bambi

Kan man missa återbesöket?
Aj fan... jag kom på att jag har inte varit på något återbesök hos MVC. Sånt där besök som man ska göra efter 6 veckor efter förlossningen, för då var jag ju mitt upp i allt cancertjafs och nu har det gått 3 månader...

Men hur viktigt är det där återbesöket egentligen? Det blev aldrig något efter Zacks förlossning heller för min barnmorska på MVC var också gravid och gick på föräldraledighet då. När jag pratade med henne så sa hon att eftersom jag hade haft en bra förlossning och inte hade spruckit något så kunde jag skippa återbesöket. "Jaha" sa jag då och tänkte inte så mycket mer på det. Men ska jag missa det här också? Hur viktigt är det egentligen? Vad gör man och är det bara viktigt om man har spruckit och blivit sydd? Hur kan dom lägga det på oss nyblivna mammor att själva boka en tid när man knappt kommer ihåg att knäppa BH:n på morgonen?
#1 - Soffy

Jag har inte heller varit på nåt...Har också tänkt på det där med att VI ska boka en tid. Det vore mkt bättre om man hade en tid efter förlossningen, det finns ju ändå en registrering att man fått barn genom BVC.

#2 - Nea

Jag har tyckt det har varit jätteskönt att få komma på efterkontroll. Mest för att jag har haft en väldigt bra och genomsnäll Barnmorska och jag ville självklart visa henne vad som legat i magen. Den magen som hon känt och klämt på i många månader. Men sen också för att prata om förlossningen. Jag har inte gjort några gynundersökningar men ajg har suttit och pratat om allt och även fått preventivmedel.



Kram

#3 - Linda - En Vimsig Mamma

borde inte dom på mvc ringa och undra om något har hännt eftersom du ej har hört av dig??

Hur ser erdan dag ut idag då?

kram

#4 - Rockabillan

När jag var på återbesök så frågades det bara om allt var som det skulle och eftersom jag inte hade några problem blev det ingen undersökning.

Avgör själv om du tycker du behöver en koll eller inte säger jag :-)

#5 - Frida

När jag va på det frågade dom bara hur det kändes och så. De frågade om jag ville att de skulle kolla så allt såg bra ut, men eftersom jag inte hade några problem så tyckte jag att vi kunde strunta i det :)

#6 - Amanda

Jag blev sydd men har heller inte varit på något återbesök. Sonen blir 3 i år. Vi var ju också mitt uppe i allt annat då sonen ju var sjuk så det blev helt enkelt inte av. Och när jag ringt och frågat hur viktigt det är i efterhand så sa dom bara att du hade ju uppenbarligen viktigare saker för dig och hade du haft problem så hade du hört av dig så så himla viktigt verkar det inte vara...

#7 - Linda

Jag har inte heller varit på någon efterkontroll efter att Erik föddes för det har varit så mycket ändå. Efter att mina två första barn föddes var jag på det. Med första barnet fick jag sy så då kollade hon hur det hade läkt + att vi pratade om preventivmedel och sånt. Efter andra frågade hon om jag ville ha en koll eller inte, men jag tackade nej (hade bara fått sy ett enda stygn).

#8 - malin

Här går man på efterkontroll. Barnmorskan undersöker även om man snittats. Sedan känner hon efter så man har rätta knipet. Man får knipa om hennes fingrar. Sedan pratar man om förlossningne om man vill och så lite om preventivmedel.

6-12 veckor efter förlossningen ska man boka tid. Bra tycker jag! Ring och boka tid - du ska väl ändå ha preventivmedel!

#9 - Eva

När du nu säger det så var jag heller aldrig på nån efterkontroll med min sexåring. Hmmm... Min åttaåring som är född utomlands var jag på koll med, extrainkallad till samtal tom pga att förlossningen var rätt så dramatisk (sectio slutade det med). Jag tror det är rätt så nyttigt att prata lite med en utomstående som förhoppningsvis är expert på området. Och kroppen får säg ju en rejäl smäll, varför inte kolla att allt är ok?