Jag är så sugen på dessa...Får se om jag orkar baka dom ikväll. Dom är gudomligt goda!
(Klicka på bilden för att komma till receptet)


 

Söndag

Zack har blivit förkyld med mycket snorig näsa och hosta om nätterna. Så han har nog inte sovit så bra dom senaste nätterna. Idag så låg han och vilade på mig i vår säng riktigt länge, det var mysigt  :)

Han har inte heller riktigt ätit som han brukar, hans matlust är väl inte heller som den ska. Så han kanske blir hemma från dagis imorgon.

Sambon har ägnat dagen åt att försöka få igång bilen (igen). Först har han varit ute och skyfflat bort snö (han fick först åka och köpa en snöskyffel), men så startade förstås inte bilen... så nu är han iväg och köper en bilbatteriladdare. Vi lånade en sån av en kompis förut, men det känns som om vi kan behöva ha en egen. Så det kommer nog bli prat om att sälja bilen (igen) ikväll... men jag tycker nog ändå att det kan vara bra att ha egen bil när man har två barn. Speciellt när vi har en hel del släkt och vänner som bor på andra ställen än Stockholm.

Hoppas att ni har haft en bättre söndag än oss!

 

Zacks sovvanor


Man märker mer och mer hur Zacks sovvanor stabiliseras. Fast han har ju alltid sovit bra. Han har sovit hela nätterna sen han var 4½ månad, innan dess så vaknade han bara 1-2 gånger för att amma under natten. Får hoppas att hans lillasyster kommer vara lika duktig på att sova, men jag vet... det är inget man kan räkna med!

Nu, när han snart är 17 månader, så somnar han mellan kl.18-19 på kvällen och sover då till kl.6-7 på morgonen. Alltså 12 timmar på kvällen! Sen så sover han oftast ca en timme på dagen på förskolan, men när han är hemma så blir det oftast 2 timmar som han sover på dagen.

Det har oftast gått väldigt bra att lägga honom och han brukar vara glad när han ska läggas. Vi brukar vinka och säga "godnatt godnatt" och vi har alltid sett till att vi ler väldigt mycket och är (nästan överdrivet) glada, vilket jag tror har lett till att han ser det som något positivt att gå och lägga sig.

Förut så har vi alltid bara lagt honom i hans säng, satt igång hans lilla elefant (som spelar en liten melodi) och sagt godnatt. Nu har vi börjat med att sitta en kort kort stund bredvid sängen och prata lite lugnt med honom. Vi gör detta nu för vi tänkte snart övergå till att läsa godnattsaga för honom, så vi kommer att öka tiden som vi sitter bredvid honom lite åt gången.

Hur har sovrutinerna sett ut för era barn? När började ni läsa godnattsaga för era barn?

 

Vackra Helena

Vackra Helena Christensen som Odd Molly använder i sin reklam skapar verkligen ha-begär för kläderna och outfitsen hon har på sig.

#248 Livingloving dress i lite blue, 100% bomull. Pris: 1600 kr.

#303 Signtist v-dress i pink, silke/bomull. Pris: 2600 kr.

#200 Kettle coat i rouge, 100% bomull. Pris: 4200 kr.

#184 Drama jacket i lite lilac. Pris: 4500 kr.

#197 Tea dress i lite powder. Pris: 5000 kr.

 

#255 Suiteheart minidress i lite lilac, 100% silke. Pris: 1000 kr.

#63 Spoiler underboxer i powder, 100% silke. Pris: 850 kr.

#210 Rocking chair top i powder, 100% bomull. Pris: 2500 kr.
#255 Suiteheart minidress i lite lilac, 100% silke. Pris: 1000 kr.


Visst väcker bilderna ha-begär? Jag känner att jag måste ha en suiteheart minidress, en kettle coat och en rocking chair top efter ha sett dessa bilder.


 

Flygplanslampa


Zacks nya lampa i form av ett flygplan, inköpt på Sprall, kostade 425 kronor.

Jag tycker att det är riktigt svårt att hitta fina lampor till barnrum. Jag är inte helt nöjd med denna heller, men den får duga. Det är mycket som behöver ordnas i Zacks rum, men vi får ta lite åt gången. Blir väl kanske klart tills han är tonåring eller nåt  :)

Så småningom så ska lillasyster också flytta in i Zacks rum, som är rätt så stort, så det gör också att mycket nytt måste köpas (garderober, mm.). Jag har tänkt mig att dom skulle ha vita möbler mot dom blåa väggarna, fast allra helst så skulle jag vilja tapetsera om i rummet och göra det mycket ljusare (det är inte vi som har valt färgen på väggarna). Men vi får se om man orkar ta sig an ett sånt projekt i framtiden!

 

Fredag

Idag fick jag komplimanger från två elever för mina kläder (och egentligen hade jag inte så speciella kläder på mig). Dom sa även att jag och en annan lärare var dom bäst klädda lärarna på skolan  :)  Alltid trevligt att få komplimanger från elever, fast ibland får man kanske ta det med en nypa salt eftersom man inte riktigt vet om det är för att smöra eller inte. Men glad blir man i allafall  :)

Har ont efter arbetsdagen idag. Gick även lite extra på lunchen eftersom jag skulle köpa en lampa till Zacks rum och hämta ut ett paket. Även fast det egentligen inte är långa sträckor jag måste gå så hinner jag bli riktigt frusen eftersom jag går så långsamt.

 

Jag måste få klaga lite...

Idag så har jag inte varit utanför dörren. Sambon fick åka från jobbet för att hämta plutten på dagis, för det skulle ha blivit katastrof om jag skulle ha dragit vagnen igenom snön med min foglossning. Sambon berättade hur han imorse fick dra barnvagnen baklänges igenom snön för att komma till dagis!

Jag har ännu inte märkt någon förbättring, men så har jag bara fått behandling nu i 2½ vecka (akupunktur och TENS) och så har jag bara varit sjukskriven (halvtid) denna vecka. Men sambon tycker att jag borde vara sjukskriven heltid eftersom jag har så ont fortfarande och för att jag är helt slut om kvällarna. Men jag vill inte vara sjukskriven heltid och så tror jag att det är järnbristen som gör mig så extremt trött. Så sambon var förbi och köpte starkare järntabletter (Nifirex) till mig.

Som det är nu så kan jag somna vid kl.20 på kvällarna utan problem (därför blir det inte så många blogginlägg på kvällarna). Men så sover man inte heller så bra när man måste upp minst en gång per natt och kissa och när man vaknar varje gång man vänder sig i sängen för att det gör så ont i höfterna.

Men igår höll jag mig vaken för att se på Robinson i allafall, det är typ den enda serien jag följer just nu. Konstigt nog så hejjar jag inte riktigt på någon heller. Jimmy tycker jag är så falsk, men samtidigt så spelar han ju "spelet" helt rätt och Suzanna och Anders verkar så blåsta, ja, det skulle väl kanske vara Veronica då som verkar normalast av alla...  Hejjar ni på någon?


 

Lokalsinne

Det händer ganska ofta att det kommer fram folk och frågar efter vägen, detta händer ännu oftare nu när vi bor i innerstan. Men jag är inte så jätteduktig på gatunamn (men jag har väldigt bra lokalsinne, det är bara namnen jag inte lägger på minnet) så i ungefär hälften av fallen så är jag inte helt säker när jag blir tillfrågad. Men istället för att säga "nej, tyvärr kan jag inte hjälpa dig" så brukar jag försöka hjälpa personen i fråga och det har faktiskt hänt ett par gånger att jag har kommit på efteråt att jag har skickat personen åt fel håll!!

Men det är ju så att jag verkligen vill hjälpa personen! Därför känner jag att jag måste ge den ett svar... oavsett hur säker jag är. Jätteknäppt, jag vet! (Men jag brukar säga att jag inte är helt säker men att jag tror att det är ditåt.)

Är det någon mer som är lika knasig som jag? Och vill ge personen ett svar oavsett hur fel det må vara?På tal om lokalsinne så måste jag berätta en rolig historia om sambon och första helgen han sov över hos mig.

Jag bodde då i en liten byhåla i Västmanland som han inte hade besökt tidigare. Han ville stanna så länge som möjligt så han hade bestämt sig för att ta ett riktigt tidigt tåg till Stockholm på måndag morgon för att hinna till hans dåvarande jobb.

Så jag visade honom vägen till tågstationen ett par gånger (vi tog några promenader och pratade en massa) och han kände sig ganska säker på hur han skulle gå, så att jag skulle slippa gå upp supertidigt och följa honom till station.

Så på måndag morgon så beger han sig iväg och några minuter senare så ringer han mig och säger "Jag står här på parkeringen utanför ditt hus och hittar inte. Det har snöat och allt ser annorlunda ut."

Så då fick jag guida honom på telefon. Men sambon har värdelöst lokalsinne... oavsett om det har snöat eller inte.

 

Bästa sortens Odd Molly plagg

Jag håller på och kollar igenom vilka plagg som jag är sugen på att köpa från Odd Mollys vårkollektion och då försöker jag även tänka lite på vad jag redan har så att man kan matcha lite. Det jag inte alls har från Odd Molly är byxor och jeans, jag har knappt heller några accessoarer och kjolar (bara 2 stycken).

Däremot så skulle jag kunna ha hur många koftor och basplagg (linnen och t-shirts) som helst från Odd Molly. Jag gillar även deras tunikor väldigt mycket. En del blusar och klänningar har jag hunnit samla på mig också. Jag har två par trosor också, men dom är köpte för halva priset, underkläder är nog inget jag skulle betala fullpris för.

Jag tycker nog att det som Odd Molly gör bäst är koftor och tunikor. Sämst är dom nog på accessoarer och byxor, enligt mig och jag tycker att denna vårkollektion är ett bra bevis på detta:Håller ni med? Vilka sorts Odd Molly plagg är era favoriter? Jag har startat en liten omröstning här till höger, var gärna med och rösta!

 

Vecka 28

Även fast jag inte skulle till jobbet idag så fick jag ingen sovmorgon för jag hade tid hos sjukgymnasten kl. 9. Jag tycker inte att jag har märkt någon förbättring ännu av behandlingen men det kunde ta ett par veckor sa hon.

Sen så fick jag väldigt ont av detta dumma väder. Det är inte bra för min foglossning att gå igenom snön  :(

Så, nu har jag gnällt lite...

Vi har bokat in 3D-ultraljud nu, om 2 veckor ungefär. Det ska bli jätteroligt att se lilla bönan  :)


 

Dagens fråga: Skulle ni kunna hyra ut er livmoder?

Igår kväll så såg jag en dokumentär på 4:an som handlade om indiska kvinnor som var surrogatmammor åt andra par (oftast västerländska par). Embryot bestod av parets ägg och spermie så dens DNA bestod bara av parets, men oftast handlade det om att kvinnan t.ex. hade livmodercancer och inte kunde bli gravid. Så surrogatmamman skulle bara "hyra ut sin livmoder" som dom sa. Helt enkelt ge näring och värme åt bebisen i 9 månader.

Den indiska kvinnan fick 4000 euro för detta. Det låter kanske lite, men det motsvarar tydligen 15 årslöner för dom.

Det fick mig att fundera... skulle jag kunna göra samma sak för 15 årslöner? I sverige så skulle det kanske motsvara 4-5 miljoner kronor. Det är mycket pengar. Men det är lite tabu att "sälja sin kropp" i vår kultur, så dom flesta skulle kanske säga "nej" direkt. Men om man tänker efter så skulle man kanske kunna köpa ett hus för dessa pengar och vara hemma med sina egna barn väldigt länge, samtidigt som man gör ett barnlöst par väldigt lycklig!

Så, jag tycker inte att det är en sån lätt fråga att bara avfärda. Även fast jag hatar att vara gravid just nu och vill inte tänka på att skaffa ett till barn så skulle jag ändå fundera noggrannt på detta om jag fick ett sånt erbjudande. Så jag skulle kanske tacka ja till det ändå.

Hur ställer ni er i denna fråga? Skulle ni kunna tänka er att ställa upp som surrogatmammor för en summa motsvarande 15 års löner? Eller tycker ni att det är fel och att man "säljer sin kropp"? 

 

Dagisbarn


Zack är verkligen ett "dagisbarn". Idag ville han knappt gå hem, han blev jättesur när jag plockade upp honom och sa att vi skulle gå hem efter att jag hade suttit och kollat när han hade lekt i 30 minuter med en sparkbil på dagis.

Så jag blir lite sur när folk säger att det inte är bra att ha 1-åringar på dagis, för så är det verkligen inte för alla 1-åringar. Jag tror att många 1-åringar mår bra och trivs att vara på dagis. Zack har alltid trivs, jag tror att han har blivit ledsen en gång när han har lämnats, annars är han alltid glad över att få komma dit.

Nu så går Zack på en extremt bra förskola (vi har haft väldans tur). Personalen är alltid väldigt engagerade och har alltid något att berätta om vad Zack har gjort under dagen. Det är en liten barngrupp på 19 barn och 5 personal. Och sen så är inte Zack så långa dagar på dagis, en gång har vi behövt hämta honom kl.16 annars är det alltid kl. 15. Vilket jag tror är lagom för honom (förutom idag då han ville vara där längre...).

Vi fick hem enkäter från förskolan innan jul där man skulle skriva vad som kunde förbättras, men vi hade verkligen ingenting att skriva!

Men jag förstår att förskolan är inte något för alla 1-åringar. Barn är ju olika individer, men man ska inte dra alla över en kam och säga att förskolan är dåligt för alla 1-åringar!

 

Mitt nystädade hem!

Åh, va härligt det var att komma hem idag! Det doftade verkligen rengöringsmedel och allt blänker. Micron ser ut som ny inuti (vi är väldigt dåliga med att göra rent den), alla garderober och skåp blänker och det är inga katthårstussar någonstans.

Det kom 3 stycken städerskor + 1 fönsterputsare hem till oss imorse, klockan 8, för att storstäda innan den vanliga veckostädningen sätter igång (dom vill ha en bra "grund" att utgå ifrån). Jag var nästan lite nervös för att dom fortfarande skulle vara kvar och städa när jag kom hem kl. 14... haha... så skitigt hade vi det. Men nej, dom var inte kvar  :)

Imorgon och på torsdag så är jag sjukskriven. Vi har delat upp veckorna så att jag jobbar hela dagar vissa dagar och är hemma andra, istället för att gå halvdagar, på så vis får jag vila ordentligt dom dagarna jag är hemma. Så då får jag njuta av vårt nystädade hem ordentligt nu i 2 dagar   :)

 

Odd Molly stöld

Igår i min lokala Odd Molly butik så var butiksägaren i telefon när jag kom in. Hon pratade med polisen om hur någon precis hade stulit några plagg. Hon berättade sen för mig lite mer detaljer. Det var en tjej som hade provat fyra plagg och sen rusade ut ur butiken. När dom tittade in i provhytten så fanns bara galgarna kvar. Så en butiksanställd sprang efter tjejen. Tjejen hade då vänt sig om mot henne och sagt "Hur vet du att jag inte har kniv på mig?". Så då vågade inte den anställde fortsätta efter tjejen.

