bambi

Hört på stranden

Jag låg och njöt på stranden idag och läste den härliga Middlesex när jag hör hur dom som ligger bredvid mig säger:

 

- Ja, man får nog kolla så att man inte har fått några fästingar när man har kommit hem. Dom trivs ju i alar (och pekar uppåt).

 

Jag kan säga att jag låg inte och njöt så länge till efter det att jag hörde det. Att få en fästing är min största skräck. Jag borstar av benen i timmar efter att ha gått igenom halvhögt gräs. Jag har aldrig haft någon fästing men bara tanken att något ska sitta fast på mig och det inte går att ta bort gör att det ryser i hela kroppen....

#1 - Agneta

Lycka till det kommer gå jätte bra!!

#2 - Lena

Hej! Kan trösta dig med att fästingar absolut inte sitter i alar utan endast i halvhögt/högt gräs. Att de sitter i alar trodde man typ i slutet av åttiotalet ("de sitter där och lurpassar och släpper taget när någon går förbi") så de var väääldigt dåligt uppdaterade ;-)



Lena

#3 - Soffy

De är läskiga de små krypen, men faktiskt lätta att ta bort! Jag hade en som kröp på min arm idag, men den hade mumsat på nån annan och var visst mätt ;)

#4 - Sofia

Min lilla Julia hade över 40 stycken på en gång som satt fast, om henne stod det i tidningen. Vi fick åka till sjukhuset med henne där dom hjälpte oss att ta bort dom.

#5 - Tess

Tycker detsamma! Har aldrig haft någon på mig och vet inte hur jag skulle reagera. Med skräck troligtvis :-S