bambi

Att släppa bomben

Det har snart gått 2 månader sen jag fick cancerbeskedet och jag har snart berättat det för alla nära och inte så nära.

Jag lärde mig snabbt att man kan berätta att man har cancer på ett bra sätt och ett inte så bra sätt...

Min mamma ringde mig straxt efter jag hade varit hos läkaren och fått beskedet. Så jag sa att jag hade cancer och hon får förstås panik och börjar bara skrika "det får inte vara sant, det får inte vara sant" och hör inte ett ord jag säger sen efter det.

Så efter det så lärde jag mig att släppa bomben lite mer varsamt och sa till folk: "jag måste operera bort sköldkörteln för att dom har hittat en liten liten tumör i den". Det blev en ganska så stor skillnad då... det gick att förklara och berätta all fakta. Men man vet aldrig riktigt hur folk kommer att reagera när man berättar en sån här sak, men man behöver kanske inte chocka dom som jag gjorde med min mamma... men just då tänkte jag inte på det för jag var själv ganska så chockad efter att ha precis fått beskedet.

Men jag tycker att det är skönt att berätta för folk och jag tycker om när dom ställer frågor. Jag tycker att det är skönt att dom behandlar det som vilken annan sjukdom som helst och inte undviker att prata om det. Men det är inte alla som klarar av det. Men jag tycker om att prata av mig, så jag pratar mer än gärna om cancern! Även ni som läser får ställa frågor om ni undrar något  :)

#1 - Soffy

Flera av dina senaste inlägg lyser av tacksamhet till de små tingen i vardagen (som tex att vara ute i regnet) Känner du så mer nu? (för man gör ju oftast det när man varit med om ngt jobbigt) Jag blir glad av de inläggen!

#2 - Matilda

Jag kan förstå din mammas reaktion men också din de är ju inte varje dag man får ett sådant besked, Men som du sa du kanske ska släppa bomben lite mer försiktigt så du inte ger halva släkten hjärtinfarkt.

Men jag håller tummar och tår för dig och din familj

Kram

#3 - Mari

Just ordet cancer är nog väldigt panik fyllt för de flesta av oss. En tumör i en skäldkörtel låter mera hoppfullt, något som förhoppningsvis kan försvinna liksom. Hoppas du inte får några återfall.