Jag berättade detta för sambon igår kväll och han sa att där gick det från stöld till rån. Väldigt stor skillnad på straff då, tydligen. Han trodde också att hon hade nog gjort det där förut.

Tråkigt för butiksägare när sånt ska hända. Jag kan tänka mig att Odd Molly plagg är väldgt stöldbegärliga med tanke på andrahandspriset på dom. Man kan ju nästan få fullpris på en del plagg (och bland till och med mer!) på t.ex. Tradera. Jag har aldrig riktigt tänkt på att det kanske är stöldgods man köper på Tradera, jag har mest aktat mig för kopior, men det är svårt att veta vart kläderna egentligen kommer ifrån på Tradera.

 

På vägen hem blev det en semla och en wrap...

Ni kanske har märkt att jag är svag för bakverk. Det är mitt godis. Jag äter i stort sett inget lösgodis utan då blir det hellre bakverk, glass eller choklad. Så jag är glad att det äntligen är semmeltider! Det blev premiär idag, årets första semla inhandlades på vägen hem från jobbet!

Sen så blev det även en wrap, men inte den sorten man äter. Utan en Chrysalis wrap! Jag stannade till vid min lokala Odd Molly butik och dom hade fått första vårleveransen i fredags. Dom hade inte tagit in så mycket från den, bara Chrysalis wrap i dark cherry och multi och sen Nymph l/s dress i dark cherry och blue.

Men jag har ingen wrap sen tidigare så jag tänkte att det kunde vara kul att ha en och så tyckte jag att den framhävde min mage så fint  :)


 

Vi har redan börjat behandla barnen olika...

Denna graviditet så har jag inte alls hunnit njuta av lika mycket som den förra. Jag har inte heller läst varje vecka om bebisens utveckling eller dokumenterat graviditeten lika mycket. Jag har inte heller broderat en babyfilt (som jag gjorde till Zack) och så har vi inte vart på 3D-ultraljud.


Jag fick lite ångest när jag tänkte på detta igår. Redan nu så har vi inte brytt oss lika mycket om denna bebis. Jag såg framför mig hur vi om några år kommer att visa bilderna från 3D-ultraljud av Zack och berätta "Det där var du när du låg i mammas mage" och så kommer lillasyster fråga "Var är bilderna på mig när jag låg i mammas mage?".


Så nu måste jag ta och boka ett 3D-ultraljud, för jag vill inte att lillasyster ska bli ledsen eller känna att hon inte var lika efterlängtad. Och visst vill vi se hur hon ser ut, det är ju inte det... men denna graviditet har ju gått så fort! Förra gången så bokade jag in 3D-ultraljud så fort man kunde göra ett,  vecka 25 tror jag att det var. Så här såg Zack ut på 3D-ultraljudet:

Sen så får jag nog sätta igång med en filt, eller kanske något annat? Jag funderade kanske på en pall från Bonde of Sweden med bönans namn på (svindyr, men så fin!), även om det inte är jag själv som har gjort den så är det ju ett fint personligt minne.

 

Vecka 4 - #5 100 gr frill l/s top

Denna veckas Odd Molly är en av mina absoluta favoriter, 100 gr frill l/s top. Den hade premiär i höstas i tre färger och är även med i vårens kollektion i färgerna white, grey, rose och dark lilac. (Den finns även i färgen pink, som inte finns på produktionsbild men som man kan se på egen bild hos Minzo.) 100 gr frill l/s top är i 100% bomull.Toppen har "frill" i sitt namn just på grund av dom fina "frillsen" framtill (finns det något namn på dessa på svenska?). Den har även söta knappar framtill och en liten rosett på ena ärmen. Med 3/4 ärm och skärning under bysten så är den väldigt figursmickrande.

Varför denna top är en favorit hos mig? Det måste nog vara för att den är så figursmickrande, men också för att den är gjord i så mjuk bomull. Den är jätteskön att ha på sig och en väldigt bra vardagstop.

Den har samma pris som i höstas, 799 kronor. Vilket jag tycker gör att den är väldigt prisvärd (billigare än #327:an t.ex.), för jag har använt mina väldigt mycket och dom är fortfarande lika fina efter flera tvättar.

Den är normal i storleken tycker jag (även vårens). Jag har min vanliga storlek (2) på mina och tycker att dom sitter bra.

Jag har inte köpt någon av vårens färger ännu, men det kommer nog bli åtminstonde en! Dom som jag redan har är i färgerna almost black och cherry.Vad tycker du om 100 gr frill l/s top? Har du någon av höstens eller vårens? När och hur använder du den/dom helst? Hur tycker du att den är i storleken?


 

En het potatis...

Ja, inte kunde jag ana att det skulle bli en sån väldans debatt i mitt inlägg angående klänning. Men det är jätteroligt! (Även fast jag inte riktigt orkar med att debattera eftersom så fort jag uppdaterar så finns det 5-6 nya kommentarer och när jag hunnit svara på en av dom så är det ännu 5-6 nya...)

Jag vill bara påpeka att detta med kläder (när det gäller genus) är inte den viktigaste frågan enligt mig, men den engagerar väldigt många läsare (som ni kanske märker) så därför tog jag upp den igen. Mycket viktigare är det hur vi lever och att vi är bra förebilder för våra barn, tycker jag.

 

Jag ska snart sova, är så trött! Men jag ser fram emot veckan. Från och med denna vecka kommer jag att vara sjukskriven halvtid (pga foglossning). Ska bli skönt att inte behöva stressa och förhoppningsvis inte ha lika ont som annars.

Det jag ser fram emot mest är storstädningen på tisdag och att paketet med mina Mollysar som jag har förbeställt ska vara på väg!

God natt på er!


 

Dags att uppgradera hemmet!

Nu när vi har två inkomster så försöker uppgradera vårt hem lite, det är mycket som behöver bytas ut. Det mesta införskaffades för 8-10 år sen när jag pluggade, så det var inga högkvalité saker som köptes. Vi skulle i stort sett behöva byta ut hela vårt hem! Men vi tar lite åt gången...

Jag är i allafall helsåld på dessa kastruller och stekpannan från OBH Nordica. Dom heter Supreme Steel och är så smarta att dom har ett handtag på locket så att man kan hålla i båda handtagen med en hand och hälla bort vätskan. Jag tänkte beställa en traktörpanna och en kastrull först, sen kanske det blir några fler produkter. Dom finns bland annat hos Tretti.se.


 

Kattmynta - en kärleksdrog

Vi har hållt på och rensat nu i städskåpet så att städerskan ska kunna hitta något där inne. Det var extremt rörigt och mycket slängdes.

Längst in så hittade vi denna "Catnip Spray", spray med kattmynta. Jag trodde att den inte skulle fungera så bra eftersom den är rätt så gammal. Men vi testade och sprayade lite på mattan och Hera började genast stryka sig mot mattan och rulla runt där.

Hihi, jag fick en idé om att man kanske skulle spraya lite på Zacks kläder? Hjälpa deras vänskap på traven lite.  ;)


Kärleken mellan Zack och Hera.
Bilder på när Zack och Hera kramas.
Filmklipp på hur Zack brukar kramas med Hera.

 

Nej, jag tänker inte klä min dotter i klänningar

Många blir upprörda när jag berättar att jag inte har tänkt klä min dotter i klänningar och kjolar. Jag förstår inte riktigt varför. Vad tror ni att hon missar? Zack har inte blivit skadad eller lidit på något sätt för att han inte har haft klänning, så varför skulle hon göra det? Varför upprörs inte ni av att Zack inte kläs i klänningar?

När mina barn (både min son och dotter) är tillräckligt stora att själv uttrycka vad dom vill ha på sig och om dom önskar att ha klänning så kommer jag givetvis inte förbjuda det. Men jag kommer nog begränsa det lite och se till att det inte är den mest rosa och glittriga klänningen som finns. Precis som att jag kommer att begränsa mina barn från att sätta på sig smutsiga, trasiga, för små, obekväma kläder. Några gränser måste man ändå sätta.

Jag tycker att det är rätt så hemskt när föräldrar klär upp sina barn i prinsessklänningar (som min mamma gjorde med mig) som om dom vore dockor. Inte för att man behöver klä dom i fula kläder, nej! Men viktigaste är väl ändå funktionella och bekväma kläder, inte att du som förälder ska kunna visa upp en söt liten docka?

Och nej, jag tycker inte att klänning/kjol är särskilt funktionell på barn. Det är inte kläder som uppmuntrar till lek, barn kan lätt skrubba knäna eller visar trosorna om dom ska klättra/hänga i träd. Kjolar fastnar lättare i grenar, etc. Det är inte lätt att ta på en overall över en klänning. Osv...osv..

Jag använder själv ibland klänning och kjol. Men jag är också en produkt av min uppväxt. Jag har ju lärt mig av min omgivning att utseendet är viktigt och jag känner mig fin när jag tar på mig klänning/kjol. Vilket är svårt att komma ifrån för min del men det är inget jag vill lära min dotter. Jag vill inte att hon ska känna samma press på sig (som jag känner) att man måste vara smal, ha långt hår, rakade ben, sminkat ansikte och gärna klänning för att duga och bli accepterad av andra.

Jag tror starkt på att speciellt när det gäller flickor så förstärks detta intryck att man måste se ut på ett visst sätt för att duga, när dom hela tiden får en massa komplimanger för hur söta dom är i sina klänningar. Visst så kommer min dotter se mig i klänningar ibland och kanske vilja klä upp sig på samma sätt, men oftast när jag är hemma så går jag runt i mysbyxor och t-shirt. Så fort jag kommer hem så byter jag om till det, så mina barn kommer för det mesta se mig klädd på det sättet.

 

Odd Molly - för 2 år sen

För exakt två år sen så skrev jag ett blogginlägg om mina favoriter från den då nya vårkollektionen, Amore Spare Integritas. Ni ser dom här ovanför.

Jag var väldigt kär i dom doppfärgade kjolarna och klänningarna som kom då, men det blev faktiskt inget köp. Däremot så köpte jag den rosa koftan och det gråa linnet. Och sen lite annat som inte fanns bland mina första favoriter. Det brukar ju alltid bli så, att man ändrar favoriter när man har provat och tittat på alla bilder flera gånger. Och speciellt när man ser vad andra köper, då är det väldigt lätt att känna att "en sån måste jag också ha!".

Hela min Odd Molly historia hittar ni här.
Mina vårfavoriter för i år hittar ni här.

 

Lördag


Jag har redan hunnit med en trevlig lunch med en vän och en fika idag (med supergoda, gigantiska kanelbullar). Så eftersom jag har varit ute och rört på mig en del så ska jag ta det lugnt resten av dagen, annars kommer jag att få så ont!

Jag är egentligen sugen på att åka och prova allt som har kommit in från Odd Mollys vårkollektion, men det är inte så mycket jag vill ha från denna leverans. Så jag skippar nog det denna gång. 

Vi har en hel del att fixa med här hemma eftersom på tisdag kommer dom och storstädar här hemma. Ska bli så skönt att få en städerska som kommer hit en gång i veckan. Men det som måste fixas innan är att vi ska plocka undan alla julsaker och så måste vi handla lite städgrejer som måste finnas här hemma.

Jag har fått några frågor angående städfirman. Det är Hemfrid som vi har anlitat och det kommer att kosta ca 2700 kr/månaden för 3 timmars städning en gång i veckan. Hoppas att vi kommer att känna att det är värt pengarna!

Ha en trevlig lördag allihopa!

 

Kärlek

Jag omges av tonåringar, och allt vad det innebär, hela dagarna. Man får höra en hel del om alla deras känslor som bubblar upp, både bra och inte så bra känslor...

Men idag så berättade en elev om sin pojkvän och alla starka känslor hon hade för honom. Han var hennes förebild, han var allt och han var för bra för att vara sann. Hon började nästan gråta när hon berättade om honom. Jag som är gravid blev också lite tårögd... men det är så härligt att se en elev så lycklig och så uppslukad av kärlek.

För man är ju inte riktigt på samma nivå som en nykär när man har varit tillsammans med samma person i 8 år. Men jag kan däremot fortfarande känna en stark längtan efter honom och jag känner igen mig i en del av det hon berättade. Jag kan känna ibland att han är för bra för att vara sann, för mina ögon är han otroligt snygg, smart, snäll och omtänksam. Jag kan ibland inte förstå hur jag har lyckats fånga en sån bra kille och dessutom behålla honom i 8 år!! Fattar ingenting... han måste vara blind eller nåt  ;)

Men det är härligt att påminnas om alla dessa känslor man faktiskt har, men kanske inte alltid talar om för sin partner rakt ut. Till en av våra årsdagar så skrev jag en lista på 100 saker som jag älskar hos min sambo, det var den bästa presenten han har fått har han sagt.  :)   Ett tips till Alla Hjärtans Dag, kanske..?  :)


P.S. På tal om kärlek, missa inte tävlingen där ni kan vinna ett barnbokpaket med temat kärlek. Tävlar gör ni här!


 

Odd Molly undersökning

Nu när det är rea-tider så tycker jag mig nästan bara se storlekar 0 och 1 på Odd Molly plagg jag vill ha. Så jag börjar fundera på om det är så att väldigt få Odd Molly-fans har dessa storlekar?

Jag har tänkt ett tag att ha lite omröstningar och undersökningar på bloggen. Så igår startade jag en angående just detta med Odd Molly storlekar. Skulle vara kul att se vilken den vanligaste storleken är. Jag tror att det är min storlek, storlek 2, eftersom jag tycker jag alltid får slåss om plaggen (eller vara supersnabb). Men det kanske bara inbillning? Ska bli kul att få se...

Så var gärna med i undersökningen, som finns i högermenyn, om du är en Odd Molly-fan!

 

Zacks ensidiga matvanor

I tisdags så hämtade sambon Zack på dagis eftersom jag skulle till sjukgymnasten efter jobbet och jag skulle bli rätt så sen. När jag precis är klar hos sjukgymnasten ringer sambon och jag frågar hur det går (även fast jag hör hur Zack pratar glatt i bakgrunden). Sambon svarar att det inte går så bra. Jag blir lite förvånad och frågar "varför inte??".

