bambi

Jag är så sugen på dessa...Får se om jag orkar baka dom ikväll. Dom är gudomligt goda!
(Klicka på bilden för att komma till receptet)

Söndag
Zack har blivit förkyld med mycket snorig näsa och hosta om nätterna. Så han har nog inte sovit så bra dom senaste nätterna. Idag så låg han och vilade på mig i vår säng riktigt länge, det var mysigt  :)

Han har inte heller riktigt ätit som han brukar, hans matlust är väl inte heller som den ska. Så han kanske blir hemma från dagis imorgon.

Sambon har ägnat dagen åt att försöka få igång bilen (igen). Först har han varit ute och skyfflat bort snö (han fick först åka och köpa en snöskyffel), men så startade förstås inte bilen... så nu är han iväg och köper en bilbatteriladdare. Vi lånade en sån av en kompis förut, men det känns som om vi kan behöva ha en egen. Så det kommer nog bli prat om att sälja bilen (igen) ikväll... men jag tycker nog ändå att det kan vara bra att ha egen bil när man har två barn. Speciellt när vi har en hel del släkt och vänner som bor på andra ställen än Stockholm.

Hoppas att ni har haft en bättre söndag än oss!
Zacks sovvanor


Man märker mer och mer hur Zacks sovvanor stabiliseras. Fast han har ju alltid sovit bra. Han har sovit hela nätterna sen han var 4½ månad, innan dess så vaknade han bara 1-2 gånger för att amma under natten. Får hoppas att hans lillasyster kommer vara lika duktig på att sova, men jag vet... det är inget man kan räkna med!

Nu, när han snart är 17 månader, så somnar han mellan kl.18-19 på kvällen och sover då till kl.6-7 på morgonen. Alltså 12 timmar på kvällen! Sen så sover han oftast ca en timme på dagen på förskolan, men när han är hemma så blir det oftast 2 timmar som han sover på dagen.

Det har oftast gått väldigt bra att lägga honom och han brukar vara glad när han ska läggas. Vi brukar vinka och säga "godnatt godnatt" och vi har alltid sett till att vi ler väldigt mycket och är (nästan överdrivet) glada, vilket jag tror har lett till att han ser det som något positivt att gå och lägga sig.

Förut så har vi alltid bara lagt honom i hans säng, satt igång hans lilla elefant (som spelar en liten melodi) och sagt godnatt. Nu har vi börjat med att sitta en kort kort stund bredvid sängen och prata lite lugnt med honom. Vi gör detta nu för vi tänkte snart övergå till att läsa godnattsaga för honom, så vi kommer att öka tiden som vi sitter bredvid honom lite åt gången.

Hur har sovrutinerna sett ut för era barn? När började ni läsa godnattsaga för era barn?