bambi

Tillfällen som får mig att känna mig som en halvsketen förälder

Dom flesta mammabloggar (ja, jag läser inte så många pappabloggar....) ger oftast sken av att dom är perfekta föräldrar. Det kanske jag också gör via bloggen? Men om jag ska vara helt ärlig så tycker jag oftast att jag är en riktigt riktigt bra mamma, tusen gånger bättre än vad jag trodde att jag skulle vara... och det är jag stolt över. Men ibland får jag skuldkänslor och känner att vissa saker skulle jag kunna göra ännu bättre. t.ex. när:


- Zack sträcker fram fjärrkontrollen till mig och vill att jag ska sätta på tv:n. Redan tv-beroende? Säger dom inte att barn under 2 år inte ska se på tv? Vissa dagar står nog vår tv på hela dagen... tyvärr... *skäms*

- När vi inte har varit ute med Zack på 2 dagar... vi är extremt lata ibland. Så därför får jag ibland ett ryck och säger att nu måste vi åka till badhuset eller nu måste vi gå ut, för att stilla mitt dåliga samvete.

- När Zack springer och pekar på skåpet där pepparkakorna finns och han får sin fjärde kaka för dagen...

- När Zack är ledsen och på riktigt dåligt humör och jag distraherar honom genom att fråga honom var Hera är någonstans, för då vet jag att han kommer att jaga katten ett tag och jag får en lugn stund. (Fast det är kanske mer att jag är en dålig kattägare... men skuldkänslorna kommer fram då i allafall.)



Detta var Veckans Bloggämne hos Anna Kaagaard Kristensen.

#1 - Natali

Man väljer ju vad man vill posta på en blogg. Klart att man vet att det finns bäde bättre mammor och sämre mammor därute. Jag tror att jag är en bra småbarnsmamma men inte så perfekt mamma när barnen blir äldre.

Jag tycker det är enkelt att vara mamma tills barnen kommer upp i ålder. Jag har en 8 åring för första gången....det är inte lätt.

#2 - Sofi

Du är den bästa mamman till Zack!



Jag är precis "lika bra" just nu. Foglossningen gör att jag kan röra mig från soffan till sängen iprincip. Gissa hur kul en snart 2åring tycker det är?

Det blir mkt tv, småätande i form av frukt och smörgåsrån, och ritande. Känner mig mindre bra som mamma just nu, men jag vet att det kommer att bli bättre såfort mini är ute :)



Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

#3 - Josefine, Blåeld

Jag känner igen mig i alla dina ovanstående punkter inklusive jakt av katt! : )



Är övertygad om att vi är bra föräldrar, men visst kommer det dåliga samvetet då och då...



Kram!

#4 - Ann-Louise

Jag skrattade gott när jag läste ditt inlägg. Det kunde lika gärna vara jag som hade skrivit det. William har till och med lärt sig att själv starta TV:n men vi försöker begränsa tittande till några timmar på morgonen. Han har också lärt sig säga "kaka" och pekar på burkarna med pepparkakor och det är svårt att motstå, när han nu till och med kan säga kaka... och det där med katten - det är dels det som oftast funkar när han är ledsen samt att han alltid vill ha koll på katten så vi använder henne som distraktion många gånger om dagen! :-)

#5 - Jelena

Måste skaffa en katt, NU!!!!

#6 - Anna

Ja, där fick man sig ett gott skratt iaf :) Jag tycker inte alls att du framstår som en dålig förälder när jag läser det. Snarare än ÄRLIG förälder. Det är inte realistiskt att måla upp en bild av allt är så roligt o fint o livet är ett enda stort rosa moln av sockervadd. När man läser en del "mamma-bloggar" får man dock den uppfattningen om livet som småbarnsförälder.

#7 - Jessica

Roligt inlägg. Läst om det på fler bloggar, skönt att fler vågar visa den "andra sidan". Ingen kan ju vara perfekt, men man får lätt prestationsångest när man läser mammabloggar.

#8 - Erika

jag tycker du verkar vara en jättebra förälder utifrån vad man kan läsa på bloggen här iaf :)

det där med att tv före två års ålder inte skulle vara bra är nog mest ett påhitt från någon moralist. finns väl inga vetenskapliga belägg för det egentligen. fyra kakor kan man väl ge om man inte gör det varje dag. fortsätt och vara som du är så blir du den bästa mamman :)

#9 - Nina

Jag tycker faktiskt att du är lite VÄL poitiv ibland, men samtidigt tänker jag att kanske upplever du föräldraskapet så smörfritt.

