bambi

post fire dew
Som jag skrev om för ett tag sen så ska Odd Mollys herrkollektion heta post fire dew. Nu har Oss Molly släppt lite mer information om herrkollektionen som kommer i höst:

post fire dew - betydelsen
Den obeskrivligt sköna känslan efteråt. Stunden efter. När en skogsbrand har dött ut lägger sig en pärlhinna av dagg på marken. Den svalkar och läker. Den sakta röken som stiger är det enda minnet av vad som just skett.

Kollektionen
Materialet har råa kanter fast med en jämn känsla. Det är en oregelbunden struktur och kollektionen är ostruken. Looken är en blandning, orakad, ruggad och sliten men ändå med klass och hög kvalité. De osynliga ingredienserna är manlighet med en djupare, uppmärksam, hjärtlig och äventyrlig bredd. Kollektionen omfattar ett 60-tal plagg med fokus på jackor och överdelar.

post fire dew - mannen
Den företagsamma. Han har höga ambitioner men tar sig själv på lagom stort allvar. Han är framgångsrik eller på väg dit samtidigt som han ibland skiter i normer och regler. Rikedom är inte målet i sig. Pengar är inte målet, utan medlet. “He who dies with all his money left, most likely dies poor”. Han är mannen som seglar själv om ingen följer med. Han står inte utanför och ser på utan är hellre i händelsernas centrum. Han vill se bra ut men vill inte vara en slav under modet. Han gillar god kvalité och spenderar gärna när det känns rätt. En ensamvarg ibland, men ändå världsvan. ”living atop his own footprint”. Han är en tänkare, han lever ut och ger av sig själv, en medveten man. Men mest av allt är han orädd, nyfiken och alltid redo att utforska. Ready to take the consequences, hungry for the reward.