bambi

Odd Molly stöld
Igår i min lokala Odd Molly butik så var butiksägaren i telefon när jag kom in. Hon pratade med polisen om hur någon precis hade stulit några plagg. Hon berättade sen för mig lite mer detaljer. Det var en tjej som hade provat fyra plagg och sen rusade ut ur butiken. När dom tittade in i provhytten så fanns bara galgarna kvar. Så en butiksanställd sprang efter tjejen. Tjejen hade då vänt sig om mot henne och sagt "Hur vet du att jag inte har kniv på mig?". Så då vågade inte den anställde fortsätta efter tjejen.

Jag berättade detta för sambon igår kväll och han sa att där gick det från stöld till rån. Väldigt stor skillnad på straff då, tydligen. Han trodde också att hon hade nog gjort det där förut.

Tråkigt för butiksägare när sånt ska hända. Jag kan tänka mig att Odd Molly plagg är väldgt stöldbegärliga med tanke på andrahandspriset på dom. Man kan ju nästan få fullpris på en del plagg (och bland till och med mer!) på t.ex. Tradera. Jag har aldrig riktigt tänkt på att det kanske är stöldgods man köper på Tradera, jag har mest aktat mig för kopior, men det är svårt att veta vart kläderna egentligen kommer ifrån på Tradera.
#1 - sofie

Man är väl "dum" och godtrogen och tror inte att människor stjäl saker. Iallafall inte jag! (och tydligen inte du heller!) För mig ligger stöld så långt ifrån mig att jag inte kan relatera till det - och därför inte har det i åtanke när jag handlar på nätet. Och det i sig är ju inte dumt, för det är så det SKA vara.

Jag hoppas och tror att de som stjäl saker är en minoritet och att de flesta är ärliga.

Kramar!

#2 - malin

hej. har du fått din order med lunmyr från campadre? jag har inte fått min nämligen. snyft! r



De är väl att lita på? Det var min första best. där.



MVH M

#3 - M

Jag hade inte ens tänkt tanken, men nu när det händer låter det ju väldigt rimligt att de tjänar pengar på det viset.



Tack för the heads upp

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

malin Jo, dom är att lita på! Jag har beställt grejer från dom flera gånger, men dom har väldigt långa leverans tider. Kampanjen måste vara slut helt och då får dom in grejerna. Så det tar 2-3 veckor.

#5 - Jossan

Jag pluggar juridik och din sambo har rätt! Genom att hota att skada den anställda från butiken går det över till rån som ger mellan 1-6 års fängelse. Stöld ger upp till två års fängelse. Dock är det ju inte några enorma värden och även om den butiksanställda naturligtvis blivit rädd så har ju inte tjejen visat upp något vapen. Därför tror jag en domstol skulle hålla sig på den nedre delen av straffskalan om hon nu åker fast och kan åtalas. Hoppas! Rätt ska vara rätt...

#6 - Martina

Vad tråkigt att sånt där ska hända.. Hoppas de lyckas få tag i hon som stal kläderna!

Mina föräldrar hade inbrott i sin bil i höstas, och inbrottstjuvarna tog mycket - men inte en enda av de Mollysar som hängde på galgar. Slutsatsen blev att de förmodligen var unga, och killar, och inte hade en aning om vad Odd Molly kan ge för pengar om de skulle sålt dem vidare..

#7 - Joel

Förstår att hon blev lite skraj. Men det smartaste att göra i det fallet är att följa efter på avstånd. Se var hon tar vägen och samtidigt ringa polis. Att även försöka memorera kläder, frisyr, skor och andra kännetecken är till väldigt stor hjälp för att de ska gripas om man skulle tappa bort dem (lättare hänt än man kan tro).



Och nej, inte en chans att det var första gången. Är det första gången så drabbas de i regel av panik om någon springer efter. Får hoppas att hon åker dit snart.