bambi

Bambis Tradera-tips
Jag har sålt och köpt saker på Tradera i snart 4 år. Det går verkligen i perioder, men jag köpte t.ex. mycket av Zacks första kläder på Tradera. Jag tänkte dela med mig av några tips:

Att köpa på Tradera:

* Man kan hitta många bra fynd på Tradera, nya fina saker för en bråkdel av nypriset, men man ska vara lite försiktig för det finns många som luras på Tradera! Det finns många kopior på märkesvaror på Tradera. Man märker det på t.ex. om säljaren har många nya märkesvaror till väldigt billiga priser och oftast i flera olika storlekar.

* Sen så händer det ibland att folk försöker "sälja" saker som dom inte ens har. Dom sitter bara och håvar in pengar och så finns inte ens varan som dom försöker att sälja. Detta är oftast helt nya säljare utan några som helst omdömen och som har många saker ute till försäljning. Om det känns osäkert så kan du alltid be om att få betala via Payson-garanti, då släpps inte pengarna förrän du har fått varan. Men du måste fråga säljaren om det är okej att betala på det sättet innan du lägger bud.

* Om det mot förmodan skulle sluta dåligt och du är missnöjd med varan, så var inte rädd för att ge ett negativt omdöme! Många är rädda för att ge ett negativt omdöme och riskera att få ett negativt "hämdomdöme" tillbaka. Men det tycker jag inte att man ska vara så rädd för, några enstaka negativa omdömen påverkar inte så mycket i det stora hela (jag har inte varit rädd för att ge negativt och har 5 negativa av 1203 st, vilket jag inte tycker är så farligt). Men du varnar andra för en oärlig säljare, vilket alltid är schysst!


Att sälja på Tradera:

* Utropspriset kan vara svårt att sätta. Jag brukar tänka så här: vad är det minsta jag känner att jag vill ha för plagget och om jag får mindre än så så kan jag lika gärna behålla plagget? Så ibland blir det ganska höga utropspris, för jag känner "får jag inte minst si och så mycket för det så kan jag lika gärna behålla det". Men då blir jag inte heller besviken och det känns inte lika jobbigt att sälja det.

* Jag brukar tänka på när auktionen slutar. Jag brukar försöka pricka in söndagar och måndagar eftersom det är då folk surfar mest. På söndagkvällarna och på måndag runt lunch (när man är tillbaka på jobbet) speciellt, så det kan vara bra att tänka på.



Hoppas att tipsen hjälpte er lite i allafall! Jag har några auktioner ute just nu på Tradera, kika gärna!
#1 - Anonym

jag brukar också sälja på tradera. jag brukar försöka gör göra så att auktionerna slutar runt den 20 eller 27 då folk får barnbidrag och lön.



DET ÄR ETT BRA TIPS!