bambi

Vecka 1 - #283 Knee length sock



Denna veckas Odd Molly är en klassiker, #283 Knee length sock som till hösten/vintern brukar komma i ullblandningen 20% nylon och 80% ull och till våren i 100% bomull.

Vinterns färger har varit dark powder, chalk, dark blue, dark pink och lite lilac.


Den söta volangen och rosetten gör förstås hela strumpan, men den vackra hålstickningen gör också sitt. Det är jättefint att ha volangen stickandes upp ur ett par höga stövlar. Strumporna värmer förstås en hel del nu under vintern också!

Nackdelen med dessa ullstrumpor är att dom slits rätt så fort och det blir lätt hål vid tår och häl. Detta är Odd Molly medvetna om och skickar därför med lite extra garn så att man ska kunna laga sina strumpor när detta händer.

Men jag har fått några tips från några läsare som t.ex. har en liten tunn strumpa utanpå ullstrumporna i skorna/stövlarna för att slippa ful avfärgning från skorna och slitage.



Jag skulle gärna vilja ha ett par i varje färg för dom är så söta och det är så fint att matcha strumporna med alla Molly tunikor och klänningar. Men 799 kronor per par gör att jag har bara har ett par i lite lilac än så länge. Jag skulle gärna vilja ha ett par gamla benvärmare från Living Tenfold kollektionen, som jag bloggade om då dom var aktuella. Tydligen var priset för dessa 999 kronor då! (Det är det som är kul med att ha bloggat ett tag, då kan man gå tillbaka och se på gamla godingar också!)


Har du några Knee length socks? Vad tycker du om dom? Har du fått laga dom? Någon som har några fler tips på hur man ska vara rädd om sina Knee length socks?

#1 - Heléna Kämpe

Jag har fått laga två av mina, äger tre par och väntar på ett par fjärde. De ena gick så mycket sönder att jag klippte av och gjorde benvärmare av dem, det är ändå den lilla kanten över stövlarna man vill åt ;) Ha det gott! Helénakramar

#2 - Bina - everydaymolly

Jag tycker det är katastrofdåligt att man skall behöva vara så rädd om de dyra sockarna att man skall ta på sig fult - ha sockar över? Nähää jag sliter på dem och lagar istället men sen blir de benvärmare.



De är ursöta och jag kommer förmodligen trilla dit på nåt par även i vår. Vad jag förstått så håller de i bomull lite bättre kvalité.



Jaa din blogg är jättebra när man vill finna gamla saker också, googla och var hamnar man? ;-) Hos dig såklart!



God fortsättning!

KRAM

#3 - Karolina

...men! 800 spänn för att visa en odd mollykant över skaftet??? Hallå......

#4 - Mia

Visst är de ursöta!

Jag har bara ett par chalk i ull och jag använder de flitigt och ännu är de fina och har inte gått i sönder..

Ett par i bommul till våren är ett måste;-)

Dyra visst, men de är så söta så de är värda varenda krona:-)

Kram på dig

Mia

#5 - Sara Mia

Jag har tre par (vita, grå och blå) som samtliga är inköpta denna säsong. De två senaste paren har jag lyckats knipa på rea. De är väl dyra måste jag säga. Men å andra sidan är de outstanding snygga till stövlar och övriga OM-outfits. Jag är supernöjd än så länge, men jag vet inte hur länge de håller. Men då gör jag som Helena, då får de bli benvärmare.

#6 - exklusiv vardag

än har jag inte fått laga mina men mina mönstrade har jag fått... men jag älskar odd mollys strumpor iallafall :-)