bambi

Tips på hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Del 2.

Första delen hittar ni här.


3.) Google AdSense

Ni kanske har sett att en hel del bloggar har annonser från Google (t.ex. så har jag en banner i högermenyn). Till skillnad från dom flesta affialiates (som jag tog upp i del 1) så får man även betalt om ingen klickar på annonserna från Google, man får betalt per visning.

Oftast så är det så att man får betalt per tusen visningar, så om man har tusen sidvisningar så får man t.ex. 0,75 kr. Inte mycket pengar alltså... Men om det är några som dessutom klickar på annonserna så blir det lite mer.

Det som är skönt med Google AdSense är att det sköter sig självt väldigt bra. Den uppdaterar sig själv med nya annonser. Med t.ex. affialiates så är det bäst om man uppdaterar dom själv regelbundet, detta behöver man alltså inte göra med Google AdSense. Men å andra sidan så är det mycket lite pengar som kommer in där.

Allt man behöver för att komma igång med Google AdSense är att skaffa ett Google-konto (det är helt gratis förstås) och det kan man göra här.


4.) Tailsweep

Tailsweep är ett annonsnätverk för bloggar. Där måste man först registrera sig och lägga in en kod i bloggen som registrerar hur många besökare man har. Man får en besöksräknare helt enkelt.

Sen när man har haft en besöksräknare hos Tailsweep ett tag så kan man ansöka om annonspartnerskap. Sen så kontaktar Tailsweep en om dom tycker att det verkar intressant att publicera annonser på din blogg. Dom kollar lite på vad det är för blogg men också hur många besökare du har (det är därför du måste lägga in deras besöksräknare först).

Tailsweep påminner lite om Google AdSense i den bemärkelsen att du får betalt per tusen visningar och besökarna måste inte klicka på annonserna. Tailsweep betalar betydligt mer än Google AdSense och man kan komma med i kampanjer som betalar 30-50 kronor per tusen sidvisningar (jämfört med Googles som ligger under kronan).

Nackdelen med Tailsweep är att dom inte alltid har kampanjer på gång, så det är ingen regelbunden inkomst som Google AdSense. Men jag tycker ändå att Tailsweep är bättre då dom betalar betydligt mycket mer.


Sen så har alla dessa samarbetspartners olika nivåer på när dom betalar ut pengar. Dom drar alltid skatter och avgifter, precis som en vanlig arbetsgivare, men sen vill dom att man ska ha kommit upp i en viss nivå innan man kan få ut pengar. Där ligger Tailsweep väldigt högt, på 1500 kr, medans Tradedoubler (som jag tar upp i del 1) har en gräns på 500 kr.

#1 - Lisa

Tack för en super bra blogg!!!

Hittade hit när jag sökte på Odd Molly vilken jag har blivit tok kär i (ja klädstilen alltså.)

Kan bara säga att jag kommer tillbaks :-)

/Lisa

#2 - Love and be proud

Du har alltid så himla mkt inspirerande hos dig!! :) Välkommen till mig har säkert en del du skulle tycka om... ;)

#3 - Tess

Bra tips! Tror jag ska testa Google, men har en fråga först. Vad är det för sorts annonser som dyker upp där? Jag vill inte att det plötsligt dyker upp något i min blogg om försäljning av sexleksaker t.ex.

#4 - Micke

Intressant! Kanske man skulle satsa på vad det gäller våra snygga festklänningar :) !

#5 - Jan

Hej. Då detta inlägg ligger ganska högt på vissa sökfraser i Google vill jag bara påpeka för alla som läser det att ecpm för Google i genomsnitt är MYCKET högre än "under kronan". Det finns en anledning till att Adsense är den i särklass största annonslösningen för bloggare - i hela världen.

Tricket är dock att skriva om saker och ting i sin blogg som är säljande. Det vill säga ett inlägg om till exempel ett visst märke, ett klädesplagg eller någon form av produkt ger mycket bättre betalt (och fler klick) än ett inlägg om vad man åt till frukost, eller var man åkt på semester senast... Det finns ingen statistik om hur mycket man tjänar per tusen sidvisningar med Adsense, men en hemsida med mycket säljande material ligger minst på 50 kronor per tusen visningar. Minst.