Då berättar sambon hur han hade stått och lagat mat i köket när han hörde ett knaprande bakom honom. Han vänder sig om och då sitter Zack vid Heras matskål och sambon ser att Zack har munnen full och tuggar. Så sambon sticker snabbt in handen och gräver ur all kattmat som Zack har lyckats stoppa i munnen.

Haha... jag skrattade gott när sambon berättade detta. Han sa också att han hade gett Zack en pepparkaka direkt, för att få bort den äckliga andedräkten!

Men på sistonde så har Zack blivit lite petig när det gäller maten. Han får äta själv allt oftare (det är mest när det är väldigt kladdig mat som vi matar honom) och då har han börjat välja ut det han stoppar i sig. Förut så åt han ju allt vi stoppa i hans mun!

Men speciellt pasta är han förtjust i och då äter han nästan inget annat som finns på tallriken utan stoppar bara i sig pastan. Som idag, då blev det bara biff och lite grönsaker kvar på tallriken:Och så här ser det ut när han av misstag tar en bit biff (han plockar snabbt ur den ur munnen också):


 

post fire dew

Som jag skrev om för ett tag sen så ska Odd Mollys herrkollektion heta post fire dew. Nu har Oss Molly släppt lite mer information om herrkollektionen som kommer i höst:

post fire dew - betydelsen
Den obeskrivligt sköna känslan efteråt. Stunden efter. När en skogsbrand har dött ut lägger sig en pärlhinna av dagg på marken. Den svalkar och läker. Den sakta röken som stiger är det enda minnet av vad som just skett.

Kollektionen
Materialet har råa kanter fast med en jämn känsla. Det är en oregelbunden struktur och kollektionen är ostruken. Looken är en blandning, orakad, ruggad och sliten men ändå med klass och hög kvalité. De osynliga ingredienserna är manlighet med en djupare, uppmärksam, hjärtlig och äventyrlig bredd. Kollektionen omfattar ett 60-tal plagg med fokus på jackor och överdelar.

post fire dew - mannen
Den företagsamma. Han har höga ambitioner men tar sig själv på lagom stort allvar. Han är framgångsrik eller på väg dit samtidigt som han ibland skiter i normer och regler. Rikedom är inte målet i sig. Pengar är inte målet, utan medlet. “He who dies with all his money left, most likely dies poor”. Han är mannen som seglar själv om ingen följer med. Han står inte utanför och ser på utan är hellre i händelsernas centrum. Han vill se bra ut men vill inte vara en slav under modet. Han gillar god kvalité och spenderar gärna när det känns rätt. En ensamvarg ibland, men ändå världsvan. ”living atop his own footprint”. Han är en tänkare, han lever ut och ger av sig själv, en medveten man. Men mest av allt är han orädd, nyfiken och alltid redo att utforska. Ready to take the consequences, hungry for the reward.

 

Torsdag

Har haft fullt upp dom senaste dagarna, med jobb, barnmorskebesök och sjukgymnastbesök. Sen har jag varit så otroligt trött, sover ju inte så bra när det gör så ont att vända sig i sängen och så...

Men nu ska det nog bli bättre, för nu har jag bestämt med arbetsgivaren att jag ska jobba 50% och vara sjukskriven 50% (sjukgymnasten har ju rekommenderat att jag ska vara sjukskriven minst halvtid) från och med nästa vecka.

Jag känner mig helt slutkörd och lektionen jag hade innan lunch så kände jag mig svimfärdig flera gånger, fick sätta mig ner flera gånger under genomgången. Så denna sjukskrivning är välbehövlig!

Hoppas att ni alla får en bra torsdag!

 

Är båda föräldrarna lika viktiga för sitt nyfödda barn?

Studentmamman har skrivit ett intressant inlägg på sin blogg, med frågeställningen:

Tror ni att båda föräldrar är lika betydelsefulla för sitt nyfödda barn? Finns det ett band mellan mamman och barnet under de första månaderna som inte kan ersättas av pappan?


Visst finns det ett band mellan mamma och barn eftersom mamman har burit på barnet inom sig. Men jag tror inte alls på att det är ett oersättligt band. Jag tror också starkt på att detta ger desto större orsak till att släppa in pappan desto fortare och mer i bebisens liv, för deras anknytnings skull.

Jag kan berätta lite om mina egna erfarenheter. Ett par timmar efter förlossningen så var jag väldigt pigg och speedad av allt som hade hänt. Inte en chans att jag kunde sova direkt efter förlossningen, även fast jag fysiskt var väldigt trött. Men sambon och Zack var väldigt trötta! Så sambon tog av sig på överkroppen och hade Zack sovandes på sig.


Sambon och Zack sovandes efter förlossningen


Det kändes verkligen underbart att se mina älsklingar sovandes så där nära varandra och jag tyckte också att det kändes ganska så självklart att jag inte skulle roffa åt mig Zack helt och hållet. Sambon hade äntligen chansen att få vara nära sitt barn, vilket jag egentligen redan hade haft.

Sedan så ansvarade sambon för matningen av Zack på BB (Zack fick lite ersättning under dom första dagarna innan amningen kom igång). Vilket jag också tror var väldigt bra för deras anknytning.

Sambon klarade av att ta hand om Zack alldeles utmärkt. Jag tror att var väldigt nyttigt också för Zack att tidigt knyta an till sin pappa också. Då hade han tidigt två föräldrar som han kände trygghet hos. Sambon fortsatte också att ta mycket ansvar när vi kom hem. Jag pumpade också ibland så att sambon kunde mata Zack några gånger i veckan.

Varför utesluta pappan i början? Varför låta viktig tid spillas? Det känns som om det är viktigt att låta pappan komma in så fort som möjligt i bebisens liv, finns ingen anledning att inte göra det!

 

Onsdag

God morgon! Igår så var jag hos sjukgymnasten igen och då fick jag träna lite, fick akupunktur och TENS. Det var faktiskt ganska skönt att träna överkroppen lite. Jag har så dålig hållning, så det var skönt att få sträcka ut överkroppen lite.

Sjukgymnasten rekommenderar fortfarande sjukskrivning, i allafall på deltid. Speciellt denna vecka har jag haft väldigt ont (sambon tjatar om att det var för att jag shoppade lite på lunchen i måndags). Hon har i allafall skrivit ihop ett papper om vilka tester som har gjorts och vilka resultat jag fick på dom, vart jag har ont och vad jag klarar av. Så det är bara att lämna till läkare när jag vill. Jag har förvarnat lite på jobbet, men jag vill prata mer med dom först.

Idag så har vi halv studiedag, vilket är ganska skönt. Inga lektioner på eftermiddagen, utan bara möten med personalgruppen.

Ha en underbar onsdag allihopa!


 

Annonsera gratis på Tradera just nu!

Det sägs ju att detta är svenska folkets fattigaste vecka på hela året. Så då är ett bra tips att man just nu kan lägga upp annonser helt gratis på Tradera (som jag tycker tar ganska så dyra avgifter annars).

Erbjudandet gäller för en annons som skapas innan den 31/1 2010.

Ni kan läsa mer om det här. Perfekt för att få pengar till Odd Mollys vårkollektion som är på väg  ;)

 

Förbeställning hos Lisen.dk

Jag har fått en hel del frågor angående förbeställningar av vårkollektionen. Egentligen "får" inte svenska butiker ta in förbokningar enligt Odd Mollys regler. Så därför kan det vara lite svårt att hitta en svensk webbutik som tar förhandsbokningar. Men jag hittade en dansk (om man vill beställa från någon närmare än t.ex. USA), nämligen Lisen.dk. Dom har även uppdaterat sin sida, så den är riktigt snygg nu.

Det kanske är lite svårt att förstå danska, men högst upp så ser man "Vælg Størrelse:" där man väljer storlek och sen lägger plagget i kundvagnen.

Man kan se allt som dom kommer att få in av vårkollektionen här. Så om det är något ni verkligen verkligen måste ha så kan man ju ta och förbeställa det av dom. Själv är jag bra sugen på att boka en Kettle Coat i rouge, eftersom jag känner att jag verkligen vill ha en sån!

Just nu - Om ni skriver "Lisen" i kommentarsfältet när ni gör en beställning så drar dom av 50 kronor på frakten!

P.S. Tipsa gärna om fler ställen med förbeställning!

 

Tävling: Vinn ett barnbokpaket!

Lagom till Alla Hjärtans Dag så kan ni vinna ett barnbokpaket med den finaste kärlekssagan för barn!


Sagolikt Bokförlagt har jag berättat om förut i bloggen. Jag älskar bokförlaget eftersom dom har barnböcker med genusinriktning och som inte följer den vanliga heteronormen. Dessutom är det otroligt fina illustrationer i böckerna. Så jag är jätteglad att dom vill samarbeta med mig igen!

Jag älskar dig så mitt hjärta brister heter boken ni kan vinna. Det är en kärlekssaga som handlar om Selma som är kär i Hugo. Hugo har en minisköldpadda, Downs syndrom och ett fantasiland. Selma vill bara vara med Hugo heal tiden, men hennes mamma säger att han är sjuk och att hon borde umgås med andra barn.

Just nu har Sagolikt Bokförlag ett erbjudande där man kan köpa just detta bokpaket (bok + ljudbok) för endast 229 kronor. Så passa på och köp t.ex. som present!

För att vara med och tävla om ett bokpaket, med boken Jag älskar dig så mitt hjärta brister + ljudboken, så behöver ni bara svara på följande fråga:

Hur tänker du när du väljer ut barnböcker till ditt/dina barn?


Glöm inte att fylla i er emailadress. Tävlingen avslutas den 2 februari då jag drar en lycklig vinnare av detta fina bokpaket! Tusen tack till
Sagolikt Bokförlagt som sponsrar denna tävling med ett sånt fint bokpaket.

 

Med två föräldrar som är datanördar så är detta kanske inte så konstigt...

Notera att han har handen på musen också!


 

Tråkiga bebiskläder

På lunchen idag så handlade jag även lite barnkläder, både till Zack och till bönan. Denna gång så tänkte jag försöka att nästan bara ha omlottbodies eller kläder som man inte behöver dra över huvudet på bebisen när hon är nyfödd. Jag kommer ihåg att det kändes så jobbigt att dra över trånga halsöppningar över Zacks nyfödda huvud. Nej, så vi slängde till och med nåt plagg eftersom det var så trångt! Så inga såna plagg denna gång!

En sak som är synd när det gäller kläder till nyfödda är att dom oftast är ganska tråkiga. Oftast inte så färgglada och tråkiga mönster. Det blir desto roligare att handla kläder när dom kommer upp lite i storlekarna. Som denna söta Cookie monster tröja som jag hittade till Zack.

Det blev lite nostalgi för mig, eftersom jag växte upp med Sesame Street i USA. Såg jämt på det när jag var liten.

 

Första vårleveransen

Första vårleveransen (alltså efter pre-spring) ska komma nästa vecka (mitten - slutet nångång), lite försenad är den tydligen. Men den ska innehålla (kan innehålla något mer också):

#005 100 gr frill l/s top
#006A velour hood
#011A velour pant
#021 T88 buttondown
#056A chrysalis wrap
#144 100 gr cotton jersey l/s
#230 fonda dress
#234 antidote frill tank
#236 antidote tee
#243 appeteaser dress
#249 nymph l/s dress
#251 nymph blouse
#254 nymph nosleeve dress
#264 fonda trouser
#265 fonda coat
#283 socking classic knee
#335 with-freedom scarf
#337 tri me shawl
#339 duvet scarf
#342 mitt vanity
#343 treasure bracelet
#662 smalville bloomers
#662M smalville bloomers

 

Ett inlägg om smink

På min lunch idag så begav jag mig ut för att shoppa lite nödvändigheter (men det blev även lite icke-så-nödvändiga saker också). Detta har gjort att jag har jätteont i höfterna nu och knappt kan gå, ändå besökte jag bara 3 butiker och gick inte alls runt mycket i dom.

Men det nödvändiga som jag skulle köpa var min favoritmascara Helena Rubinsteins Spectacular Mascara. Den absoluta bästa mascaran som finns enligt mig.

Jag sminkar mig väldigt lite till vardags (därför blir det nästan inga inlägg  bloggen om smink), vanligtvis så blir det bara:

  • * Mascara  --->
  • * Eyeliner (en billig penna från H&M)
  • * Ibland foundation (Matte Foundation från Face Stockholm)
  • * Om det behövs concealer (Cover all mix från Make Up Store)


Vilken är den bästa mascaran enligt dig?


 

Vecka 3 - #738 Parker coat

En sak som jag tycker är lite tråkigt är att man inte kan se gamla kollektioner på Odd Mollys hemsida. Det är lite därför jag har "Veckans Odd Molly", för att samla och spara bilder på gamla plagg. Kika gärna genom kategorin "Veckans Odd Molly", man kan hitta många godbitar där!

Denna veckas "Veckans Odd Molly" är min älskade jacka, #738 Parker coat, som jag ofta får frågor om. Så därför tänkte jag att det var dags att ta upp den som "Veckans Odd Molly". I höstas kom den endast som #738a Nylon parker coat. Men året innan, då jag köpte min, så fanns den både i en bomulls variant och en nylon variant (som ni ser här nedanför)I höstens kollektion så fanns den i färgerna chocolate, red, powder och almost black. Den som jag har är i chalk och alltså i 100% bomull.


Det jag älskar med min jacka är alla fina detaljer. Det är fina rosetter, knytband, klädda knappar, mm. Fodret inuti är också väldigt gosigt och fint. Huvan är ett plus också, alltid bra att ha huva på jackan om man överraskas av regn eller snö.

Eftersom jag köpte min i chalk så måste den tvättas rätt så ofta för att se fräsch ut. Men det är inga problem. Jag tror att jag har tvättat min ca 5 gånger under tiden jag har haft den och den ser alltid ut som ny när jag plockar ur den ur tvättmaskinen. Den går till och med att tvätta i 40 grader.

Jag tyckte att jackan var lite liten i storleken, så jag har gått upp en storlek på min. Jag kan då utan problem ha en tjockare kofta under den.

Jag tycker att jackan är lagom varm. Den var kanske något kall när det var som kallast (-15 grader), men då var det bara att ha en tjockare kofta under (vilket man ändå behövde ha på sig inomhus). Den är också lagom lång, då den går ner över rumpan precis.

Har du en Parker coat? Vad tycker du om den? Hur är den storleksmässigt? Tycker du att den är tillräckligt varm?

 

En väldigt dyr läxa

Hos sjukgymnasten i fredags:


Hon: -Eftersom det inte var så länge sen du var gravid sist så förstår jag att du aldrig riktigt hann komma igång med träningen igen.
Jag: -Ehum... nej... just det...

