bambi

Igår kväll var jag på förlossningen...

Ja, igår kväll gick jag och la mig rätt så tidigt för jag var så trött. Efter en stund så började jag fundera på när jag hade känt bönan röra på sig senast, för hon brukar vara som livligast på kvällen när jag går och lägger mig. Så jag blev lite orolig men försökte ändå somna. Efter en timme ungefär så hade jag fortfarande inte somnat eller känt bönan så jag började buffa på magen - ingen reaktion. Så jag ropar på sambon som får komma med ett glas kall Loka som jag dricker - ingen reaktion. Sambon hämtar två isbitar som jag knaprar i mig - ingen reaktion.

Nu blev vi båda väldigt väldigt oroliga och jag började darra i hela kroppen. Bönan som alltid är så livlig på kvällskvisten! Så jag ringer till förlossningen som säger att jag får komma in direkt på kontroll - skönt! Så sambon ringer efter en taxi och jag får åka iväg själv (sambon måste ju vara hemma med Zack som sover).

Taxichaffören blev förvånad när jag sa att jag skulle till förlossningen (eftersom jag ser inte så gravid ut med jacka på) så jag förklarade hela situationen. Han börjar då babbla på en massa om hans barn och hur dom alltid bråkar. Kändes lite som om han försökte få mig att tänka på annat... han var faktiskt jättesöt och önskade mig lycka till flera gånger.

 

När jag kom till förlossningen så darrade jag fortfarande i hela kroppen och var så nervös. Jag kunde inte sluta tänka på att bönan kanske inte levde. Dom var supergulliga på förlossningen och jag fick komma in i ett rum på en gång där dom direkt letade efter hjärtljuden. Dom hittade dom rätt så snabbt, så då blev jag lite lugnare. Sambon ringde som en tok och var förstås superorolig! Han tyckte att det var så jobbigt att han inte kunde följa med. Jag fick stanna kvar så att en läkare kunde göra ett ultraljud också.

En undersköterska väntade med mig i rummet, men blev snart kallad på. Hon bad så mycket om ursäkt att hon var tvungen att lämna mig ensam. Men nu var jag lugnare och jag förstår att dom har viktigare patienter att tänka på. Efter ett tag kom en barnmorska in och bad också om ursäkt att jag fick vara ensam och frågade om allt var okej (och nu var det ju det). Sen efter att ha väntat ca en timme kommer läkaren som gör ett snabbt ultraljud och allt såg jättebra ut. Jag hade känt två små puffar från bönan medans jag väntade på läkaren så allt kändes mycket bättre vid det här laget.

Så jag kom hem runt midnatt och kände mig lite fånig som hade blivit så orolig (även fast alla som jag träffade på förlossning sa att jag hade gjort helt rätt). Det var väldigt skönt i allafall att alla tog min oro på allvar och barnmorskan sa att bönan kanske har vänt på sig och sparkar inåt nu... och då känner man inte så mycket.

Jag är superglad i allafall att jag var orolig i onödan. Men det var jobbigt att bli så rädd och tanken att nåt hemskt hade hänt bara växte sig större och större i mitt huvud och till slut så kändes magen helt tom till och med... Skönt att jag hade fel! Både jag och sambon blev rejält uppskrämda. Bönan har blivit lugnare sen igår så det är nog så att hon bara har vänt på sig lite. 

#1 - Lina

Detsamma hände mig när jag var i vecka 37. Helt plötsligt hade jag inte känt av honom på åtta timmar. Förlossningen sa att jag skulle komma direkt, och det gjorde jag. Precis när vi kom innan för dörrarna på förlossningen så börjar han sparka igen. Tror du jag kände mig dum? :)

Men personalen sa att det var det enda rätta att göra. Men visst blir man rädd...

Du har en jättefin blogg förresten!

#2 - nina

barn- och mödravården i sverige är fantastisk.

tur allt var bra

#3 - Susanne

Vad skönt att allt var som det ska! Förstår verklgen att du blev orolig och rädd.

Kram på dig!

#4 - Trulsa

oj då, vad jobbigt. Jag drömde natten till igår att min lilla böna var död i magen, barnmorskan hade ringt min mamma som lämnade meddelandet att de inte hittade några hjärtljud på mitt barn. När jag vaknade så kände jag absolut ingenting från bönan på hela förmiddagen och blev jätteorolig, var det en sanndröm?? Jag känner den ju nästan hela tiden... Men som tur var så hade jag tid hos barnmorskan för akepunktur och hon kollade hjärtljuden när jag låg med nålarna vilket var jätteskönt...

