bambi

Svar till "anonym"

Tack för alla fina och förstående kommentarer till inlägget som jag skrev angående att jag var in till förlossningen. Det värmer verkligen! :)

Däremot var det en som inte var lika förstående...

Det verkar vara någon som inte brukar läsa min blogg eftersom den inte vet varför jag kallar bebisen i magen för bönan och verkar inte heller riktigt veta att jag redan har barn?

Jag blev i allafall arg när jag läste kommentaren (och det kanske var det denna anonyma person ville eller kanske såra?).

"Varför sådan dramatik?" Ja, kanske för att det var dramatiskt för mig. Hela jag darrade av oro och rädsla, vilket jag inte ens kan minnas har hänt förut. Det är min blogg och därför skriver jag om mina upplevelser. Detta var hur jag upplevde situationen och jag vill dela med mig av mina upplevelser och tankar under graviditeten. Det är nog en hel del av mina läsare som inte har varit gravida och det kanske är intressant för dom att läsa hur det är, vad man oroar sig för, osv. Men också andra gravida kanske känner igen sig.

"Var glad att du kanske föder ett "friskt barn" istället för ett som har dött i magen." Ja, jag vet ju inte om barnet är helt friskt. Det kan man ju inte veta förrän barnet är fött, eller till och med senare kan det hända saker... Klart att vi är välmedvetna om att det kan hända vårt barn något och som jag skrev i inlägget, så är jag jätteglad att bebisen i magen inte har dött.

"Snacka om att utnyttja sjukvården." Detta är min andra graviditet så jag vet att dom flesta gravida oroar sig. Jag ringde förlossningen innan, dom sa åt mig att åka in för kontroll.... är det att "utnyttja sjukvården" att lyda deras rekommendationer? Sen så kan jag tala om för dig att jag har jobbat hela mitt liv (även när jag har studerat) och betalat skatt. Jag har aldrig levt på bidrag och enda gången jag har "utnyttjat" sjukvården är när jag har varit gravid... annars har jag knappt besökt ett sjukhus/läkare.

"Att få barn är en gåva!!! inte ngt man tar för givet" Får du verkligen intrycket att jag tar barnet för givet i magen? När jag tror att det har hänt den något och oroar mig? Jag är ju skitskraj varje dag att nåt ska hända mina barn! Så jag förstår inte alls vart du har fått det ifrån. Sen att det tar mig 5 minuter att åka till förlossningen (vilket det faktiskt gör), vad sjutton har det med saken att göra? Kan du inte bara glädjas åt att jag bara behöver oroa mig 5 minuter istället för kanske 1 timme som det tar för vissa att åka in för kontroll? Är jag mindre glad för mitt barn bara för att jag bor nära ett sjukhus, eller vad??

Jag vet inte om du "anonyma" kommer att läsa detta inlägg eftersom du verkar inte vara någon regelbunden läsare av min blogg. Men jag får intrycket att något hemskt har hänt dig eftersom du kände att du var tvungen att attackera mig så bara för att jag hade skrivit om min oro och mina känslor kring mitt barn i magen. Det är verkligen sorgligt om det är så att det har hänt dig något hemskt.

Jag har haft lite svårt att knyta an till barnet i magen för att jag har mått så illa under graviditeten så att jag blev så orolig och nervös för bebisen kändes på ett sätt bra... att jag verkligen hade utvecklat starka känslor för den. Sen så var jag givetvis superglad att bebisen mådde bra och jag hoppas att den fortsätter att göra det.

#1 - Petra

Klart man ska ta sin oro på allvar ,det var det dummaste jag hört.

#2 - Natali

Jees.....vilken konstig kommentar. Med mitt första barn var jag på akuten massor med gånger för att kolla så allt var OK. Vi betalar ju skatt för det. Om du hade åkt till en privat klinink hade det spelat ngn roll för "anonym". Det värsta är att de "anonyma" är ofta samma personer som redan kommenterar men inte vågar stå för sina åsikter. Det blev jag medveten om när jag jämförde IP nr en gång på en konstig avundsjuk "anonym" kommentar.

#3 - ♥ anna ♥

Klart att du ska kolla upp om du är orolig. Särskilt om du pratat med förlossningen och de rekommenderar det. Man ska ta sin oro på allvar. Trist med människor som ska klanka ner på andra.

#4 - Martina

Jag blir så trött på människor som sitter och gömmer sig bakom dataskärmen och slänger ur sig fula grodor både hit och dit. Du gjorde helt rätt i att ta din oro på allvar. Det, om något, visar ju faktiskt att du ÄR glad för bönan, annars hade du inte brytt dig om det.

Nej, "anonym" borde tänka lite på vad denne skriver, det är lite motsägningar måste jag påstå...

