bambi

Det är bra med försäkringar den dagen dom behövs...

När man skaffar en försäkring så hoppas man ju att man aldrig ska behöva använda den. Jag har varit duktig och alltid haft sjuk- och olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, husdjursförsäkring, barnförsäkring och bilförsäkring. Vid årsskiftet så bytte vi försäkringsbolag till If och flyttade över alla våra försäkringar dit.

Typ i mars-april minns jag att jag såg på Plus och dom snackade om försäkringar och sa något om att If var lite svåra att få någon ersättning ifrån. Så jag tänkte "typiskt" och var lite småsur över att vi hade bytt försäkringsbolag.

Sen när jag fick min cancerdiagnos så anmälde jag det till If och väntade mig en massa krångel (efter det jag hade hört om dom). Jag tänkte också att dom kanske gnäller för att jag hade haft min knöl i ett par år utan att kolla upp den (vilket det står i min journal så If vet om det) eller att dom skulle hitta något annat sätt att lirka sig ur att behöva betala ut något till mig. Men nej, för några dagar sen fick jag hem ett brev om att jag skulle få ut en "ekonomisk första hjälp" på en engångssumma och jag har faktiskt redan fått pengarna! Utan någon prövning som tar flera månader eller någonting! Det räcker med en diagnos! Jätteskönt!

Detta gjorde att jag kom på att vi inte har skaffat någon barnförsäkring till Leah ännu. Så jag ringde och fixade det direkt.

Jag är glad att ryktet om If inte stämde (i mitt fall). En försäkring är himla bra att ha om något händer. Det kan göra skillnad på om man kan vara hemma med sitt sjuka barn eller inte och det gör att det ekonomiska bortfallet inte behöver bli så stort om man blir sjukskriven. Så se över era försäkringar, ni kommer vara glada att ni har gjort det den dagen dom behövs!
#1 - Soffy

Så skönt att det gick så smidigt! Jag är också noga med försäkringar, och förstår inte folk som inte försäkrar sina barn när de försäkrar allt annat värdefullt i sitt liv. För som du skriver så är man glad den dagen som de behövs. Men det är kanske så att man inte vill tänka den hemska tanken att ngt skulle hända ens barn? Men ändå, jag blir riktigt provocerad när jag hör/läser om de som inte har barnförsäkring. Det är ju ens ansvar som förälder, barnen kan ju inte skaffa försäkringen själva...

#2 - Anna

Skönt att du slapp strul.

Jag har en knäskada och efter många år så beslutade dom att jag inte fick ngt, det är krångligt det här med försäkringar.

Sedan har jag en sjukdom och där fick jag pengar men först efter 5 år!! och fallet är inte avslutat, det blir det inte förrän nästa år då jag vet om jag får mer eller inte.

Ibland så känns det trist att gå och betala till ngt och när man väl behöver den så hittar de en massa saker som gör att man inte får.

#3 - Anna Svensson Crona

Här får vi inte teckna någon sjukförsäkring eller olycksfallsförsäkring via de stora bolagen för Axel. (även om man skulle undanta allt som har med hans förlossningsskada). Men som tur var kunde fackförbundet jag är med i tänka sig att teckna en olycksfalls försäkring.



Så oerhört skönt att de inte klyddade. Det gör så mycket att åtminstone inte behöva tänka på det ekonomiska.

#4 - Malin

Får jag någonsin en diagnos så ska jag absolut ta upp det med försäkringsbolaget. Nästan värt att göra det ändå nu när jag ränt på sjukhuset och VC i 1½ års tid utan ens en antydan till diagnos- fast det är något "fel" med mig. Det säger alla... typ! ironisk. Det är inte kul... Härligt att det gått bra för dig med försäkring. Skönt när allt bara klaffar för en då man hör så mycket skräckhistorier

#5 - Mig :)

Hej!

Min syster och hennes man tecknade försäkringar för barnen hos Trygghansa - och bara ett par månader senare debuterade ena ungen med diabetes... Herregud vad mycket hjälp de har haft från försäkringsbolaget!! Visst har man hört skräckhistorierna, men ibland är de bra att ha :)

#6 - Anna

Vi har försäkring de luxe, dvs är försäkrade upp över öronen med livförsäkringar, privata sjukvårdsförsäkringar för hela familjen etc etc. Kostar en hel del men är absolut värt det- särskilt om man bor i Sthlm och inte vill sitta 9 timmar och vänta på SÖS med en liten bebis...

#7 - kalle

Försäkringar, och fackföreningsavgift :-) är sådana där saker som man liksom inte fattar vad man skall ha förrän det VERKLIGEN händer någon skit i livet. men när det väl händer så är man glad att det finns!



Hoppas att det fortsätter vara bra med det!