bambi

Bra att någon reagerar!


Skulle barnen gå nakna om mammorna inte handlade kläder? Nej, det tror jag inte... men varför engagerar sig inte pappor sig mer i barnens klädval?

Jag och mannen här hemma är förstås inte mycket bättre vi... det enda som sambon har köpt till Zack utan att jag har varit med är ett par vinterstövlar. Men han har t.ex. valt ut solhatten som Zack alltid har och valt ut lite annat när vi har handlat tillsammans.

Men det vore trevligt om han kunde shoppa lite själv till barnen, men han gillar ju inte ens att shoppa till sig själv... så det är väl det som är problemet. Mammorna tycker om att shoppa, papporna gör inte det... det kanske ligger i mammagenen tillsammans med bestämma-när-barnen-ska-börja-äta-vanlig-mat-genen och vilken-barnvagn-är-bäst-genen?

Nu tycker jag att vi alla ska stödja Oii som har en sån bra kampanj och shoppa lite hos dom! Dom har ju fina märken som Mini Rodini, Snoffs, Katvig, mfl. Men gör inte som jag först tänkte "ja, men då kan jag säga åt sambon exakt vad han ska shoppa..." Aja baja... (jag är inte alltid så genusmedveten själv, jag vet...)
#1 - Sophie

Jag tipsade sambon om detta för någon månad sedan så han valde ut 3 st jättefina bodys till sonen.



Min sambo brukar inte heller köpa något till barnen på eget bevåg, men jag brukar ofta visa honom plagg jag gillar och då brukar det låta "-Köp det, jag betalar". Han litar på min smak annars och har nog aldrig klagat på något klädesplagg hittills. Inte ens på sonens princesspjamas :D (dock ärvd efter dottern)

#2 - Sara - Mamma till Max snart 2 år

Min man tycker om att shoppa men inte till Max utan mest till sig själv =)

#3 - Ina

Tror det handlar om att kvinnor överlag har ett större intresse för kläder och mode. Kvinnor gillar oftast att shoppa på ett annat sätt än vad män gör trots att män också kan ha ett intresse för kläder. jag kan bara gå till vår familj där både jag och Peter är genuint intresserade av kläder men det är ändå stor skillnad på tillvägagångs sättet. Jag strosar gärna runt och kikar utan att ha ett mål eller syfta många gånger medan Peter vet vad han vill ha och går in och köper det... Sedan tror jag också att vi kvinnor gärna dissar männens val av kläder, både hur de kombinerar eller vad de köper vilket resulterar i att männen kanske tar ett steg tillbaka i denna frågan... Bra initiativ från butiken dock!!

Kram Ina

#4 - Tess

Ja, det ska bli intressant att se hur det blir här när vårt barn kommit. Sambon avskyr nämligen att gå i klädaffärer och han handlar sällan till sig själv också. Leksaker kan jag däremot tänka mig att han kommer tycka är skoj att skaffa :-)

#5 - Elin

Hurra! Jättebra kampanj! Pappor måste verkligen bli mer intresserade och ansvarstagande i sina barns liv.

Och förresten, jag har inte skrivit det innan men jag håller alla tummar jag har för dig, att du ska bli frisk. Jag tycker du verkar vara en jättebra människa.

Kram Elin

#6 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag har skrivit om det förr, man ser aldrig en pappa på barnavdelningen utan att mamman är med, jävligt underligt.

#7 - Annica

I vår familj står jag för inköp av kläder till barnen. Jag frågade min man varför det blivit så och vi kom fram till att jag från början hade större möjligheter att fixa inköp sedan har det bara gått av farten.Men det är förstås inte betydelselöst att jag tycker det är roligt och att jag är lite petig med vad mina barn har på sig (petig i den bemärkelse att jag vill att det ska vara riktiga barnkläder,, i mitt tycke färgglada, praktiska, unisex, som ex. polarn o pyret). Ibland tycker jag att diskussioner ang. könsroller urvattnas (jag menar inte här o nu). Hos oss snickrar min man och jag bakar ex. för att vi har de intressena. Jag står för inredning min man för bygget. Jag tycker inte det är roligt att snickra o greja ex. Jag anser att det är ok! Viktigast för mig är att ge mina barn möjligheter att hitta sina intressen och att förmedla att de kan ha de intressen de vill. I min värld finns inget som är tjejgöra resp. killgöra eller tjejfärger/killfärger etc. Min 3,5 åriga son vill börja rida. Jag ska se om det finns ridskola för honom till hösten. Han älskar rött (rosa tycker han också är fint)och han ska bli snickare och brandman och polis när han blir stor... ja nu kanske det kan tyckas att jag kom ifrån ämnet, min slutpoäng är dock att intressena kan vara som man vill(för all del könsstereotypa), det är värderingarna som ändå är kärnan.

#8 - Karolin

Mannen min har faktiskt börjat handla rätt mycket åt kiddo, & jag gillar't! Senast nu i helgen när jag hade åkt bort ensam så hade han varit på P.O.P. & rea-shoppat.

Jag ska sätta honom framför datorn ikväll så han kan välja lite fina saker, tack för tipset!



Himla skönt att höra att op. gick vägen och att du mår så pass bra under omständigheterna!

#9 - Sandra

Jag frågar alltid sambon vad han tycker är snyggt. Han har valt en hel del kläder till barnen. Men hade inte jag sagt att vi måste handla till barnen så hade det nog inte hänt. Synd :/ Han brukar kommentera det med "Men du tycker ju om att handla". Möjligtvis. Men hade varit roligt om han tog mer initiativ.

#10 - Anonym

Om mammorna gillar shoppa så låt dem!! Om papporn gillar

så låt dem!! Om båda gillar det så låt dem! Om ingen gillar det så kom överens!!

#11 - Stina

Det var jag som skrev förra!' kram