Jag, träna? Ja, tydligen så vill min sjukgymnast att jag ska träna och hon verkar tro att alla tränar? Hon pratade om att jag skulle få börja träna överkroppen och så kunde jag få cykla där i deras gym, men cyklingen skulle få vänta eftersom jag var i så dåligt skick just nu.

Jag är ingen träningsmänniska. Som mest så har jag tagit ridlektioner i 4 år. Annars är det promenader som gäller. Max.

För några år sen så skaffade faktiskt jag och en kompis varsitt gymkort på ett gym här i Stockholm. Hon var ungefär lika motiverad som jag var, men vi tänkte att vi kunde sporra varandra. Jag hade hittat ett fint nytt gym, men egentligen var det väl deras relaxavdelning jag var kär i. Där fanns det massageduschar, ångbastu, doftljus och handdukar att låna.

Det började väl rätt så bra (som det alltid gör), vi var på spinning och gick och tränade lite själva. Men när jag avslutade mitt medlemskap ett år senare så berättade dom att jag hade varit där 17 gånger under det året. Medlemskapet hade kostat mig 500 kr/månaden, alltså 6000 kr minus 2000 kr i friskvårdsbidrag jag fick från jobbet, alltså totalt 4000 kr. Eller 235 kronor per gång att träna. Min kompis hade varit där 11 gånger, så det hade blivit ännu dyrare för henne. Det blev en dyr läxa för oss, men vi lärde oss att vi verkligen inte är några träningsmänniskor.

Så aldrig mer ett gymkort för mig. Och jag vet inte hur sjukgymnasten ska få mig att börja träna.

 

Någon som vet...?

Jag vet att det är irriterande att "kom ihåg mig"-knappen inte fungerar när man lämnar kommentarer här i bloggen. Den slutade fungera när jag bytte design. Men nu har jag mailat blogg.se, så får se om dom kan hjälpa mig. Om det inte finns någon läsare som vet hur man åtgärdar problemet....?

 

Söndagstips!

Om ni vill ha något roligt att pyssla med så här en söndag så kan jag rekommendera att göra en fin fotobok. Just nu kan man få en helt gratis (utan några dolda avgifter, inte ens porto tillkommer) av FUJI direkt.

Jag gjorde en förut till Zacks ettårsdag och den var himla roligt att pyssla med och välja ut bilder och bakgrunder. Ett fint minne att ha också  :)

Ett annat tips är att bli medlem hos Free Food där man kan samla ihop till presentkort på 250 kronor hos ICA. Det behövs alltid! Vi brukar köpa blöjor och andra tråkiga men nödvändiga saker när vi får presentkort därifrån. Det är förstås helt gratis att bli medlem hos Free Food!

Ha en trevlig söndag!


 

Måste man älska att vara gravid?

Tänk att det snart bara är tre månader kvar till BF för mig nu. Men det känns samtidigt som en evighet. Jag gillar inte alls att vara gravid. Jag pratade med en kompis om hur jobbigt det är att vara gravid och jag sa att jag hellre skulle gå igenom två förlossningar bara jag slapp vara gravid. Hon höll inte alls med. Men det beror ju förstås på vilken slags graviditet man har. Men det verkar nästan som om det är ett lotteri! Vissa kan vara gravida med tvillingar och må hur bra som helst under hela graviditeten medans andra blir sjukskrivna från vecka 8 ända fram till förlossningen.

Men ibland verkar det som om det är tabu att prata om hur jobbigt man tycker att det är att vara gravid, som om man får skylla sig själv (eftersom man själv har valt att bli gravid) och att man ska vara evigt tacksam att man kan bli gravid.

Missförstå mig inte, jag är oerhört tacksam över att jag kan bli gravid, men måste jag vara glad och tycka om det jämt? Det är ju ändå slutresultatet man vill åt, själva graviditeten är ju bara vägen dit... precis som att det är roligt att åka till Thailand, men vem älskar att sitta på ett flygplan i 12 timmar?

Hellre två förlossningar på ca 8 timmar var (som min förra var), bara jag slipper må dåligt (på ett eller annat sätt) i 9 långa månader.

99 dagar kvar.... TVÅSIFFRIGT I ALLAFALL!


 

Kemikalier ska det vara!

Åh, va jag har sovit gott denna natt. Inte vaknat och behövt snyta mig en massa! Sambon begav sig till apoteket igår och köpte Otrivin och näsdukar. Efter att ha sniffat i sig en massa Otrivin under dagen så var min täppa borta! Gud, så skönt!

Tidigare så använde jag Renässans, som är en koksaltlösning helt utan konserveringsmedel och som ska vara "helt naturlig". Men det har ju inte hjälpt alls. Nej, jag har sprayat sånt i näsan en massa utan att det har blivit någon skillnad. Nej, kemikalier is da shit!

 

Lördag

Det känns lite bättre nu med en eventuell deltidssjukskrivning. Speciellt när jag tänker på att en del har ont långt efter förlossningen. Jag har hela tiden tänkt att smärtan kommer ju försvinna efter förlossningen så jag behöver bara stå ut fram tills dess... Men det skulle verkligen inte vara roligt att ha ont samtidigt som jag ska ta hand om två småttingar sen.

Idag så kommer sambons syster hit, vilket blir trevligt. Vi ska även badträna lite med Zack så att han blir av med sin fobi för badet. Han kan ju inte gå runt smutsig!

Jag ska försöka svara på mail och kommentarer senare... just nu rinner näsan så mycket och jag vill bara ligga i soffan. Så jag tar tag i sånt senare!

Ha en underbar lördag allihopa!

 

Deprimerande besök hos sjukgymnasten

Idag var mitt första besök hos sjukgymnasten. Jag har ju haft ont i höfterna ett tag nu, men oftast går det att stå ut med smärtan. Men jag tänkte att sjukgymnasten kunde kanske hjälpa till och lindra smärtan.

När jag kom dit så klämde och kände hon lite på mig och jag fick visa hur jag står och om jag kunde lyfta på benen, osv. Efter undersökningen så berättade hon att hon tyckte att det såg allvarligt ut, att jag verkade ha väldigt ont och att jag borde bli sjukskriven. Jag sa då direkt att jag helst inte ville sjukskriva mig, men hon trodde att jag nog skulle i allafall behöva sjukskriva mig deltid annars kunde det bli mycket mycket värre.

Men vi skulle testa behandling i 2-3 veckor först, sen får vi se hur det blir med sjukskrivning. Men jag vill ju inte sjukskriva mig!!! Men sambon sa att det är ju inte så bra om jag jobbar på i nån månad och sen kanske inte ens kan gå (kanske till och med hamnar i rullstol) sen. Men det känns ju så overkligt, har svårt att tänka mig att det skulle bli så allvarligt!

Eftersom hon tyckte att det var så allvarligt så satte hon igång direkt med behandling. Jag fick akupunktur på en massa ställen och även TENS, medans jag låg på sidan. Jag ska få samma behandling två gånger i veckan.

Men jag blev rätt så nedstämd efteråt och var på väg att börja gråta på vägen hem. Det känns så deprimerande och värdelöst att behöva bli sjukskriven igen.

 

God morgon!

Idag måste jag få klaga lite... jag har blivit dunderförkyld och har knappt kunnat sovit för att näsan har runnit. Det är nog så svårt att hitta en bekväm sovställning med en gravidmage (jag som älskar att sova på mage annars) sen så kan man dessutom inte ligga på vissa sätt för att snoret rinner en massa.... så jag har legat vaken större delen av natten.

Jag hade helst stannat hemma i sängen och sovit hela dagen, men utvecklingssamtal och prov gjorde att jag kände mig tvungen att ta mig till jobbet. Sen så ska jag också till sjukgymnasten för första gången efter jobbet idag. Jag förväntar mig att hon ska uträtta mirakel så att jag slipper vara sjukskriven igen. Det gör djävulskt ont i höfterna framåt eftermiddagarna (efter jag har gått en massa under dagen) men det går att uthärda... det är inte som illamående som inte går att ignorera.

Nåja, skönt att det är fredag idag!

 

Sambon har gett plutten en fobi


Zack har alltid gillat att bada, här är han på sin 1-års dag.


Igår så skulle plutten bada som vanligt, men när sambon försökte stoppa ner honom i vattnet så blev han jättejätte ledsen. Sambon sa att han var ungefär som Hera är när det gäller vatten. Vi fattade ingenting, men tvingade honom så klart inte att bada utan han fick gå och lägga sig ändå. Vi tänkte att han kanske var så trött och inte alls hade lust att bada.

Ikväll så skulle jag försöka bada plutten igen. Men när jag satte på vattnet så sprang han bara in i sitt rum. Jag försökte locka honom till badrummet och sa "Vill du inte bada? Plaska, plaska?", men nej... han ville inte komma till badrummet. Så jag bar in honom och klädde av honom. Började sänka ner honom och han började gråta. Jag kramade om honom och sänkte ner honom och försökte se glad ut och prata glatt. Men han stod upp i badet och kramade om mig som stod på knä utanför badkaret. Jag försökte plaska lite vatten på honom och tvätta honom lite. Han lugnade ner sig lite och lät mig plaska lite.

Så då tänkte jag att jag skulle ta fram hans vanliga badleksaker, två båtar, så kanske han blir lite gladare. Men när jag tar fram dom så blir han helt HYSTERISK och börjar gråta helt förtvivlat. Så jag plockar givetvis upp honom och kom direkt på varför han har fått en fobi för att bada...

Förra gången han badade så satt han i badet när sambon tar fram båtarna och släpper ner dom från stå-höjd rakt ner i vattnet framför plutten. Han blev förstås rädd och började gråta... men det gick att trösta honom och han fortsatte att bada en stund till. Zack brukar tycka om att bli "skrämd" lite och när man gör det plötsligt. Men det här blev nog helt enkelt för mycket för honom.

Så nu får vi avbetinga honom och få bort denna fobi. Han kommer nog aldrig leka med dom där båtarna igen... Sambon har lovat att bada tillsammans med honom en massa i helgen, det borde ju hjälpa.

 

Dagens outfit

Det blev en enkel (strechig) svart klänning idag. Magen syns så väl i den, är nu i 26:e veckan (v25+2). Tror att jag har gått upp runt 5 kg nu. Till den har jag idag på mig min Long Cardigan i royal, som tyvärr inte har blivit använd så mycket.

 

Fler favoriter

Ju mer jag tittar, desto fler favoriter hittar jag...


#200 Kettle coat, rouge

#313 Wigwam dress, grey
#333 Mrs Rogers beach coat, chalk
#205 Sumthing cardigan, indigo
#213 Tallulah tank, lilac
#212 Tallulah top, lite powder


 

Jag som inte skulle shoppa...

Jag hade ju tänkt spara pengar till Odd Mollys vårkollektion men jag kunde inte låta bli och klicka hem dessa från Campadre. Det var ju så billigt, blev bara 637 kronor inklusive frakt för alltihopa. Ända sen jag var gravid förra gången så har jag varit sugen på gravidkläder från Lundmyr of Sweden och nu var dom ju så billiga (ca 300 kronor för båda delarna)!

Gangstar är ett barnklädesmärke som jag inte har provat tidigare. Tyckte att koftan var fin med sina oranga ränder och så kostade den bara 112 kronor!

Sen blev det en liten body till bönan också... egentligen behöver inte så mycket kläder inhandlas till henne, men några nya plagg är roliga att ha.


 

Drömmen om ett eget citronträd

Usch, värmen fungerar inte på jobbet så jag känner mig helt genomfrusen. Men jag ska straxt åka och hämta plutten på förskolan.

För någon vecka sen eller så, så visade dom upp lite roliga växter man kunde ha hemma på nyhetsmorgon. Och då visade dom bland annat upp citronträd. Jag blev lite småkär och drömmer fortfarande om att ha ett eget citronträd här hemma.

Jag skulle vilja köpa hem flera nya och roliga växter, men det är ju så dyrt! Speciellt för oss, eftersom överlevnadsfrekvensen är inte så god för växter hemma hos oss.

Men tydligen så ska citronträd vara relativt lättskötta och det ser ju så fint ut med dom gula frukterna! Nästan som små solar som lyser och så kan man göra hemmagjord citronsaft *mums*. Men vart ska man få tag i ett citronträd? Man måste kanske åka ut till något av dom större växthus-affärerna, typ Plantagen. Har någon av er haft eller har ett citronträd?

 

Olika modeller?

Jag märkte en sak nu när jag kollade igenom vårkollektionen idag. Några utav plaggen ser väldigt annorlunda ut beroende på vilken färg det är. Har dom använt så olika modeller när dom har fotat kläderna? Vissa ser nämligen så smala ut, medans dom ser tjockare ut i en annan färg (även fast det är samma style). Och vissa ser ut att ha stora bröst medans andra ser ut att ha väldigt små bröst. Då vet man inte om det beror på plagget eller om det verkligen är så stor skillnad mellan modellerna som visar kläderna. Detta påverkar ju en som köpare ganska mycket tycker jag. Jag har väl blivit så van vid att det har varit samma storlek på modellen som har visat alla Odd Molly kläder tidigare, lättare att jämföra mellan olika plagg och färger då tycker jag.

Tjockare och smalare version av Sumthing tunic

 

Stora bröst och små bröst versionen av Secrets l/sEn större och en mindre version av Saloon strap dress


 

Hatar att komma försent

Idag är jag på jobbet igen, mår mycket bättre nu när jag har börjat ta min medicin igen på morgonen. Sen så har jag försökt att inte stressa heller. Barnmorskan trodde att stress kunde vara en stor bidragande faktor till att mitt illamående kommit tillbaka. Så jag försökte tänka imorse att det var bättre att ta det lugnt och kanske komma lite sent till jobbet än att inte komma alls...

Men är det något som jag hatar så är det att komma sent. Jag blir superstressad av det. Jag kommer aldrig försent, hellre 15-30 minuter för tidigt än försent. Så det är något som jag får försöka lära mig, att tänka om lite när det gäller det... att det är inte såååå farligt att komma lite försent.

Ha en trevlig onsdag allihopa! 

 

Cold cream

Personalen på Zacks förskola rekommenderade denna kräm som finns på apoteket. Den kostar 99 kronor och är väldigt fet och dryg.

Man kan använda den i ansiktet och kroppen för att skydda huden mot kylan. Den bildar en skyddande barriär mot yttre påfrestning (kyla och vind). Den kan användas både på spädbarn och vuxna.

Men eftersom den innehåller lite vatten så ska man vänta minst en timme innan man går ut.

