bambi

Berättelsen om ett citronträd börjar
Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag har tjatat en hel del om citronträd. Jag har drömt om att ha ett stort ståtligt citronträd här hemma, men det har varit svårt att få tag i ett. Plantagen hade slut när jag var där och Netto som tydligen brukar ha citronträd regelbundet finns inte här i Stockholm.

Men så för ett tag sen så kom Veronika med tipset om att det var väldigt enkelt att plantera kärnor från en citron och få dom att växa. Så för några veckor sen (kanske 3-4?) så stoppade jag ner alla kärnor från en citron i lite jord. Jag har vattnat dom lite grann varje gång jag har vattnat blommorna ute på balkongen och jag hade gett upp hoppet... men så imorse så såg jag:



Drömmen om ett citronträd har nu blivit berättelsen om ett nyfött citronträd...

#1 - Malin

Hittade hit via Lady Dhamers blogg. Har inte läst så mkt, bara att du skulle operara dig ungefär.



Jag blev glad när jag läste detta inlägget. Efter din operation och sen nytt liv. Hoppas operationen har gått bra och att detta symboliserar nytt liv efter operationen.

#2 - Viktoria - ♥ s t j e r n f a l l ♥

Jag platerade en citronkärna för typ två år sedan och nu har jag ett litet träd på typ en meter eller så. Det har för ett tag sedan börjat ta form, så nu ser det ut mer som ett träd än som en planta.



Det lönar sig, fast man måste ha tålamod, eftersom det tar ett tag innan det "blir nåt ordentligt".

#3 - Apan satt i granen

Wow! Vad inspirerande. Jag älskar min grannes citronträd, kommer sakna det när jag slutar vara blomvakt. Kanske ska ta och plantera ett par kärnor. Jag är övertygad om att ditt citronträd kommer att växa sig stort och ståtligt. Ditt livsträd! Kram på dig!