det är lite tabu att ge på natten, så jag skäms när jag berättar det. Han är ju trots allt snart 1 1/2 år och ska inte behöva mat på natten. Hoppas han kommer sluta självmant nån gång...



Kram