 

Dagens outfit

Fotade mig på toaletten på Stockholms tingsrätt:Doily blouse
Pointelle linne
Huggly scarf
Gravidbyxor från Boob
Mage
i 26:e veckan (v25+0)


 

Idag har jag inte varit på jobbet, utan jag har varit här:

Det var nämligen huvudförhandling i målet mot han som kastade ut sin tv på vår bil. Ni som inte har hängt med, kan läsa mer här och här.

 

Han som hade kastat ut tv:n var inte ens där (vilket var lite skönt), han var tydligen utomlands och eftersom han redan hade erkänt så kanske det inte fanns så mycket för honom att säga. Vi fick höra vad han hade sagt under förhören. Han hade inte varit drogpåverkad utan han hade druckit 5 öl och 2 whiskey ute på krogen och sen när han kom hem så hade hans tv inte fungerat. Eftersom han inte kunde leva utan sin tv så blev han så arg och skulle kasta den i väggen, men istället blev det igenom fönstret.

Jag fick sitta bredvid åklagaren och jag behövde inte säga så mycket, bara att summorna på det vi krävde av honom stämde..osv.

Men domaren dömde att han ska betala oss det vi kräver av honom (nästan 18000 kronor för reperation av bilen). Om inte han betalar så kan vi kontakta Brottsoffer myndigheten, vilket vi troligtvis kommer behöva göra. Jag har inte allt för stora förhoppningar att vi kommer få några pengar.

Efter gårdagens incident så har jag införskaffat lite nödproviant som alltid får finnas i handväskan (jag hade även en kanelbulle, men den åt jag upp):


 

Mina vår och sommar-måsten

Nu finns hela vår- och sommarkollektionen på Odd Mollys hemsida!


#249 Nymph dress blue

#271 Prairie l/s dress lite powder

#233A Crochect lovely knit love

#233C Bunt lovely knit multi

#114A Butterfly cardigan apricot

#114A  Butterfly cardigan lilac

#243 Appeteaser dress apricot

#662 Smalville bloomers lite pink

#351 Tallulah coat lilac

#309 Up-to-me-ism strap dress lilac

#286 Bazaar bag lite powder

#279 Smyrna purse

Före höstkollektionen släpptes förra året så förbokade jag några plagg hos Marengs, men nu hade dom inte några förbokningar på vårkollektionen. Så nu har jag istället förbokat ett par av dessa ovan hos DeepFling, för det är några som jag inte vill riskera att bli utan! (Nu kan man till och med se priserna i SEK hos DeepFling. Såg också nu att man även kan förboka plagg från vårkollektionen hos ButikCha.)


 

Ny plånbok


Det var verkligen dags för mig att skaffa mig en ny plånbok. Jag tror att jag har limmat spännet på min gamla 3 gånger. Men jag köper väldigt sällan nya plånböcker och nya väskor.

Denna gång blev det en ny plånbok från Orla Kiely från FolkArt, i det snygga retromönstret. Med verkligen massor av fack för kort, vilket verkligen behövs nu för tiden. Så den känns väldigt praktiskt och lagom stor.

Senare så kanske det också blir en snygg matchande datorväska... *dregel*

 

Dagens ZackTröja: Po.p. (julklapp från Zacks moster)
Byxor: H&M (med en liten Tigger på)
Ullstrumpor: Po.p.


 

Det sitter i snoppen/snippan

Alla som följer bloggen vet hur stort intresse jag har för genus. Idag så hittade sambon denna artikel som berör ämnet, men artikeln håller inte alls med mig. Det är forskare vid universitetet i Texas som har sett skillnader på vilken slags leksaker pojkar och flickor föredrar redan som så tidigt som 3-4 månader. Dom hävdar alltså att det måste vara en biologisk skillnad.

 

Jag har redan bloggat om mina tankar när det gäller valet av leksaker beroende på kön, vilket resulterade i många kommentarer som både höll med mig och inte höll med mig. Jag tycker att det är viktigt att ta in andra sidans argument, jag vill vara upplyst och inte bara sitta på min kammare och hålla stenhårt på mina egna åsikter. Så därför tar jag upp denna artikel och därför tycker jag också om när det blir diskussioner här på bloggen.

Nu till artikeln. Detta är bara en endaste studie, så jag tycker att det är lite för lite underlag för att dra enhäldiga slutsater. Men jag tycker att det är jätteintressant att dom har hittat skillnader i denna grupp och väntar med spänning på mer forskning. Jag har så svårt att tro att valet av leksaker kan vara biologiskt då det knappast fanns bollar på stenåldern. Men pojkar kanske dras mer till saker som rör sig (som den studsande bollen). Testosteron som pojkar får mer utav i livmodern och som fortsätter straxt efter förlossningen (för att kunna utveckla ett manligt könsorgan) har effekter så som mer fysisk och mental energi (den stimulerar hjärnkapaciteten) vilket kan förklara varför små pojkbebisar vill ha mer "aktivitet" när det gäller vad dom väljer att titta på. Men sedan så frisätts inte testosteron igen förrän i tonåren. Därför anser jag att man inte kan skilja på barn utifrån deras kön däremellan. Det finns större skillnader inom gruppen "pojkar" och inom gruppen "flickor" än mellan pojkar och flickor.

Jag har kanske läst för mycket sociologi och psykologi och för lite biologi för att jag tror starkt på den sociala inverkan vi har på våra barn och tror att den är starkare än den biologiska. Så därför har jag också tänkt uppfostra mina barn utifrån dessa ideologier. Det skulle kännas lite hopplöst om man trodde att hela personligheten var biologiskt, för då är allt redan klart... då behöver man inte engagera sig alls som förälder. Man har liksom redan alla svaren, pojkar är på ett visst sätt och flickor på ett annat sätt... bara att acceptera, ingen idé att ändra på det eftersom det sitter ju i snoppen/snippan.


 

Vad var det som hände?

Jag var på väg till jobbet som vanligt imorse. Satte mig på pendeltåget med Metro i handen. Men efter ett tag så kände jag hur illamåendet började komma över mig. Till slut, efter två stationer så var den så stark och jag var alledeles varm om huvudet och det började svartna för ögonen så jag kände bara "jag måste ut". Så jag hoppar ut så fort pendeltåget stannar. Jag vill nästan lägga mig ner i snön, men jag tar mig sakta och helt yr till närmaste snöiga bänk. Så jag sätter mig ner och andas och andas... börjar känna mig bättre men börja också känna mig väldigt blöt om rumpan (sitter ju på snö).

Jag sitter där en stund, tänker att jag tar nästa pendeltåg som kommer en kvart senare. Men när jag reser mig upp så kommer det starka illamåendet igen så jag måste sätta mig igen. Jag känner mig fast där, för så fort jag rör på mig så mår jag så fruktansvärt illa. Jag ringer sambon och beklagar mig, han tycker att jag ska ta en taxi hem...

En halvtimme senare så har jag till slut tagit mig in på station, frusen och blöt om rumpan. Tar taxi hem där jag häller upp ett bad och tar en tablett mot illamåendet. Sambon var lite arg på mig eftersom jag har ju slutat ta min medicin under jullovet, vilket kanske var dumt... men jag har ju klarat mig utan den under lovet. Men nu vet jag inte vad som hände.

Men nu mår jag bättre, efter sömn och vila. Men jag kanske måste fortsätta och ta min medicin ett tag till. Usch, det är så handikappande att må illa, man klarar inte av att göra nånting! Nu ska jag fortsätta och vila lite till...

 

Sneak peek på vårkollektionen - 1 dag kvar!

Imorgon kommer alltså hela vår- och sommarkollektionen ligga uppe på Odd Mollys hemsida! Så då behöver ni inte vänta längre  :)  Första släppet av vårkollektionen bör också komma ut till butikerna denna vecka  *jippee*

Jag tänkte visa en till favorit ur sommarkollektionen, nämligen #313 Wigwam dress:

Ni kanske ser att den är rätt så lik den populära #153 Voile short dress. Men tydligen så ska den ha lite puffiga ärmar och sitta bättre över ryggen. Jag älskar min Voile short dress så det kommer definitivt bli en Wigwam dress för mig. Men vilken ska man välja? Grey, dark pink, lite powder eller white? Alla är ju så fina... 2000 kronor kommer det att kosta för en Wigwam.

Imorgon tänkte jag visa er alla mina vår och sommar måsten från kollektionerna! :)


 

Vecka 2 - #114 V-neck cardigan


Denna veckas Odd Molly är en riktig baskofta, nämligen #114 V-neck cardigan. Höstens variant av denna baskofta består av 80% ull och 20% nylon och finns i färgerna almost black, lite lilac, pink, cherry och dark powder.

En väldigt enkel v-ringad kofta med små diskreta detaljer. Det söta meddelandet "letting my heart do the thinking" står på höstens koftor och en liten rosett finns under den översta knappen. Koftan har även dragkedjor vid ärmsluten.

Själv så har jag denna kofta i almost black. Det var bland dom första plaggen jag köpte från höstkollektionen. Den kändes som ett givet köp eftersom den är så otroligt användbar, en svart kofta kan man ju matcha till allt!

Jag har den i min vanliga storlek, 2, och jag tycker att den är normal i storleken. Jag använden den även nu när jag är gravid ibland, men då kan jag inte knäppa den hela vägen ner.

Den är rätt så varm, men inte så stickig som många plagg i ull kan vara. 999 kronor kostade den, vilket jag tycker är ett bra pris för en Odd Molly kofta som används ofta.

Har du en V-neck cardigan? Vad tycker du om den? Storleksmässigt? Stickig? Varm?

 

Odd Molly skvaller

Ni har väl hört att Odd Molly ska börja med herrkläder till nästa höst? Det ryktas nu att märket kommer att heta Post fire dew, spännande!

Märket har förstås en massa härliga citat, precis som Odd Molly alltid har: "a loner at times, yet a man of the world, living atop his own footprint"

Hemsidan finns här, men där avslöjas tyvärr inte mycket!

 

Svar på frågestunden

Oj, va ni har ställt frågor! Och bra frågor! Jag som lärare tänker direkt på när elever får göra egna frågor till prov/läxförhör och man märker oftast direkt på själva frågan hur mycket eleven kan och har förstått. För det krävs en viss förståelse och kunskap för att ställa bra frågor.


Så jag blir så glad att ni har ställt så bra frågor, jag har så otroligt bra och fina läsare! Här var det inga "vilken är din favoritfärg"-frågor, utan här var det ordentliga frågor...


Christine:

Ni klär ju Zack i alla färger och jag försöker själv köpa bebiskläder som kan passa både en unge oavsätt kön. Men jag undrar hur långt ni kan gå när det gäller könsneutralakläder? Alla färger är könsneutrala, men hur är det med kläder med blommmor, hjärtan, glitter, spets, veck (som H&M har på i princip alls på flickavdelningen, tunikor, leggings, klänning osv?
Jag är själv lite tveksam om jag vill klä min son i en vit body jag köpt med lite "vågit" i halsringningen och ärmsluten och som har ett tryck med naturtema som är rosa och glittrigt. Hemma är ju helt okej, men ute skulle nog folk undra... om jag nu skulle bry mig. Jag är kluven. Hur tänker ni?

Svar:


Jag försöker undvika extremer åt båda hållen. Jag köper inga kläder med bilar/monster/superhjältar men inte heller några med glitter och volanger. Men han har haft blommor, hjärtan och söta djur på kläderna, för det tycker jag inte är så extremt. 

Sen så har vi haft några leggings/tights till Zack, men det blir inga tunikor, klänningar eller kjolar till varken honom eller hans lillasyster.

Sen så bryr jag mig inte om vad folk tycker, jag har ju fått kommentarer ute, på bussen, av vänner, osv. Det är viktigare för mig att Zack blir uppfostad till en individ än att jag alltid ska känna mig bekväm och accepterad av folk.
Christine:
Hur var förlossningen med Zack? Ser du fram emot nästa gång? Är det något du kommer göra annorlunda under nästa förlossning?

Svar:
Min förlossningsberättelse finns här. Men jag har bara positiva minnen och tankar från Zacks förlossning. Jag pratade mycket om den och skrev mycket om den i bloggen, så mycket att nån läsare undrade om jag inte hade anknytit till Zack alls eftersom jag bara skrev om förlossningen och inte så mycket om Zack. Men det var mitt sätt att bearbeta denna stora händelse och även om den blev lite traumatisk (jag förlorade nästan 3 liter blod eftersom moderkakan inte ville komma ut, så det blev tal om operation men till slut kom den ut) så ser jag bara positivt på den och är inte rädd för nästa (vilket jag tror till stor del beror på att jag bearbetade händelsen så mycket).

Det enda som jag ska försöka göra annorlunda är att äta lite mer och dricka saft eller något annat än bara vatten. Jag ville inte stoppa i mig något annat än vatten förra gången så jag var rätt så slut efter.Anonym:
Väldigt nyfiken på hur det går för sambon på byrån? Hur trivs han och hur funkar vardagen för familjen? (Kan gissa att det är rätt stor skillnad att gå från att ha en studerande sambo till en byrå-anställd sambo).

Svar:
Han har tyckt att det har varit lite jobbigt när han har behövt gå hem tidigare och vab:at när jag har mått dåligt. Han vill ju förstås visa framfötterna när han är ny på jobbet, men dom har sagt att dom förstår att det är en jobbig period för vår familj just nu.

Ja, nu när jag inte är sjukskriven längre och vi har kommit tillbaka lite grann till en "vardag" så är det stor skillnad mot när han pluggade. Han satt ibland och pluggade på biblioteket sent, men oftast så kunde han komma hem lite tidigare. Nu så jobbar han som minst mellan 9-17. Men han försöker ta igen tiden med Zack på helgerna, så han har huvudansvaret för Zack då. Sen så ska vi skaffa städhjälp och även middagstjänst, så vi försöker hitta saker som underlättar vardagen för oss så att vi har mer tid för varandra och Zack.

Sen så är det även ekonomiskt en enorm skillnad för oss. Vi har varit tillsammans i snart 8 år och alltid har den ena av oss pluggat och den andra jobbat. Så att efter 8 år helt plötsligt få två inkomster är helt otroligt, känns väldigt skönt!


 
KisseGirl:
Barnvagsdille som jag har är så klart min fråga, HUR SKA NI GÖRA MED VAGN NÄR BÖNAN KOMMER? Blir det ny (en till?)vagn, syskonvagn?  

Svar:


Usch, jag har barnvagnsångest! Vi har pratat lite smått om det. Jag vill nog helst ha en Urban Jungle Duo, som jag har hört från vänner är bra och inte så väldigt bred trots att barnen sitter bredvid varandra. Men sambon vill helst ha en vagn där barnen sitter/ligger i våningar och då är det väl en Phil & Ted syskonvagn som gäller.

