bambi

Dagens fråga: Hur stort godisbudget har ni?

Sambon säger att vi lägger för mycket pengar på godis. Han påstår att det är flera tusenlappar som går åt till snask varje månad?!?! Det kan väl inte vara sant?!?

Så nu när vi försöker spara till vårt bröllop så tycker han att vi ska ha en godisbudget på 100 kr/var i veckan.

Det låter som massor! Det blir ju 800-1000 kr i månaden! Men när jag började tänka efter så kostar ju en flaska Dr.Pepper 20 kr och jag kan nog dricka 2-3 såna i veckan + annat snask. Så vi kanske skulle spara en massa pengar om vi började med denna godisbudget?

 

Undrar om fika med kompisar ska räknas till godisbudgeten... för då är det kört för min del....

 

Hur stort är er godisbudget (på ett ungefär)?

#1 - Anna - Mamma till Felicia & gravid med lillebror

Nu som gravid är det på tok för mycket. Vill inte ens gissa :)

#2 - P

Oj, tänkte först att vi knappt lägger något alls men så började jag tänkte som du sa på läsk, småsaker m m... Nu kanske det blir 200-300 i veckan, usch!

#3 - Agnieszka

Vi har ingen godisbudget alls... men äter å andra sidan inte mkt godis. Nova får lördagsgodis ibland, sen äter jag mörk choklad och det är ju lite dyrare.... men vi köper näst intill aldrig läsk eller lösgodis.



Men säg att vi köper "godis" för ca 500kr på en hel månad, för hela familjen.

#4 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Dricker aldrig läsk. Men äter lösgodis och ibland orstbågar. Jag tror dock vi klarar oss på en hundring tillsammans i veckan.

MEN då ingår INTE pengar till fika då får vi nog 3-4-5-dubbla

#5 - Linda

Har ingen aning om hur mycket vi lägger på godis, läsk och fika varje månad... och jag är inte säker på att jag vill veta heller! ;-)

#6 - Malin

Äter ytterst lite godis, någon- kanske 2- mörk chokladkaka/månad. Ibland chips (är en total chipssucker som försöker dra ned...) men det kanske är 1-2 påsar/månad. Helt normala månader då inget festande eller kalasande sker kanske det är 100-150 kr. Läsk dricks nästintill aldrig. "Cider" eller cola någon gång i månaden bara. Vet inte om det är så lite jag får det att låta som, men i höst ska vi kolla, exakt, vad det är vi köper- för skojs skull! Ska bli spännande! Ska blogga om det!

#7 - Tess

Jag äter aldrig godis, men läsk och ostbågar räknas väl till en typ av godis? Isf är min budget runt 200-300 kr per månad. Min sambos något högre eftersom han gillar godis och köper det ofta, men han dricker däremot ingen läsk.

#8 - Caroline

Vi tillsammans kanske lägger en hundring i veckan till sånt. Det blir ingenting på veckodagarna utan det är till helgen vi kan handla för en femtilapp var. Tilde får ingenting än så länge

#9 - Anna

Ojoj, ja kanske skulle man ta sig en titt i vårt godisskåp :p

Vi har alltid godis och chips på helgen och cola light ligger alltid i kylen då det dricks varje dag.

Fikar kanske för en 300-400:- i månaden (en fika går på typ 100:-). Har faktiskt ingen aning, vi handlar när vi vill ha ngt fast jag är väldigt duktig på att handla och kasta det som legat ett tag, jag vill ha allt nytt å färskt :P

#10 - Anna

Lägg pengarna på ett träningskort istället. Äckligt med feta och degiga magar. Tänk på vad ni stoppar i er.

#11 - Pou

Jag håller med Anna

#12 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Anna och Pou Jag har försökt med det där och träna, men det är inget för mig! Varför ska jag plåga mig själv och göra något som jag inte alls vill istället för att njuta av livet? Så länge jag inte är överviktig och trivs med min kropp så tänker jag unna mig det jag tycker är gott :)

#13 - Anna

Tänk på hur du ser ut inne kroppen Bambi. Tycker du tofflar i dig väldigt mycket. Nä käka lite frukt istället och unna dig på helgen, det smakar bättre då.

#14 - Mother, Married & Twenty

Vi/jag äter aldrig godis. Blir aldrig sugen på det faktiskt. Glass händer det däremot att det blir en del av om det räknas in som godis?



Jag tror att jag är för hjärntvättad av ekonomiskt tänkande för att våga unna mig något mer än nödvändigt.

#15 - Heléna Kämpe

Oj oj mycket blir det...Vi är ju stor familj på nio personer, om vi tänker rent och skärt godis så är det största posten. De stora barnen får handla lördagsgodis för 20 kronor styck (vi har dem varannan vecka) och de små för 10 kronor. Jag handlar väl för 30 kronor ca..sedan handlar jag några påsar till fredagkvällen....

Hmmm...alltså, läsk, glass, fika, det är sötsaker för mig och chips det är ju snacks men men.



Godis: 150 kronor i veckan

Fika hemma: 70 kronor i veckan

Läsk (sodastream): ca 30 kronor i veckan

Chips: 30 kronor i veckan

Glass: 70 kronor i veckan

Så summa summarum: Närmare 350 kronor i veckan



Jag veckohandlar och då är det lätt att ha koll på inköpen, köper alltid samma mängd och så får vi hushålla med det...Jag skulle lätt äta godis varje dag, mannen vill gärna ha fika varje dag, barnen glass...



Ingen av oss är speciellt tjocka, men visst skulle man behöva trimma sig lite. Å andra sidan är något gott belöningen efter en dags slit på jobb och hemmaplan!

#16 - Carolina

Inte mycket här, eftersom vi inte dricker läsk och inte äter annat godis än mörk choklad. Barnen får chips och läsk kanske 1 ggn/månad, då delar de på en 50 cl-flaska och 1 påse chips (men de får inte äta upp hela). Hempoppade popcorn brukar de få varje fredag, och lördagsgodis för 10 kr var på lördagarna (de två äldsta). Fikabröd äter vi inte heller ofta, och när vi äter det så föredrar vi hembakat.



Matbudgeten däremot, DEN är hög hos oss :)