bambi

Måla över tapeten
Som jag nämnde tidigare så fick jag erbjudandet att delta i ett stort och annorlunda projekt med min blogg. Förr-förra veckan startade projektet på riktigt, då vi var iväg och valde ut färg för att måla om vårt sovrum. Ja, jag är alltså med i testpanelen av en sajt som heter "Måla över tapeten" och har då fått färg och material för att testa att måla om ett rum.

 
Jag valde vårt sovrum eftersom jag har hela tiden stört mig på tapeten där inne. Hon som bodde här innan tyckte om den jättemycket och kallade den för "pyjamasrandig", men jag tycker att man nästan blev snurrig av att titta på alla smala ränder.


Jag valde en färg från Alcro som heter Lemonad, som är en gul pastellfärg. Jag hade tänkt att välja mellan typ en vanilj-aktig färg eller en ljus ljus lavendelfärg... men så fastnade jag för "Lemonad" i butiken. Jag säger "jag" för sambon har sagt hela tiden att han inte bryr sig, jag har frågat honom minst 5 gånger vilken färg han vill ha i sovrummet men han säger att han inte har någon åsikt...


Vi skulle alltså ingå i en testpanel för att testa deras instruktioner på hemsidan "Måla över tapeten". Jag hade aldrig tidigare målat något rum så detta var första gången. Jag tyckte nog att det var lite svårare än vad jag trodde men det gick mycket fortare än vad jag trodde. Vi är båda väldigt nöjda med slutresultatet i allafall.


Det som jag tyckte var svårast var att måla högst upp, för det blev ett mycket tunnare lager högst upp jämfört med där man hade rollat sen och det såg dumt ut. Det blev sen ett tjockare lager där rollningen och penselmålningen överlappade varandra. Men det försvann efter andra lagret med färg och så lärde vi oss att man måste ha ganska mycket färg på penseln när man målar högst upp...

#1 - malin

kläder säljes i olika storlekar på min blogg !

checka inom :)

#2 - sofie

Vad roligt att göra om! :-) Hera är så fin med hennes små söta öron. hihi (jag hittade henne!)

#3 - Milo

Jag har för mig att jag varit på deras sida, och att man kunde välja att skära/spackla skarvarna eller att inte göra det. Hur gjorde ni? Jag håller på med samma projekt i vårat sovrum, det verkar dock ta betydligt längre tid än för er. :)