Jag uppskattar ärlighet. Även om man naturligtvis inte skriver allt negativt på bloggen då det blir för personligt.

Därför både skrattar jag och känner att drar på dej pluspoäng från mig, när du skriver detta inlägg.

Jag ska också ta å göra det nu.

#10 - Hilde

Haha.. fick ett gott skratt där. Men du, du är en supermamma! Glöm aldri det...

Hilde

#11 - Evalena

et där med dåligt samvete när man är förälder finns nog alltid. Oavsett om man är en sån som är ute 5 timmar i skogen/dag med dem o de får klättra på stenar och lära sig karda ull o Gud vet allt. Eller man låter dem stå 15 cm från tvskärmen en hel dag o kolla på CartoonNetwork....(OBS! har överdrivit åt båda håll)



Jag tror på balans o du väger säkerligen upp de där stunderna med annat gott för zack.

Gott Nytt År!

#12 - Slummy Mummy

Haha, känner igen mig en del i det du skrev... Ett litet välmenande tips bara, stäng av TV:n när du kan och när den är på ha lågt ljud. Anledningen att det inte är bra för barn med för mycket TV är att det kan hindra språkutvecklingen att lyssna på den istället för att höra föräldrarna prata. Min dotter säger ofta "titta baby!" (baby-TV), då sätter jag på TVn men stänger sen av den efter en liten stund när hon börjar tappa intresset. Vi försöker gå ut varje dag men ibland blir det bara lite spring utanför dörren i typ en kvart. Inte lätt att vara supermamma! :)

#13 - Matilda - 90a och Snart 2barns mamma!

känner igen mig i det du skriver, min 1,5åring känner igen Mcdonalds skylten - INTE BRA haha, inte för att vi äter där ofta eller så men när vi varit där så har hon fått dippa stripsen i ketchup och lekt med det så hon blir jätteglad varje gång vi åker förbi där haha.

#14 - Anna

Bra inlägg, kunde ha varit jag som skrev det men byt ut katten mot hennes kompis Nallepuh :)



Jag skrev ett enlägg om det där när Felicia kom till världen. Det kändes som om jag skulle gå sönder av trötthet och förstod inte vad det va för fel på mig och mitt barn när alla andra mammor levde i ett paradis och var så harmoniska och lyckliga. Insåg snabbt att (inte för alla ) det är bara ett sken dom ger utåt. Fick mycket påhoppningar av dessa "Lyckliga" föräldrar. Varför måla upp sin dag med sitt barn som ett paradis när alla har sina "dåliga" dagar? Man orkar inte vara en super människa.



#15 - Anna Kaagaard Kristensen

Det där med att inte gå ut känner jag igen.. Det händer att vi inte är ute på ett par dagar ibland, speciellt om det är jäkligt kallt ute (typ som nu) eller ut går vi ju, till mataffären och så men mycket till lekpark blir det inte vissa dagar.

#16 - Trulsa

oj, ja du, jag har varit så trött och ont i fogarna att jag mer eller mindre antingen stängt in alissa och mig i hennes rum och så har hon fått leka medan jag har halvsovit i hennes säng och bara vaknat till när hon kommit till mig och vill ha min uppmärksamhet eller så har jag gjort det samma framför tvn och låtit henne sitta och titta medan jag har halvsovit. Jag har verkligen hatat att vara gravid den här gången och kunnat gråta på kvällen för att jag inte orkar vara en bra mamma, att jag inte orkat hålla mig vaken. Dessutom vet Alissa precis var chokladkalendern som hon fått av farmor står och ställer sig nedanför och stampar i marken om vi inte tar ner den och ger henne en bit, och ger man en ska man ge fler (vilket hon oftast inte får) Hon vet dessutom precis var pepparkakorna står och går och öppnar skafferiet och ger oss burken för att vi ska öppna den åt henne. Nu när jag har sån foglossning så är det inte ens alltid hon får komma ut och jättesällan som vi faktiskt går till lekparken och leker. Hon får i stället gå själv bredvid vagnen om vi ska någonstans för att få göra av med sin energi och hon kommer ut nästan varje dag då vi går till parkeringen... Jag hatar känslan av att vara en dålig mamma :(

#17 - Nina

Tycker inte något av det du räknade upp gör en till en dålig förälder, mänsklig kanske? ; )