bambi

Dagens fråga: Har ni blivit lurade?
Igår när jag pratade med en kompis så kom vi in på olika sätt man kan bli lurad på semestern. Jag tycker att jag är väldigt duktig på att undvika att bli lurad på semestern. Jag brukar inte shoppa så mycket när jag är utomlands och jag skulle aldrig få för mig att delta i något av alla dessa spel som folk anordnar på gatan. Jag har inte heller blivit rånad någon gång eller blivit av med pengar/väska/bagage under semestern. Jag brukar ha min radar uppe och är nästan lite för misstänksam mot alla!

Som när vi var i Egypten och en man frågade om vi ville rida på hans kamel så sa jag tvärt "nej!" och var säker på att han skulle lura oss.... men jag kanske missade en härlig kameltur på grund av det?


Men en gång blev jag och sambon lurade och det var när vi var i Paris. Det knasiga är att en annan kompis hade förvarnat oss om att det fanns lurendrejare just vid Montmarte!

Nedanför Montmarte kommer det fram en man med ett armband som han har flätat och säger att han vill visa mig något. Jag säger "nej tack!", men sambon säger "jo! jo!" och tror tydligen att den här mannen ska visa oss något häftigt? Vad för häftigt han skulle kunna göra med ett flätat armband vet jag inte, men sambon trodde det i allafall...

Men självklart var det inte så, utan mannen fortsatte att knyta och fläta armbandet lite så att det satt fast på min arm och inte gick att ta bort. Självklart vill han då ha hutlöst betalt för armbandet och det var bara att betala...

Har ni blivit lurade någon gång utomlands?