Men samtidigt så har jag tankar om att vi kanske inte behöver köpa en ny vagn, eftersom vår vagn har både ligg- och sittdel. Jag tänker mig då att jag kan bära bönan i bärsele när Zack är med, i allafall dom första 3-4 månaderna. Sen så kanske Zack kan åka på ståbräda (då är han 2 år). Men jag vet inte om det är en sån realistisk tanke... det vore skönt att inte ha en klumpig syskonvagn.Sarah
:
Katten Hera är väll en ragdoll, varför valde ni denna ras? är hon är en innekatt?

Svar:
Jag letade efter en väldigt snäll men också fin kattras, gärna också en långhårig katt eftersom det tycker jag är så fint. Vi valde lite mellan Birma och Ragdoll, men det blev till slut en Ragdoll. Ja, hon är en innekatt.Tilda
:
Vilket var ditt första odd molly plagg?

Svar:
En grå underkjol från The Art of Nonsense kollektionen. Hela min Odd Molly historia hittar ni här.johanna
:
Vad heter du?

Svar:
Rose-MarieOfelia:
Läser dina elever din blogg? Vad tycker din mamma om att du hänger ut hennes (konstiga) beteende i bloggen?


Svar:
Ja, några av dom gör nog det och ryktet brukar ju kunna spridas bland elever. Därför är jag rätt så försiktig med vad jag skriver på bloggen.

Min mamma vet inte om att jag bloggar. Det är ingen idé att ens försöka förklara vad en blogg är för henne, för hon tror att jag "pratar på datan" och när man får email så skrivs det ut på skrivare (tror att hon blandar ihop det med en fax). Men dom problem som jag har med henne har jag försökt prata med henne om flera gånger och allt som jag skriver på bloggen skulle jag kunna säga till henne och mycket har jag redan sagt (annars skulle jag aldrig publicera det).Tora
:
Vilka namn har ni tänkt er på lilla bönan?


Svar:
Elise är mitt favoritnamn, sambon tycker att det är "okej". Men annars har vi även pratat om Olivia och VilmaAnonym
:
på vilken skola jobbar du?
vad är det bästa med att ha barn? / Vad är det bästa med Zack?
Om du skulle få gå tillbaka i tiden och ändra på en enda sak som har hänt eller som du har gjort, vad skulle du ändra på?
Kommer du ihåg hur du slutade tro på tomten?
Hur tror du Zack kommer reagera på att få ett syskon?

Svar:
Jag vill helst inte nämna namnet på skolan jag jobbar på (lite privat vill jag ju vara och jag tycker inte att skolan, kollegor eller elever på något sätt behöver förknippas med min blogg), men det är en gymnasieskola här i Stockholm.

Det bästa med att ha barn är den oändliga kärlek och lycka man känner. Varje dag så får Zack mig att le och han får mig att vilja bli en bättre människa.

Det är några saker som jag definitivt skulle ändra på, några dumheter har nog alla gjort, men det är inget som jag vill nämna här i bloggen.

Nej, jag kommer nog inte ihåg exakt när jag slutade tro på tomten. Men jag skulle gissa på att det var runt 6-7 års åldern.

Zack har visat lite tendens av avundsjuka när jag t.ex. leker med vänners barn. Han är van vid att få mycket uppmärksamhet och alltid vara i centrum, så det kommer nog bli en stor omställning för honom. Men en nyttig sådan!Christine:
Fyller på...

Hur resonerade ni kring ålder mellan era barn?
Tränar du något, i så fall vad?
Vilka andra bloggar följer du?
Vem är din största förebild?
Gillar Hera att vara ensamkatt eller planerar ni att skaffa en kattkompis?

Svar:
Vi resonerade faktiskt inte så mycket! Vi började prata lite smått om syskon och vi tänkte att denna gång kanske det inte går lika lätt som det gick med Zack (som blev till på andra försöket). Man vet aldrig, ibland kan det dröja flera år tills syskon blir till. Vi kanske bara hade tur med Zack, tänkte vi. Men nej, det gick lika fort med bönan!

Nej, jag tränar ingenting. Är ingen träningsmänniska, har ridit och simmat lite i kortare perioder. Men jag är totalt ointresserad av sport (likaså sambon, vilket är skönt!).

Jag följer Bloggkommentatorerna, LadyDahmer, Den starkaste stjärnan, Lindas blogg, Honungspojken, Anna Kaagaard Kristensen, Ge mig livet tillbaka, Innan du fanns, Nina Ruthström och Englas (ibland). Sen följer jag flera av mina privata vänners bloggar.  

Jag har nog ingen förebild direkt, utan jag imponeras av alla som lever lyckliga liv och gör det dom själva vill och jobbar hårt för det.

Vi planerar att skaffa en till katt. Vi hade tidigare en till katt, Ronja, som var väldigt sjuk. Så Hera har haft en kattkompis förut. Men vi har tänkt att kanske Zack skulle få välja ut en kattkompis (om något år eller så).mathilde:
En något känslig ochkasne personlig fråga: Men........jag har själv svårt att acceptera mina födelsemärke..........hur ser du på dina? Jag behöver komma över det.

Jätteroligt att följa din blogg förresten.

Hur såg de att det vr en tjej på UL? Var de 100% säkra? Jag sak UL på tisdag och hoppas få reda på könet!


Svar:
Jag har väldigt många födelsemärken och har faktiskt inte brytt mig så mycket om dom. Förutom kanske en lite större som jag har på ena skinkan som var lite pinsam när jag var tonåring och jag hade bikini på mig. Men det gick över av sig självt, så jag har tyvärr inte så många råd. Det finns ju mycket värre saker än att ha några födelsemärken! Hoppas att du kan lära dig att acceptera dina också!

Jag gjorde först ett "könstest" hemma som visade "flicka" sen så var barnmorskan relativt säker eftersom varken vi eller hon såg något mellan benen på bönan på ultraljudet. Så när båda dessa visar på "flicka" så känner vi oss rätt så säkra på att det är en tjej. Men givetvis så är vi lite beredda på att det kanske kommer ut en pojke och det spelar absolut ingen roll (förutom att vi måste komma på ett nytt namn!).Anna Kaagaard Kristensen:
Det är katten som heter Hera om jag har fattat allt rätt? Vart fick ni det namnet ifrån? Jag gillar det, därför undrar jag :)


Svar:
Ja, det är vår katt som heter Hera. Namnet fick hon av sin uppfödare, hon kommer från en kull där alla kattungarnas namn börjar på H.Christine
:
Jag har frågor på lager:
1. När började du intressera dig för Odd Molly?
2. När började du blogga och varför?
3. Om du själv skulle få designa ett Odd Molly-plagg, hur skulle det se ut?
4. Vilken är din favoritbok och vilken är Zacks?
5. Hur ser er lägenhet ut? (visa gärna bilder)
6. Vilket är ert drömresmål?

Ser fram emot svaren!


Svar:

    

1. Sommaren 2007 köpte jag mitt första plagg, sen till hösten och vintern så blev det ännu fler plagg. Då var jag hooked!
2. April 2007 började jag. Det var väl först och främst för att jag tyckte det var kul att "pyssla" och leta fina bilder till inlägg och sånt. Jag är en perfektionist och kan läsa igenom ett inlägg flera gånger och ändra och greja tills det blir precis som jag vill. Sånt "pysslande" tycker jag är kul. Jag hade inte direkt läst några bloggar innan, kanske varit in någon gång på nån. Min gamla blogg finns här.
3. Oj, det var en väldigt svår fråga! Jag är ju ingen designer så jag har så svårt att tänka på något helt nytt som inte redan finns. Just nu är favoriten Alchemistry tunic som jag tycker är väldigt figursmickrande och fin. Sen finns det hur mycket fint som helst från vårkollektionen!
4. Jag läser mest på engelska och en av mina favoriter är nog 1984 av George Orwell (en klassiker som jag tycker alla borde läsa, så mina elever brukar få läsa den). Sen så är Joyce Carol Oates en av mina favoritförfattare. När det gäller böcker på svenska så rekommenderade en vän Flyga Drake av Khaled Hosseini och den var underbar, men ännu bättre är nog hans nästa bok Tusen strålande solar.
Zack har många favoritböcker och det varierar från vecka till vecka. Han älskar i stort sett alla sina böcker, allt från Nalle Puh böcker (vi var med i Nalle Puhs babybokklubb) till djurböcker. Varje dag så läser vi för honom och han bläddrar själv i sina böcker.
5. Jag gillar egentligen inte vår lägenhet. Den skulle behöva renoveras ordentligt, men det är en hyresrätt så det är nog inget vi kommer lägga pengar på utan vi får snällt vänta på att hyresvärden gör det. Men vi har väldigt billig hyra, vilket nog beror på att standarden inte är den bästa. Sen så har vi levt på en lön nu i över 7 år så vi har inte dom finaste möblerna och inredningen, men jag hoppas att det kommer att bli ändring på det nu när båda jobbar!
6. Svärföräldrarna kom precis hem från Sydafrika och det såg ut att vara underbart ut där. Annars är Dubai ett ställe jag drömmer lite om också.

 

Dåligt järnvärde?

Igår hade vi besök från lunch och framåt kvällen, så därför blev det inte så mycket bloggande. Jag var så himla trött så jag skulle lätt ha kunnat somnat vid kl. 19, likadant var det kvällen innan. Så jag börjar undra om jag har dåligt järnvärde, vilket man lätt kan få när man är gravid. Förra graviditeten så åt jag rätt så starka järntabletter mot slutet. Men jag ska nog börja lite med Hemofer som jag gjorde sist, lite äckligt är det dock när man tänker på att dom är gjorda av grisblod!

Jag ska börja svara på era frågor som ni har ställt under frågestunden, så dom kommer senare idag!

Ha en underbar söndag!  :)

 

Sneak peek på vårkollektionen - 2 dagar kvar!

Min personliga favorit från sommarkollektionen är denna härliga klänning som heter #309 Up-to-me-ism strap dress. Den blåa ser ju så ljuvlig ut på Helena! (Klicka på bilderna för att se dom större. Bilden på Helena kommer från DeepFling.)


Up-to-me-ism strap dress kommer i färgerna lilac, dark powder, indigo och chalk. Eftersom den är en del av sommarkollektion så får vi vänta en stund på den, tyvärr! Sen kommer den att kosta en hel del, 3500 kronor närmare bestämt!

Mina favoriter är lilac och indigo  :)

 

Sneak peek på vårkollektionen - 3 dagar kvar!

En storsäljare till våren kommer nog att bli #261 Remix blouse. Den är slående lik den gamla godingen #329 Light cotton embroidered l/s, med sin bomullsvoile, broderier och knytband fram. Remix blouse kommer i dom härliga färgerna lite powder, lite green, apricot och indigo och kommer att kosta 1000 kr.

Två systrar till remix blousen med metallictrådar kommer också och dom heter då #261A Sparkly remix blouse och kommer i färgerna chalk och lite pink. Sparkly remix blouse kommer att kosta 1300 kr.


Det är svårt att välja bara en favorit av remix blousarna! Mina är: indigo, apricot och lite pink. Har du någon favorit?


 

Hello kliniskt rent hem!


Som jag nämnde tidigare så ska jag och sambon skaffa städerska.

Vi fick besök ett par veckor innan jul av en kvinna från städföretaget och vi gick igenom vad vi ville att dom skulle göra. Det var väldigt mycket saker som dom ska göra varje vecka som vi annars gör en gång om året ungefär, t.ex. putsa speglar, torka av element, dammsuga lister och elkontakter. Känns nästan som om det kommer att bli kliniskt rent här hemma.

Detta med städservice är ett rätt så känsligt ämne för vissa, vilket jag inte alls kan förstå. Är det bara för att det är i ens egna privata hem? För folk verkar inte tycka att det är fel med städerskor på företag och så? Känns det som om man "köper" en person eller vad? Då gör man väl det om man anlitar en elektriker också, men det ses ju inte som något "fel"? Att anlita en städerska tycker jag är lika okej som att anlita en snickare/rörmokare/mekaniker/osv. Är det för att det oftast är kvinnor som är städerskor, eller vad? Det tycker jag är tråkigt förstås, men lika tråkigt att det oftast är män som är rörmokare/mekaniker/snickare/osv. Jag skulle gärna se lite mer jämlikhet bland könen inom alla dessa yrken.

Eller är det att någon anna tar hand om ens "skit"? Men det gör ju städaren på jobbet också ibland och för att inte tala om rörmokare som måste rensa avlopp och toaletter!

Men det enda som jag kan tycka att det kommer att kännas konstigt är att någon annan kommer och "rotar" runt bland mina saker. Men det är en struntsak med tanke på att vi får det städat och vi som har katt behöver verkligen städa ordentligt varje vecka.

Sambon är den som har skött städningen den senaste tiden pga mina graviditetskrämpor och han känner inte att han hinner med eftersom han ofta jobbar till kl.18-19-20 på kvällarna (och ibland ännu senare). Så anledningen till att vi har beslutat att skaffa städerska är att jag inte klarar av det och sambon inte hinner... och vi känner faktiskt att vi har råd nu när båda jobbar! Ja, det är faktiskt inte så fasligt dyrt... vi kommer att betala 2800 kr/månaden för städning varje vecka i 3 timmar och då hinner dom med ganska mycket på 3 timmar! Och ja, det är vitt, det är typ den första frågan vi får av alla....

Men ett bra argument mot städservice, som jag såg hos LadyDahmer när hon tog upp frågan, är att man lär sina barn att någon annan kommer och städar upp ens skit. Visst, det är inte så bra om barnen lär sig detta. Men, om man har städning en gång i veckan så kommer man inte låta skiten ligga (t.ex. om man spiller något eller whatever) ända tills nästa gång städerskan kommer. Det går ju inte! Man torkar ju förstås upp efter sig på en gång, det är man ju van vid att göra också. Sen så måste vi ändå plocka undan alla grejer tills städerskan ska komma eftersom hon inte kan veta vart allt ska vara och för att det ska vara enklare för henne att sätta igång och städa.

Storstädning blir det i slutet av januari, gud va jag längtar...

 

Kärlekspussar på morgonen

När jag går hemifrån så brukar plutten vinka hejdå till mig, det är ju väldigt sött  :) 

Men imorse så frågade jag lite snabbt "Kan mamma få en puss?" innan jag skulle gå, han höll på och plockade med sina skor så han verkade inte riktigt lyssna på mig. Men sen när jag hade fått på mig alla ytterkläder så började han gå emot mig smackandes med läpparna (han gör så när han ska pussas) och gav mig en puss! Sen så fick jag ytterligare en! Åh, mitt hjärta smälte och jag fick tårar i ögonen... det var ju så gulligt! Nu kommer jag vara glad hela dagen!