#5 - Erika

Herreguuuud! Det här var nog bland det värsta påhopp jag läst. Va vinner denna person på att såra dig?! Nej, du har nog rätt. Människan följer nog inte precis din blogg och förmodligen har den varit med om nåt hemskt, eller har VÄLDIGT lite att göra! Du får absolut inte ta åt dig! Det ÄR ju faktiskt DIN blogg, DINA upplevelser och man väljer om man vill läsa den eller inte! Shit... Tänk om man skulle kommentera allt korkat folk skriver i www-världen, då hade man allt fullt upp! Skaka av dig detta! Du är inte värd denna skit! Kramar till dig :)

#6 - nina

Anonyma fegisar som vill provocera bör man väl egentligen nonchalera... men jag förstår din ilska.

#7 - Tess

Typiskt anonyma fegisar att göra något sådant. Avskyr sådana kommentarer. Den ska du inte tänka på något mer.

#8 - Bettan

Gud vad löjligt att lämna en sån kommentar. Anonymt dessutom! Jag tycker att du ska strunta i den kommentaren och lyssna på alla oss andra som läser din blogg dagligen och tycker om den :)

Jag förstår verkligen din rädsla, jag har en nära vän som har försökt få barn i flera år och som efter tre missfall ännu inte har lyckats. Klart att man ska vara uppmärksam när allt inte känns som vanligt. Jag är jätteglad att allt är som det ska med din lilla böna.

Kram :)

#9 - Anna

SJÄLVKLART blir man orolig när man inte känner av sin bebis i magen. Fullständigt normalt. Jag är precis likadan som du och skulle INTE tveka att ta kontakt med förlossningen. De är underbara i dessa situationer. Har en dotter på två år, gravid med bebis nr 2 i vecka 28. Har varit i samma situation. Troligen har inte personen i fråga själv varit gravid.......suck

#10 - Sara

Hej Bambi och alla andra.

Jag jobbar med människor i kris och såg direkt när jag läste kommentaren att det här är någon som förmodligen rätt nyligen förlorat ett barn på något vis.

Jag förstår er ilska över kommentaren men om man kan se orsaken, smärtan och frustrationen bakom de hårda orden så kanske du kan ta det som att det inte handlar om dig personligen utan om hon/han som skrev kommentaren.

#11 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Tack för alla fina kommentarer! Jag har inte tagit åt mig, utan blev mest lite arg. Nu när jag har skrivit av mig så bryr jag mig inte alls...



Sara Jag misstänker det också och det var därför jag skrev i inlägget "Men jag får intrycket att något hemskt har hänt dig eftersom du kände att du var tvungen att attackera mig så bara för att jag hade skrivit om min oro och mina känslor kring mitt barn i magen. Det är verkligen sorgligt om det är så att det har hänt dig något hemskt."

#12 - Mia

men oj..

Ja, ett sånt inlägg skriver man nog inte utan att varit med om något hemskt själv..

För inget av det stämmer ju in på dig eller något som du har skrivit.

Obehagligt att få såna inlägg men det är nog värst för den som har skrivit det själv..

Graviditer är känsliga för många beroende på ens egna erfarenheter..

Har själv gått igenom flera års barnlöshet, missfall och nu sen vi fick vår minsta som har down syndrom tycker jag alla gravida bara pratar om alla tester de måste göra för att undvika ett barn som mitt..

Jag vet om att det inte handlar om just mitt barn med såna ämnen är väldigt känsliga för mig..

Men samtidigt när man har en blogg vet man ju inte läsarnas bakgrunder och man skriver ju om sitt eget..

Och fortsätt du med det,

Lycka till med fortsättningen av din graviditet, det ska bli så kul att träffas till våren,

Kram Mia

#13 - Noretstar

Och man behöver inte veta alla sina läsarnas bakgrund heller. Det spelar ingen roll vad man varit med om, man angriper inte folk på detta sätt. Speciellt som Bambi inte ens skrivit något provocerande alls. ok kanske kan nån uppfatta inlägget om besöket på förlossningen som provocerande, vilket anonym tydligen gjorde, men då måste den människan verkligen se till att få hjälp, för hon mår tydligen inte bra. Men hacka inte på bloggaren som inte gjort nåt fel!

Sen så typiskt att alla taskiga kommentarer kommer från anonyma personer som tydligen inte vågar stå för sina åsikter.

#14 - Johanna

Så trist med sådana kommentarer, det är ju det sista man behöver när man varit orolig.



Jag förstå dig precis ang din rädsla och oro, man är ju verkligen livrädd när man inte känner bebis i magen. Jag är själv gravid i v. 36 nu och det är en inre stress när bebis är lugn...



Ta hand om dig nu och sköt om dig!!!



STOR KRAM