bambi

Reaktioner

Nu har det gått två nätter efter operationen. Jag har mer ont i nacken än i själva operationssåret och det är för att jag spänner halsen så. Jag måste nog våga röra lite mer på halsen, men det känns lite läskigt.

 

Det är nu som det verkligen känns som om jag har varit sjuk. Innan operationen så kände jag inte ens av cancern men nu känner jag ju av såret och känner mig begränsad så nu känns cancern så verklig på något sätt.

Jag märker att det är så otroligt olika hur vänner reagerar över detta med cancern och operationen. Jag kan inte låta bli att jämföra det med förlossningarna då man snabbt får en massa telefonsamtal och gratulationer. Det bokas in besök och skickas blommor och presenter.

Nu är det som om vännerna är delade i två läger, dom som hör av sig och dom som inte ens vågar prata om cancern. Jag är i allafall otroligt tacksam för alla mina vänner som har stöttat mig igenom detta! Speciellt snälla söta Stina som verkligen har varit ett stort stöd och Linda som har förstått precis vad jag behöver! Men alla som har hört av sig har gjort mig så otroligt glad, även alla ni läsare här på bloggen som lämnar kommentarer!

Men jag fick höra från en läsare som har genomgått samma operation att det är väldigt olika hur folk reagerar. Hon bor i en mindre stad och där kunde folk komma fram och gråta medans andra undvek henne... Men jag tänker mig att det är lättare att relatera till en förlossning (som också resulterar i något positivt) än en sådan här operation... man kanske inte riktigt vet vad man ska säga...

#1 - Cissi

Säkert är det så! Jag tror inte alls att det är av ointresse vissa väljer att undvika ämnet. Det handlar nog mer om att inte veta vad man ska säga, eller hur man ska agera. Att en kram ibland räcker väldigt långt är inte alla som förstår. Hoppas blommorna fortsätter att blomma:)



Ta hand om dig. Kram Cissi



#2 - Apan

Människor bemöter sjukdomar på olika sätt och är nog överdrivet rädda att säga något som drar igång jobbiga känslor.

#3 - Carola

Hej!

Vad skönt att det är över med din operation och att du är hemma hos de dina igen.Min svägerska har fått samma diagnos som du och ska opereras om 2-3 veckor.´Har nu redan väntat i 2 veckor vilket är en fruktansvärd väntan för henne för alla som är henne nära- pratade läkare med sig om prognos? Verkar som den är god och att risken för spridning är liten eller?

#4 - pernilla

Du har ont i nacken för att under hela operationen så ligger man i jättekontsig ställning i flera timmar i sträck , för att kirurgen ska komma åt ordentligt.

Jag undrade detsamma efter min operation men fick förklarat senare varför det gjorte så himla ont, ingenting jämfört men operationen.

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Carola: Ja, prognosen är mycket god efter operation. Nästan ingen risk alls för spridning! Hoppas att allt kommer att gå bra för din svägerska!

#6 - Marie-Louise

Nu har jag hunnit läsa ikapp lite och jag undrar hur du upptäckte att du hade cancer. Du har säkert skrivit om det och jag har kanske missat det inlägget...