bambi

Ett 15-dagar gammalt citronträd


Mitt citronträd växer och frodas! Och den har fått en massa syskon också! Sju stycken är dom totalt, om jag har räknat rätt.

Det kanske är dags att sära på dom och plantera dom i enskilda krukor? Jag har redan lovat bort en till Anna och jag tänker mig att det är en perfekt present att ge bort till vänner och bekanta om några månader. Ett citronträd som man har själv odlat från kärnan och gett kärlek och omtanke till i flera månader är väl en utmärkt present?

Dom tipsen jag har fått än så länge är: Citron vill ha lerblandad jord med mycket näring. Använd en hög, stor lerkruka med bottenhål och dränera väl med krukskärvor. Det finns speciell citrusjord som du planterar de i. Även näring finns speciell för citrus växter. De måste stå ljust, gärna ute på sommaren och kallare men ljust på vintern.

För jag har tålmodigt vattnat den där krukan i flera veckor innan man ens såg skymten till något som växte! Så om ni ska själva plantera några kärnor från en citron, ge inte upp! Mina stor ute på bordet på balkongen just nu...

Lite speciellt kommer det största citronträdet att vara då det började att gro på samma dag som jag opererades. Som Malin påpekade detta symboliserar nytt liv efter operationen.



 P.S. Glöm inte att vara med och tävla om en personlig barntavla från Barntavlor.nu
#1 - Apan satt i granen

Åh vad de växt!