#5 - Cissi

Kram! Skönt att allt var bra.

#6 - Bina - everydaymolly

Vad skönt - bättre att du åkte och blev lugnad än att vara hemma med din oro.



KRAM

#7 - Marih

Skönt att allt var bra med lilla bönan... Bättre att åka in en gång för mycket ♥

#8 - Therese ISAKS mamma

Skönt att allt var bra med bönan=)

Isak låg helt fel i magen och som en fällkniv, men var en gång jag inte kännt hans buffande på någon dag.. belv med så välbemött på Fl och spec=) och sen sparkade han och höll på som bara dem=)

#9 - Sofie

Klart man blir orolig då man inte känt nåt på länge, du gjorde helt rätt som åkte in.

Skönt också att höra att de tog hand om dig så väl.

#10 - Lina

Oj så skönt att bönan var ok. Jag vet precis hur det känns när magen är alldelens tyst och man blir sååå orolig att något har hänt. Helt rätt att du åkte in! Tänk om det skulle varit något allvarligt och du stannat kvar hemma, nej bäst att ta det säkra före det osäkra. Njut nu riktigt mycke av magen och rå om bönan.

Kram

#11 - Elina

Gud vad skönt att allt var bra med bönan. Alltid bäst att ta det säkra före det osäkra.. Kram

#12 - Michael Jackson | Minnesblogg

Ha en bra dag! :)

#13 - ♥ Jenny ♥ - Min kamp mot min vikt.

Var ju bra inte var något fel.

#14 - Moa-Lisa

Hej! (:

Allt bra med dig idag?

Jättefin blogg. ^^

Kramar! /Moa-Lisa

#15 - Terese

Då andades man ut! Usch vad otäckt. Men det var bra att det slutade gott iallafall! :) Kramar

#16 - Linnéa

nej gud vad läskigt! tur att allt gick bra, hur är det idag? :)

#17 - Boris

fanta eller cola :)?



svara gärna på dagens fråga på min blogg :)(L)

#18 - Evelina - Happily Ever After

vad skönt att allt var bra!!!

#19 - Bella

Precis så var det för mig när jag väntade vår son. Fick också göra UL. Läkaren var jättegullig, även dom andra jag träffade :)

Dom tyckte det var helt rätt att vi åkte dit för säkerhetsskull men man känner sig ju rätt dum.. Hoppas du slipper vara med om det en gång till! Kram

#20 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Usch så obehagligt sådant är, och så skönt att du blev så väl bemött. När jag väntade mitt andra barn så kände jag inte heller några fosterrörelser under ganska lång tid, ett par dagar före beräknad förlossning.Blev givetvis jättenervös, och provade precis som du med kalla dryckewr och annat,utan resultat. Fick också komma införkoll,men allt var bra, och väl där började han böka runt som bara den. Inte undra på, han blev väl störd av allt deras undersökande, men man känner sig ju lite dum som du skriver, även om det är det enda rätta att göra. Skönt att allt var bra med lilla bönan!

#21 - Anonym

Varav namnet bönan? Din oro med att vara gravid har varenda tjej som ska bli mamma. Varför sådan dramatik i din blogg? Var glad att du kanske föder ett "friskt barn" istället fär ett som dött i magen? Var glad att du bär ett barn och sluta oroa dig för att du inte "känner ditt barn i magen" just då! Så är det för de flesta som ska bli föräldrar. Snacka om att utnyttja sjukvården ! I Att få ett döfött barn eller handikappat barn barn bör i nutid vara ett "vetande " när man skaffar/försöker få ett barn. Var glad för det barn du får eller inte får. Att få barn är en gåva!!! inte ngt man tar för givet, oavsett om man har i storstaden ca !/2 timme till en timme till förlossningen, eller om man har 4 timmar till närmsta förlossningsal som kan kolla om ens barn ev lever!

#22 - Line

Jag är gravid i vecka 24. Håller med om att det finns inget mysigare än att känna på hur bebisen sparkar på kvällar o morgnar. Jag skulle med bli orolig om hon gick från aktiv till att plötsligt sluta att sparka. Igår så läste jag att bebisen brukar sova 80% av tiden dagarna innan den gör sig redo för att födas, för att samla energi. Läste även att rörelserna kommer kännas mer o mer sällan runt vecka 30 eller så, eftersom bebin får mindre utrymme att röra sig på när den växer. Tyckte det var bra att veta, så man inte behöver oroa sig så mycket om bebin är stilla några timmar sent i graviditeten, utan att den bara samlar krafter.