bambi

Jag är kvinna, alltså tänker jag (för mycket)



Idag jobbade jag för första gången på en vecka. Natten till idag så låg jag vaken mellan ca kl. 2-4, inte pga graviditetsbesvär, nej för att jag låg och tänkte. Detta händer mig ganska ofta, speciellt under natten till måndagar. Då brukar jag ligga och planera veckan om och om igen i huvudet och gå igenom vad som ska göras och vilka lektioner jag har, osv osv. Så under denna natt så gick jag igenom dagens planering om och om igen och gick igenom vad jag skulle säga (i detalj) under lektionerna, helt sjukt och onödigt egentligen!

Vad jag har hört av mina vänner så är detta inte helt ovanligt. Det verkar som om vi kvinnor uppfostras till att ha koll på läget, vi måste veta till punkt och pricka exakt vad som ska göras. Män kommer undan lättare med "äsch, det glömde jag bort" och det tror jag inte har så mycket med biologin att göra utan hur vi blir uppfostrade.

Så detta fick mig att tänka på en bok som jag har i bokhyllan (men inte har läst): Kvinnor som tänker för mycket. När jag såg den förut så tyckte jag att den passade mig bra eftersom jag tänker nog för mycket och med det så menar jag att jag ältar saker om och om igen och måste alltid ha koll på läget.

En annan bok som tar upp ämnet är Familjens projektledare säger upp sig. Den diskuterar frågan "varför är det alltid kvinnan som blir familjens projektledare?". För det är ju oftast kvinnan som har koll på vart barnens kläder är, vilka utflykter barnen ska göra, när det är dags att tvätta fönster och byta gardiner, osv osv.

Det brukar sägas att män skyller på att dom inte "ser" när saker behöver göras och därför blir kvinnan istället projektledare och det måste ju vara skönt för män att slippa det ansvaret och slippa tänka på sånt. Men samtidigt måste väl vi också sluta att ta på oss ansvaret och även uppfostra våra söner att göra saker utan att man säger till att dom själva kan ta intiativ till att t.ex. städa sitt rum. För dom flesta männen är faktiskt inte blinda och kan se lika väl som vi när det behöver dammsugas!
#1 - Jennie

Boken "Jag säger upp mig..." är jättebra! min syster läste den efter hennes separation och jag fick låna den av henne. Hon fick den faktiskt av sitt ex!

#2 - Nina

De där böckerna skulle jag vilja läsa.

#3 - Sofie

Känner helt igen mig i ditt ältande under nätterna. Jag är likadan. Jag skulle behöva de där böckerna! =)