bambi

Lite tjat om det där med vikt...

Det var skönt att det var så ljust ute idag när man skulle till jobbet, lite uppiggande i allafall. Men det får gärna bli lite varmare nån gång!

Går in i 31:a veckan av graviditeten idag. Tiden går så fort. Vägde mig imorse och vågen visade på 75,3 kg. När jag slutade med Cambridgekuren (pulverdiet som jag körde efter jag var klar med amningen sist) så visade vågen 69,7 kg.

Jag mått ganska illa på sistonde och oftast inte kunnat ätit någon middag alls på kvällen. Men +5,6 kg är inte alls mycket med tanke på att jag gick upp över 25 kg med Zack (slutade väga mig efter +25, kändes bättre att leva i ovisshet om exakt hur mycket jag gick upp..). 

Enligt NioMånader så är en rekommenderad viktökning under graviditeten 14 kg för mig och att jag just nu när det är ca 2 månader kvar bör väga ca 79 kg. Sambon sa igår att jag kanske måste gå upp i vikt efter förlossningen... haha... tror inte att det är någon risk för det. Min idealvikt ligger på 65 kg, så jag låg på +5 kg redan när jag blev gravid!!

Jaja, nu ska jag inte tjata nå mer om vikten på ett tag. Egentligen är jag glad över att inte ha gått upp så mycket, att jag inte är så tung, men det är jobbigt att må illa hela tiden och att vara så orkeslös  :(

#1 - Anna

Du pratar ju om att du vill vara en bra förebild för Zack och kommande dottern, och inte föra över krav på utseende och kläder på dina barn. Hur känner du inför din viktfixering? Hur kommer du att hantera det - kommer du att gå på t.ex. Cambridgekuren inför dina barn och inte äta riktig mat med dem? Bara en stilla undran och inget påhopp. Tycker det är en intressant fråga själv.

#2 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Anna Jo, det är en väldigt viktig fråga att tänka på! Det är ju tillräckligt med påtryckningar angående vikt och utseende från media och samhället!



Tyvärr har jag alltid haft väldigt lätt för att både gå upp och ner i vikt. Min halvsyster (som fortfarande bor i USA) hade allvarlig anorexia och låg på sjukhus i 9 månader. Vi är nog alla lite viktfixerade på min sida av släkten, tyvärr. Men själv så tycker jag att jag har blivit mindre viktfixerad sen mina gravditeter.



Jag kommer nog inte gå på dieter inför mina barn och ett steg i rätt riktning är att vi prenumerar på middagar som vi lagar hemma. Det är alltid mycket grönsaker och en vegetarisk och en fiskrätt varje vecka. Så jag försöker lära mig själv (och mina barn) att äta nyttigt och allsidigt.

#3 - Monika

Jag tycker inte du skall vara orolig att du har gått upp för lite, bara barnet väger som det skall. Jag själv gick upp bara drygt 6 kg under min graviditet. Tösen föddes 3600 g. När allt vatten försvann efter förlossningen vägde jag mindre än innan jag blev gravid - dvs jag gick ned i vikt under min graviditet. Varken jag eller barnmorskan var oroliga då tösen vägde och växte som hon skulle och jag visste med mig att jag åt bra, mer nyttigt än innan och mindre godis.

#4 - Evelina

Hihi ja aldrig blir man nöjd ;-). Se det som att du mår lite extra dåligt nu men sen är du så smal som du önskar!



Kram