Hoppas att ni alla får en lika glad fredag också!  :)

 

Sneak peek på vårkollektionen - 4 dagar kvar!

Snyggaste blusen i våren är enligt med denna #260 Arouet shirt. Snygg både i almost black och i chalk. Smickrande för figuren med knyt under bysten och så har den ursnygga detaljer! Spetsdetalj där knytbandet sitter, svaga broderier i hela tyget och sen dom fina volangerna med spets längst ut i kanterna!

Men priset är lite saftigt, 1800 kronor för denna skönhet.


 

Det kanske är dags för en frågestund

Bara idag så har jag fått flera frågor om mitt jobb, Hera och Odd Molly. Så jag tänkte att det kanske var dags för en frågestund..? Ni andra kanske också har några frågor? Om ni undrar något så skriv en kommentar till detta inlägg så svarar jag på frågorna i helgen!  :)


 

Kvällsjobb

Det har blivit dåligt med bloggandet idag för jag har haft väldigt mycket jobb att göra. Mycket att planera och fixa med att kopiera upp uppgifter och sånt.

Jag tog äntligen tag i att boka tid hos sjukgymnasten som min barnmorska rekommenderar, så jag ska dit nästa fredag. Jag har väldigt ont i höfterna efter att ha gått runt en massa idag. Det är så svårt att undvika att gå så mycket som lärare, man måste ju gå till/från klassrum och gå runt i klassrummet, osv. Men jag har haft på mig mitt stödbälte en hel del idag.

Neee... nu måste jag fortsätta och detaljplanera en lektion som jag har imorgon!
Ha en underbar kväll!  :)

 

Back at work!

Yepp, idag började jag jobba igen. Jullovet har känts långt och verkligen välbehövligt!

Jag försökte vara på jobbet i god tid, men istället kom jag bara fram en kvart innan min lektion började. Kombinationen foglossning (som gör att jag går i snigelfart) och förseningar i kollektivtraffiken gjorde att jag inte kom fram så tidigt som jag hade tänkt...

Zack är tillbaka på dagis igen efter 2 ½ veckas ledighet. Men det gick bra, han verkade inte ledsen... men inte lika glad som annars när han lämnas. Det kanske tar en liten stund tills han minns hur roligt det var på dagis. Det var i allafall väldigt lugnt på dagis nu, bara 4 barn (eventuellt 6 skulle dom max bli) idag av 19 stycken! Har alla tagit semester idag också?

Hoppas att ni alla får en trevlig torsdag (men det känns ju som måndag!)

 

Sneak peek på vårkollektionen - 5 dagar kvar!

Några plagg som förutspås bli favoriter och storsäljare ur vårkollektionen är dessa (sen får vi se hur det blir):

#200 Kettle coat, ska tydligen vara ännu finare än på bilderna! Och inte lika tung som många andra stickade coats (typ Grandmas) kan bli. Butikspris: 4200 kr (4300 kr för den med metallictrådar)

 

 

#229 Alchemistry dress, luftig och somrig klänning som förutspås bli allas favorit sommarklänning. Eller vad tror ni? Butikspris: 2500 kr.

Sen så suktar väldigt många efter #230 Fonda dress (som jag redan har bloggat om här) och där kommer butikspriset att vara 1700 kr.

 

Köldchocken har även påverkat oss...

Ja, denna kyla är ju inte rolig! Men som tur är så har vi inte blivit strömlösa eller nåt sånt... men istället så fick en hel del problem med något annat idag...


Som jag skrev tidigare så var svärföräldrarna här och då sa jag till sambon att det kanske var bäst att flytta på bilen (för städdag) medans svärföräldrarna är här, om inte bilen startade. Den behövdes egentligen inte flyttas på förrän imorgon...

Bilen har stått nu i 2 veckor, pga röda dagar så har vi inte behövt flytta på den. Så sambon gick ut och försökte starta den och det gick ju förstås inte. Svärfar, svåger och sambo går då ut och hjälps åt med bilen. Efter en timme ungefär ringer sambon och säger att förutom att batteriet är urladdat så har vi fått punktering!!!

Så svärfar åker med deras bil och köper startkablar och sån där spray som man lagar punktering med. Till slut, efter 2 timmar så kommer dom hem igen. Det tog ett tag bara att få ut bilen eftersom dom var tvungen att få bort all snö och is som blockerade bilen. Stackarna som var ute i 2 timmar i denna kyla (vi har ca -15 grader), det är ju inget man frivilligt vill vara!

Vi har verkligen haft otrolig otur med vår bil. Vi har haft den i snart 3 år och har behövt lämna in den på verkstad ca 2 gånger om året (för allt från att byta katalysator till att laga kopplingen). Så nu börjar vi prata om att sälja bilen... men samtidigt när vi snart har 2 barn så kan det vara väldigt praktiskt med egen bil. Jag tänker mest på när vi ska hälsa på släkt och vänner som bor en bit bort, att åka tåg med två småttingar + barnvagn + all packning + kanske barnstolar när man kommer fram till släkt/vänner som inte bor så nära tågstation... ja, det känns inte så lockande. Men ett alternativ skulle vara att hyra bil när man behöver det... Så, får se hur vi gör. Vi får nog inte så mycket för den gamla skruttbilen i allafall...

 

Svar till "anonym"

Tack för alla fina och förstående kommentarer till inlägget som jag skrev angående att jag var in till förlossningen. Det värmer verkligen! :)

Däremot var det en som inte var lika förstående...

Det verkar vara någon som inte brukar läsa min blogg eftersom den inte vet varför jag kallar bebisen i magen för bönan och verkar inte heller riktigt veta att jag redan har barn?

Jag blev i allafall arg när jag läste kommentaren (och det kanske var det denna anonyma person ville eller kanske såra?).

"Varför sådan dramatik?" Ja, kanske för att det var dramatiskt för mig. Hela jag darrade av oro och rädsla, vilket jag inte ens kan minnas har hänt förut. Det är min blogg och därför skriver jag om mina upplevelser. Detta var hur jag upplevde situationen och jag vill dela med mig av mina upplevelser och tankar under graviditeten. Det är nog en hel del av mina läsare som inte har varit gravida och det kanske är intressant för dom att läsa hur det är, vad man oroar sig för, osv. Men också andra gravida kanske känner igen sig.

"Var glad att du kanske föder ett "friskt barn" istället för ett som har dött i magen." Ja, jag vet ju inte om barnet är helt friskt. Det kan man ju inte veta förrän barnet är fött, eller till och med senare kan det hända saker... Klart att vi är välmedvetna om att det kan hända vårt barn något och som jag skrev i inlägget, så är jag jätteglad att bebisen i magen inte har dött.

"Snacka om att utnyttja sjukvården." Detta är min andra graviditet så jag vet att dom flesta gravida oroar sig. Jag ringde förlossningen innan, dom sa åt mig att åka in för kontroll.... är det att "utnyttja sjukvården" att lyda deras rekommendationer? Sen så kan jag tala om för dig att jag har jobbat hela mitt liv (även när jag har studerat) och betalat skatt. Jag har aldrig levt på bidrag och enda gången jag har "utnyttjat" sjukvården är när jag har varit gravid... annars har jag knappt besökt ett sjukhus/läkare.

"Att få barn är en gåva!!! inte ngt man tar för givet" Får du verkligen intrycket att jag tar barnet för givet i magen? När jag tror att det har hänt den något och oroar mig? Jag är ju skitskraj varje dag att nåt ska hända mina barn! Så jag förstår inte alls vart du har fått det ifrån. Sen att det tar mig 5 minuter att åka till förlossningen (vilket det faktiskt gör), vad sjutton har det med saken att göra? Kan du inte bara glädjas åt att jag bara behöver oroa mig 5 minuter istället för kanske 1 timme som det tar för vissa att åka in för kontroll? Är jag mindre glad för mitt barn bara för att jag bor nära ett sjukhus, eller vad??

Jag vet inte om du "anonyma" kommer att läsa detta inlägg eftersom du verkar inte vara någon regelbunden läsare av min blogg. Men jag får intrycket att något hemskt har hänt dig eftersom du kände att du var tvungen att attackera mig så bara för att jag hade skrivit om min oro och mina känslor kring mitt barn i magen. Det är verkligen sorgligt om det är så att det har hänt dig något hemskt.

Jag har haft lite svårt att knyta an till barnet i magen för att jag har mått så illa under graviditeten så att jag blev så orolig och nervös för bebisen kändes på ett sätt bra... att jag verkligen hade utvecklat starka känslor för den. Sen så var jag givetvis superglad att bebisen mådde bra och jag hoppas att den fortsätter att göra det.


 

Besök

Vi har besök av mina svärföräldrar så därför är det lite glest med blogginlägg, men jag publicerar några inlägg som jag redan har förberett (vilket jag faktiskt ganska ofta gör) så att ni har någonting att läsa  :)

Återkommer senare  :)

 

En bok om Zack


Zack fick hem sin bok om honom från Beebook för ett tag sen. Han älskar att titta på kort på sig själv, så han tyckte att det var jätteroligt med en bok med en massa bilder på honom i och en massa andra färgglada figurer. Han har bläddrat en massa i den och vi har läst sagan för honom:


Det enda negativa med boken är att den är mer som ett häfte, så den känns inte alltför hållbar för en liten ett-årings händer. Men Zack har tyckt att den har varit väldigt rolig! :)

 

Sneak peek på vårkollektionen - 6 dagar kvar!

Denna ursöta kofta heter #114A Butterfly cardigan och kommer under våren. Mina favoriter är apricot och lilac, men den kommer även i färgerna dark blue och grey. Dom känns väldigt användbara, både till vardags och till fest.

Dessa godbitar kommer att kosta 1500 kr i butik (jag har äntligen lärt mig hur jag ska räkna ut det exakta priset utifrån inköpspriset).


 

Då var det klippt!

Äntligen har jag klippt håret. Känns som en evighet sen (var nog ett halvår sen). Jag klipper mig alltid hos Karin på Hårgänget på Götgatan. Jag blir alltid så nöjd efteråt. Det blev inte riktigt lika kort som annars, skönt att ha lite längd kvar.

Lite tråkigt är det bara att jag inte fick någon tid för färgning! Men det var fullbokat hos alla färgare nu och jag ville absolut hinna klippa mig under jullovet så det fick bli bara det denna gång...

Dagens outfit:

* Deirdres dress (bästa gravidklänningen!)

* Mammasstrumpbyxor i ull från Twilfit

* Raggsockor

* Mage i 25:e veckan (v24+0)

 

Igår kväll var jag på förlossningen...

Ja, igår kväll gick jag och la mig rätt så tidigt för jag var så trött. Efter en stund så började jag fundera på när jag hade känt bönan röra på sig senast, för hon brukar vara som livligast på kvällen när jag går och lägger mig. Så jag blev lite orolig men försökte ändå somna. Efter en timme ungefär så hade jag fortfarande inte somnat eller känt bönan så jag började buffa på magen - ingen reaktion. Så jag ropar på sambon som får komma med ett glas kall Loka som jag dricker - ingen reaktion. Sambon hämtar två isbitar som jag knaprar i mig - ingen reaktion.

Nu blev vi båda väldigt väldigt oroliga och jag började darra i hela kroppen. Bönan som alltid är så livlig på kvällskvisten! Så jag ringer till förlossningen som säger att jag får komma in direkt på kontroll - skönt! Så sambon ringer efter en taxi och jag får åka iväg själv (sambon måste ju vara hemma med Zack som sover).

Taxichaffören blev förvånad när jag sa att jag skulle till förlossningen (eftersom jag ser inte så gravid ut med jacka på) så jag förklarade hela situationen. Han börjar då babbla på en massa om hans barn och hur dom alltid bråkar. Kändes lite som om han försökte få mig att tänka på annat... han var faktiskt jättesöt och önskade mig lycka till flera gånger.

 

När jag kom till förlossningen så darrade jag fortfarande i hela kroppen och var så nervös. Jag kunde inte sluta tänka på att bönan kanske inte levde. Dom var supergulliga på förlossningen och jag fick komma in i ett rum på en gång där dom direkt letade efter hjärtljuden. Dom hittade dom rätt så snabbt, så då blev jag lite lugnare. Sambon ringde som en tok och var förstås superorolig! Han tyckte att det var så jobbigt att han inte kunde följa med. Jag fick stanna kvar så att en läkare kunde göra ett ultraljud också.

En undersköterska väntade med mig i rummet, men blev snart kallad på. Hon bad så mycket om ursäkt att hon var tvungen att lämna mig ensam. Men nu var jag lugnare och jag förstår att dom har viktigare patienter att tänka på. Efter ett tag kom en barnmorska in och bad också om ursäkt att jag fick vara ensam och frågade om allt var okej (och nu var det ju det). Sen efter att ha väntat ca en timme kommer läkaren som gör ett snabbt ultraljud och allt såg jättebra ut. Jag hade känt två små puffar från bönan medans jag väntade på läkaren så allt kändes mycket bättre vid det här laget.

Så jag kom hem runt midnatt och kände mig lite fånig som hade blivit så orolig (även fast alla som jag träffade på förlossning sa att jag hade gjort helt rätt). Det var väldigt skönt i allafall att alla tog min oro på allvar och barnmorskan sa att bönan kanske har vänt på sig och sparkar inåt nu... och då känner man inte så mycket.

Jag är superglad i allafall att jag var orolig i onödan. Men det var jobbigt att bli så rädd och tanken att nåt hemskt hade hänt bara växte sig större och större i mitt huvud och till slut så kändes magen helt tom till och med... Skönt att jag hade fel! Både jag och sambon blev rejält uppskrämda. Bönan har blivit lugnare sen igår så det är nog så att hon bara har vänt på sig lite. 


 

Sneak peek på vårkollektionen - 7 dagar kvar!#249 Nymph l/s dress heter denna underbara skönhet. Svårt att bestämma sig om man ska ha en i dark cherry eller en i dark blue, eller kanske båda? (Kommer även att finnas i multi, men den är inte lika fin.) Visst är dom ljuvliga? 

Hela toppen är i elastisk smock så det sitter hur fint som helst på, plus att den är väldigt forgiving om man har större byst. Silkestyget är av finare och tjockare kvalité än vanligt.

Den vanligaste frågan som jag får angående vårkollektionen är priserna, tyvärr så har jag bara en lista på inköpspriserna men jag kan utifrån det få en någerlunda uppfattning på vad butikspriserna kommer att ligga på. När det gäller denna, Nymph l/s dress, så tror jag att den kommer att landa lite över 3000 kronor.

