bambi

Inte så viktigt att pappan är med på förlossningen???
Efter 3d-ultraljudet i torsdags så tog sambon med en bild på Bönan och visade upp den för arbetskamraterna. Dom frågade när Bönan var beräknad att titta ut och han berättade att hon är beräknad den 26 april. Då säger några av arbetskamraterna som är singlar och inte har familj: "Men vilken tur, för då hinner då åka på kick-offen!" (Kick-offen är 2 veckor innan BF.) Medans dom med familj skrattar och nästan tror att dom skämtar... men det gjorde dom inte! Och sambon har fått höra det någon gång tidigare också på jobbet av arbetskamrater utan familj. Dom har till och med undrat varför han ska vara med på förlossningen och tyckte att dom inte skulle vilja ha med sin kille på en sån sak?!?!

Medans sambons chefer (som har familj) tycker att det är helt självklart att han inte kan följa med på Kick-off 2 veckor innan BF (kick-offen är dessutom utomlands).

Men jag minns inte att man tänkte så innan man fick familj? Det var väl självklart att pappan skulle vara med på förlossningen?

Det är synd att kick-offen skulle vara så nära inpå BF, men sambon har hela tiden tyckt att det är självklart att han inte kan följa med. Han vill ju inte riskera att missa födseln av sin dotter! Även om hon säkerligen tittar ut efter BF, som Zack gjorde, så vill man ju inte chansa.
#1 - Martina

Det tycker jag låter mycket märkligt! Jag är än så länge barnlös, även om jag förvisso har sambo/fästman, men jag har alltid tyckt att mina framtida barns pappa ska finnas där när det är dags! Jag har nog inte ens tänkt tanken att det inte skulle bli så...

#2 - Anonym

2 vevkor innan hade jag nog "släppt " iväg mannen. Har man inga förvärkar, slemproppen är kvar, gick över tiden sist osv.................tycker jag att han kan åka.



Risken är ju faktiskt ganska liten att bebeisen kommer just då. Livet kan ju inte stanna helt för att man väntar.



Men det är bara vad jag tycker :-)

#3 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

anonym "Släppt iväg"? Jag har aldrig sagt att han inte får åka. När han berättade för mig om kick-offen så hade han redan sagt att till chefen att han inte kunde åka.

#4 - e

Två veckor innan tycker inte jag heller är någon fara om inget har börjat. Så jag förstår faktiskt att folk undrar lite över det. Och jag är förälder! :)

Men alla får väl ha sin syn på saken och jag tycker det är lite taskigt av dem att ifrågasätta någons beslut i det fallet.

#5 - e

Sen är det ju förstås väldigt märkligt att de inte tycker att mannen ska vara med på förlossningen?!

#6 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Nej varken jag eller min man hade heller velat riskera att han missade en förlossning, så två veckor innan hade nog ingen av oss velat att han skulle befinna sig utomlands. Intressant kommentar ovan om att "släppa iväg". Det måste väl ändå ligga lika mycket i mannens intresse att vara med när hans barn föds som hos kvinnan. Tänk att missa sitt barns födsel, usch så jobbigt!



Och självklart är det lika stor sannolikhet att bönan kommer just två veckor innan som precis på BF eller två veckor efter. Mina barn är alla födda vid helt olika tidpunkter i graviditeten så man kan egentligen inte räkna med någonting! Inte heller har jag någon av gångerna sett röken av någon slempropp, och förvärkar har jag haft långt innan med två av barnen (inget med första), så det behöver absolut inte heller vara några säkra tecken.



Klart att man inte vill chansa!

#7 - Anonym

Klart att papporna ska vara med på förlossningen. Det är det minsta man kan begära efter en 9 månader lång graviditet. Det är nog väldigt viktigt för att dom ska kunna knyta band till dom som rackarna som man själv känt sparka i magen under några månader.



Jag håller också med om att han inte borde följa med på kick offen två veckor innan förlossningen. Min förstfödda hade bråttom ut, hela 4 veckor, innan beräknat. Så man kan aldrig veta ;)



Ha en fortsatt trevlig helg!

#8 - Anna Kaagaard Kristensen

För mig har det alltid varit självklart i alla fall, jag tycker att det är ganska underligt om man inte vill vara med när ens barn föds och kvinnor som inte vill ha med sina män för att de tycker att det är "pinsamt i fall att man bajsar på sig" och liknande är riktigt konstigt det med.



Anonym "Släppt iväg" Haha! Det kan hända i oförutsedda saker, man kan inte veta i förskott när det händer, min son är född i vecka 32 tex, det var helt oförväntat.



#9 - Soffy

Mycket konstigt sagt av dem! Och vilken kommentar du fick här, reagerade mest på orden "Livet kan ju inte stanna helt för att man väntar. " Vadå, är en kickoff livet? Livet är ju just det LILLA LIVET därinne!!!



#10 - MALINHE |foto|

Hoppas du får en superfin alla hjärtans dag dag imorgon! :)



kramar/ www.malinhee.blogg.se

#11 - Bettan

Hejsan!

Det var det sjukaste jag har hört. Jag är inte ens i närheten av att skaffa barn ännu men jag har ändå alltid sett det som en självklarhet att killen ska vara med.

Kram, kram :)