bambi

"Bara lärare"

Några av er reagerade på kommentaren som jag fick angående mitt intresse för Odd Molly och att jag "bara" var lärare:

 

Som Erika skrev så är utbildningen lika lång som t.ex. för jurister och inte skriver man att någon är "bara jurist". Men jag antar att den anonyma kommentatorn syftade på lönenivån som gymnasielärare har:

Medelinkomsten i Sverige är 25800 kr.

Jag tjänar faktiskt till och med mer än medellönen som anges för gymnasielärare i Stockholm. Jag har bytt jobb två gånger vilket har gett mig ordentliga lönelyft. Jag är stolt över att ha förhandlat till mig en bra lön (men det får man ju inte vara, pengar är en sån känslig fråga).

Förutom att ha en ganska så bra lön som gymnasielärare så har man andra fördelar som inte kan mätas i pengar, som t.ex. stor frihet i arbetet, ett jobb där ingen dag är den andra lik, sommarlov, påsklov, jullov, sportlov och höstlov... för att bara nämna några saker  ;)

Så jag tycker inte att läraryrket är så "bara".

#1 - Anne

Hm mysko kommentar - hur man finansierar sin privata konsumtion kan ju knappast angå någon annan än en själv och familjen. Och "bara lärare" känns ju minst sagt trångsynt och kränkande. Ja ja man slutar aldrig förvånas!

Tack för att du länkade till mollypromenade på FL - den är nu nerladdad och sparad :-)

#2 - Trams

Hej Bambi,

Naturligtvis ska du vara stolt att kunna förhandla dig till bra lön.

När min kvinnliga granne ska in för löneförhandling har hon en strategi: tänk som en man en veckan innan så får du bra löneförhöjning.

Vi är alla unika, ingen ska trampa oss på tårna, bravo Bambi

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Lite knasig kommentar.

Klart du ska ha bra lön och ännu mer självklart att su ska vara stolt över det. Jag blir också lite stolt över dej faktiskt ;-)

#4 - Jessica

Vilket skitsnack!!! Beundrar lärare, sträck på dig!!!

Tack för en trevlig blogg,

#5 - Camilla, boendes i Västkustens pärla

Tror dessvärre att den svenska AVUNDSJUKAN har givit sig tillkänna igen.... att folk inte kan glädjas istället för att vara missunnsamma.



Stort grattis att du har ett jobb som du trivs med och ATT du har ett jobb det är många där ute som inte varken har jobb eller utbildning



KRAM från en mycket nöjd systemutvecklare.



#6 - Lillisgoesodd

Men vem borde bry sig om vart du gör av med pengarna? Går fråge ställaren fram till en man med "lyxklocka" dyr bil och märkeskläder och undrar hur han har råd med sina kläder !och "leksaker"? TROR inte det. Unna dig iom du känner för det utan förklarningsskyldighet till anonyma människor som lägger sina pengar på annat...

#7 - Nena

Oj så trött man blir...

Vadå bara lärare?! Lång utbildning, stort ansvar, mycket krav... Sällan så hög lön som man förtjänar, men inte lågavlönad! Och dessutom ett yrke där man ständigt är iakttagen, men också med möjlighet att klä sig som man vill! Tycker lärare är det perfekta jobbet för en mollyälskare faktiskt!!!

#8 - Heléna Kämpe

Ja, man vet inte om man skall skratta eller gråta :0...I min blogg var ju folk galna ett tag och undrade hur jag hade mage att köpa så mycket kläder med min "skruttiga dagisfrökenlön" som någon uttryckte. En person publicerade t om utdrag ur taxeringskalendern i mitt kommentarsfält. Numer granskar jag allt...

#9 - Anonym

herregud, det jag menar är ju att om man har råd med så mycket odd molly kläder så bör man ju ha en väldigt hög lön.. och jag trodde inte lärare hade det.. och "bara"? herregud..

#10 - Anonym

vem bryr sig om det är lika lång utbildning som jurist? det jag menar är lönen.. inte vad man gör...?

#11 - Anonym

Självklart är det upp till var och en vad man vill använda sina "överblivna" pengar på. Dock tycker jag det är idiotiskt om man använder även pengar man kunde sparat till sig själv eller exvis barnen. Jag skulle aldrig köpa så dyra kläder till sig själv om jag inte först sparade hela barnbidraget til mina barn + en rejäl avsättning till fonder/pensionsspar. Jag tjänar ca 37 tkr och min man flera gånger mer än mig, men har ännu inte kommit till nivån där jag känner att i stort sett bara dyra plagg är ok.



Därmed inte sagt att lärare är "bara". Tack för en bra blogg!

#12 - elina

precis, smaken är som baken.

jag skulle tex spara pengarna, gått ner i vikt för att sedan köpa kläder så man känner sig fin.

#13 - Malla

Precis, att vara lärare är inte alls "bara"!!! Oavsett vilken sorts lärare man är!!!!!

#14 - Anonym

herregud, jag menar ju inte att hon bara är lärare, jag menar att hur man kan ha råd emd så mycket märkeskläder när man BARA är läarare. med den lönen.