Kommer även att finnas som: #250 Nymph strap dress, #251 Nymph blouse, #252 Nymph skirt, #253 Nymph s/s dress och #254 Nymph nosleeve dress.

 

Russinfrälst

Det var trevligt med besök. Vännens dotter och Zack lekte lite tillsammans, men mest kanske bredvid varannan. Zack blev också jagad lite grann av henne då hon ville honom i handen, men han verkade inte riktigt med på noterna...

Dom hade med sig russin, något som Zack inte har ätit tidigare och han fick smaka och blev helt frälst. Så han sprang runt och ville ha russin hela tiden! Han blev helt kär i den där russinasken, så jag blev tvungen att gömma undan den till slut (vilket inte var så populärt!).

Nu ser vi fram emot nästa besök av Zacks farmor och farfar som kommer imorgon. Jag ska även klippa mig imorgon, verkligen väl behövligt!

 

Milstolpar

Här kommer ett diagram med milstolpar på vad man kan vänta sig att sitt barn kan vid olika åldrar. Dessa diagram stämde väldigt bra i början men nu märker jag att en del saker som det står på "17 månader" har Zack kunnat länge medans andra saker på "13 månader" kan inte Zack ännu.

Dom grejerna som jag inte har skrivit något på är saker som Zack kan/gör. (Bilden kanske är lite otydlig, men jag hoppas att ni kan läsa vad det står ändå...)Från Babycenter


Oj, märkte att jag skrev "Nej!" på "Går från två sovstunder till en.". Det var ju jätte jättelänge sen Zack sov två gånger på dagen.... (för jag antar att dom menar på dagtid?)


 

Zack - 16 månader gammal


Idag blir Zack 16 månader gammal! Nog allt har det hänt mycket sen han var 6 månader och jag gjorde en lista över vad han kunde då. Nu, 10 månader senare så kan Zack en hel del:

* Han kan springa riktigt fort och även gå bakåt, snurra runt runt och dansa.

* Han kan säga "mamma" och sen en hel del annat som "odokodoko" och "datn-datn-datn" (som vi inte riktigt har klurat ut vad det betyder eftersom han säger så jämt)

* Han kan peka och visa om han vill dricka vatten, äta en pepparkaka eller en frukt.

* Han förstår otroligt mycket och kan peka på sin mage, fot, snopp, öra, huvud, mun och näsa.

* Klättra upp på det mesta och sedan länge också ta sig försiktigt ner på egen hand.

* Bygga staplar med plastbägare, i allafall 4-5 stycken högt.

* Han älskar att bli jagad, kittlad och bli "bollad" med.

* Han "vinkar" med båda händerna (vilket han har lärt sig att man gör när man sjunger blinka lilla stjärna) när han vill att jag ska sjunga för honom (vilket han vill ofta).

* Han har storlek 86 i kläder (fortfarande 80 på en del) och storlek 21 på skor.

* Han älskar ljus och vill hela tiden att vi ska tända ljus. När ljus är tända så pekar han ofta på dom och tittar mycket på dom.

 

Vecka 1 - #283 Knee length sockDenna veckas Odd Molly är en klassiker, #283 Knee length sock som till hösten/vintern brukar komma i ullblandningen 20% nylon och 80% ull och till våren i 100% bomull.

Vinterns färger har varit dark powder, chalk, dark blue, dark pink och lite lilac.


Den söta volangen och rosetten gör förstås hela strumpan, men den vackra hålstickningen gör också sitt. Det är jättefint att ha volangen stickandes upp ur ett par höga stövlar. Strumporna värmer förstås en hel del nu under vintern också!

Nackdelen med dessa ullstrumpor är att dom slits rätt så fort och det blir lätt hål vid tår och häl. Detta är Odd Molly medvetna om och skickar därför med lite extra garn så att man ska kunna laga sina strumpor när detta händer.

Men jag har fått några tips från några läsare som t.ex. har en liten tunn strumpa utanpå ullstrumporna i skorna/stövlarna för att slippa ful avfärgning från skorna och slitage.Jag skulle gärna vilja ha ett par i varje färg för dom är så söta och det är så fint att matcha strumporna med alla Molly tunikor och klänningar. Men 799 kronor per par gör att jag har bara har ett par i lite lilac än så länge. Jag skulle gärna vilja ha ett par gamla benvärmare från Living Tenfold kollektionen, som jag bloggade om då dom var aktuella. Tydligen var priset för dessa 999 kronor då! (Det är det som är kul med att ha bloggat ett tag, då kan man gå tillbaka och se på gamla godingar också!)


Har du några Knee length socks? Vad tycker du om dom? Har du fått laga dom? Någon som har några fler tips på hur man ska vara rädd om sina Knee length socks?


 

Sneak peek på vårkollektionen - 8 dagar kvar!

Jag brukar inte tycka om skinnjackor, men denna var riktigt söt tyckte jag! #181 CC jacket heter den och kommer att bli mycket mycket dyr (uppåt 12000 kr), så det blir nog inget köp... men den är ju fin att se på  :)

Sen kommer även #179 CC coat och #180 CC vest också...

 

Saffranssnurror

Imorgon kommer en kompis och hennes dotter (som bara är ett halvår äldre än Zack) hit, sen så kommer svärföräldrarna på tisdag. Så jag kände att vi måste ha något gott att bjuda på. Sambon tyckte att vi skulle bara köpa något på ICA, men hur kul är det? Sen var det länge sen jag bakade, så jag har ägnat kvällen åt att baka supergoda Saffranssnurror. Jag känner mig helt slut nu... men supernöjd eftersom dom blev supersmarriga!

Receptet är ett av Leila Lindholms. Jag kan verkligen rekommendera hennes bakbok "A piece of cake" (älskar den!), jag brukar ibland ge bort den som present när vi är bortbjudna på middag (istället för den vanliga vinflaskan) *tips*5 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g mandelmassa
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel

Pensling:
1 ägg
1 msk mjölk
råsocker och mandelsplitter till garnering

Gör så här

1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2. Tillsätt salt, strösocker och kesella.

3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.

4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa.

7. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.

8. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.

9. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida.

10. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar.

11. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.

12. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

13. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelsplitter och råsocker och grädda i 10-13 minuter.


 

Tips på hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Del 2.

Första delen hittar ni här.


3.) Google AdSense

Ni kanske har sett att en hel del bloggar har annonser från Google (t.ex. så har jag en banner i högermenyn). Till skillnad från dom flesta affialiates (som jag tog upp i del 1) så får man även betalt om ingen klickar på annonserna från Google, man får betalt per visning.

Oftast så är det så att man får betalt per tusen visningar, så om man har tusen sidvisningar så får man t.ex. 0,75 kr. Inte mycket pengar alltså... Men om det är några som dessutom klickar på annonserna så blir det lite mer.

Det som är skönt med Google AdSense är att det sköter sig självt väldigt bra. Den uppdaterar sig själv med nya annonser. Med t.ex. affialiates så är det bäst om man uppdaterar dom själv regelbundet, detta behöver man alltså inte göra med Google AdSense. Men å andra sidan så är det mycket lite pengar som kommer in där.

Allt man behöver för att komma igång med Google AdSense är att skaffa ett Google-konto (det är helt gratis förstås) och det kan man göra här.


4.) Tailsweep

Tailsweep är ett annonsnätverk för bloggar. Där måste man först registrera sig och lägga in en kod i bloggen som registrerar hur många besökare man har. Man får en besöksräknare helt enkelt.

Sen när man har haft en besöksräknare hos Tailsweep ett tag så kan man ansöka om annonspartnerskap. Sen så kontaktar Tailsweep en om dom tycker att det verkar intressant att publicera annonser på din blogg. Dom kollar lite på vad det är för blogg men också hur många besökare du har (det är därför du måste lägga in deras besöksräknare först).

Tailsweep påminner lite om Google AdSense i den bemärkelsen att du får betalt per tusen visningar och besökarna måste inte klicka på annonserna. Tailsweep betalar betydligt mer än Google AdSense och man kan komma med i kampanjer som betalar 30-50 kronor per tusen sidvisningar (jämfört med Googles som ligger under kronan).

Nackdelen med Tailsweep är att dom inte alltid har kampanjer på gång, så det är ingen regelbunden inkomst som Google AdSense. Men jag tycker ändå att Tailsweep är bättre då dom betalar betydligt mycket mer.


Sen så har alla dessa samarbetspartners olika nivåer på när dom betalar ut pengar. Dom drar alltid skatter och avgifter, precis som en vanlig arbetsgivare, men sen vill dom att man ska ha kommit upp i en viss nivå innan man kan få ut pengar. Där ligger Tailsweep väldigt högt, på 1500 kr, medans Tradedoubler (som jag tar upp i del 1) har en gräns på 500 kr.


 

Sneak peek på vårkollektionen - 9 dagar kvar!

Tyvärr har jag inga bilder på 327:an som kommer till våren. Det var ju inte tänkt att den modellen skulle komma denna vår, men efter många protester blir det så ändå! Så därför är det lite svårare att få tag i bilder (men om det är någon som har ändå så får ni gärna maila mig dom! Vore jätteroligt att få se!).

Men 327:an ska komma i dessa färgställningar:

  • indigo body w/ lite lilac embroideries
  • lite pink body w/ chalk embroideries
  • chalk body w/ dark navy embroideries


För min del så blir jag lite sugen på den första kombon, låter fint med blått med ljuslila broderier. Någon ni blir sugna på?


 

Ekologiska byxor

Eftersom jag är med i EcoLocos bloggpanel så fick jag hem två par byxor till Zack att testa och recensera! Tusen tack!  :)

Dom två byxorna som jag fick hem var ett par Bamboo Baby Jeans och ett par Serendipity velour baby byxor.

Bamboo Baby Jeans är jeans gjorda i 100% bambu! Häftigt va? Jag älskar dom röda sömmarna som blir en sån snygg kontrast mot den blåa denimen. Jeansen är små i storlekarna. Först fick Zack hem ett par i storlek 12-18 månader men dom var för små, så vi bytte till 18-24 månader och då passade dom bättre (han är snart 16 mån och har storlek 86 annars).

Men Bamboo Baby Jeans är ett par snygga jeans som kan användas vid lite finare tillfällen. Härligt att även kunna ha ett par jeans som är 100% ekologiska!Serendipity velour baby byxor blev både jag och sambon helt kära i! Det första sambon sa var "Finns dessa i vuxenstorlek?". Härligt mjuka och gosiga!

Tänk att så underbara byxor dessutom är 100% ekologiska OCH fairtrade! Dom håller bra efter tvätt och är något stora i storleken (Zack har storlek 80 på sina). Dom är perfekta mys och lekbyxor.

Jag tror nog att Serendipity har blivit en av mina nya favoritmärken när det gäller barnkläder! Det finns även en vinteroverall, tunikor, klänningar och andra kläder från Serendipity hos EcoLoco.

 

På tal om att jaga katt...

...här kommer instruktionsvideon på hur man gör när man ska jaga, fånga och krama katt  (och bilder finns här). Se och lär:


 

Tillfällen som får mig att känna mig som en halvsketen förälder

Dom flesta mammabloggar (ja, jag läser inte så många pappabloggar....) ger oftast sken av att dom är perfekta föräldrar. Det kanske jag också gör via bloggen? Men om jag ska vara helt ärlig så tycker jag oftast att jag är en riktigt riktigt bra mamma, tusen gånger bättre än vad jag trodde att jag skulle vara... och det är jag stolt över. Men ibland får jag skuldkänslor och känner att vissa saker skulle jag kunna göra ännu bättre. t.ex. när:


- Zack sträcker fram fjärrkontrollen till mig och vill att jag ska sätta på tv:n. Redan tv-beroende? Säger dom inte att barn under 2 år inte ska se på tv? Vissa dagar står nog vår tv på hela dagen... tyvärr... *skäms*

- När vi inte har varit ute med Zack på 2 dagar... vi är extremt lata ibland. Så därför får jag ibland ett ryck och säger att nu måste vi åka till badhuset eller nu måste vi gå ut, för att stilla mitt dåliga samvete.

- När Zack springer och pekar på skåpet där pepparkakorna finns och han får sin fjärde kaka för dagen...

- När Zack är ledsen och på riktigt dåligt humör och jag distraherar honom genom att fråga honom var Hera är någonstans, för då vet jag att han kommer att jaga katten ett tag och jag får en lugn stund. (Fast det är kanske mer att jag är en dålig kattägare... men skuldkänslorna kommer fram då i allafall.)Detta var Veckans Bloggämne hos Anna Kaagaard Kristensen.


 

Nyår

Jag tog en liten bloggpaus igår, det behövs ibland. Ibland blir det nästan som ett "jobb" att blogga en massa varje dag och komma på intressanta inlägg. Så det var skönt att helt koppla bort bloggen igår.


Nyårsafton tillbringade vi tillsammans med några goda vänner som kom hit och åt middag. Diskussioner om kändisar som har dött under året (ovanligt många från vår generation tyckte vi?) och genus (varför tjejer "ska" ha långt hår, någon hade hört nåt om att flickor föds med mer hår?). Sen så blev det att spela lite spel och sen stupa i säng runt 01.30 (jag som annars somnar runt kl.22 var helt slut!).

Hoppas att ni alla hade en lika trevlig nyårsafton som vi!  :)


Nyårsdagen
igår så tog vi det bara lugnt och myste. Vi tog bort spjälorna på ena sidan på Zacks säng, tyckte att det var dags. Det är ju tänkt att lillasyster ska ta över spjälsängen om ca 4 månader (kanske lite längre om hon vill samsova med oss, men det ville ju aldrig Zack...). Så då om ca 4 månader så kommer nog Zack få en "växa-säng" så då kan det vara bra att han vänjer sig lite vid att sova i en säng utan spjälor runt om.

Zack tyckte det var mycket spännande när sambon byggde om hans säng. Det var inga problem igår kväll när han skulle somna i den och imorse så satt han upp i sängen och väntade när vi kom in.

Idag så ska sambon ta med Zack ut och åka pulka, men jag får inte följa med. Har blivit beordrad (av sambon) att vila höfterna... lite tråkigt för jag hade ju gärna följt med och tittat på i allafall... men inte ens det fick jag!

Hoppas att ni alla får en mysig lördag!  :)


 

Sneak peek på vårkollektionen - 10 dagar kvar!

Bloomersen som kommer till våren kommer även i två metallic-varianter. Alltså två stycken med metallic-trådar, dark powder och lite pink. Dom kommer vara lite dyrare än dom vanliga bloomersen, men det kan dom väl vara värda? Så snyggt med dessa metallic-detaljer som genomsyrar vårkollektionen!

 


Beauty Planet