bambi

Somrigaste kycklingrätten som finns - Rabarberkyckling
Som flera av era önskade så kommer här ett av recepten från middagstjänsten Framtidens Mat. Vi åt detta till middag idag och det var otroligt gott! Den härliga smaken av rabarber, honung och sambal oelek gör sig väldigt bra tillsammans. Den perfekta sommarrätten att bjuda på, för finns det något somrigare än rabarber och gräslök?



1 förpackning kyckling
3 dl rabarber
3 dl grädde
1-2 msk honung
1 msk buljong
1 tsk sambal oelek
1-2 vitlöksklyfta
salt & peppar
smör

Tillbehör: ris, isbergssallad, gurka, rädisor och gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Dela kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra, bryn den med smör i stekpanna. Lägg kyckling och skuren rabarber i en ugnssäker form.

Skala och pressa vitlök. Vispa grädde, honung, sambal oelek, salt & peppar, häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök. Skär grönsakerna i önskad storlek och blanda. Servera med ris och sallad.

#1 - Johanna

Det låter jättegott! Måste testas :-)

#2 - Pernilla

Det bara jag måste prova. Har massor av rabarber i trädgården men vet inte vad jag skall göra med de. Vill inte göra saft mm för jag gillar inte att använda så mycket socker.

Tack för receptet. Hoppas jag lyckas lika bra.

#3 - Emelie

Det måste jag prova någon dag!



Kul när du lägger in recept.

#4 - Anna

Det receptet kommer ifrån arla, där hittade vi det och har redan gjort det, dock tyckte jag inte att rabarberna passade så bra in :s

#5 - Viktkamp

mums, måste jag prova någon dag :)

#6 - Julia

Låter ju jättespännande!!

Måste provas omgående!!

Kul m. annorlunda recept :)

#7 - Sofia

Vilken bra blogg.

Tack för tipset. Den sidan var jätte mycket som jag kommer beställa av när det är lite nämre

vårt datum. Har du nårga mer sidor att tipsa om? Tack på förhand

Mvh Sofia

#8 - Linda Andersson

Åh, lät ju jättegott, men tyvärr får jag inte äta rabarber eftersom jag haft njursten... Men kanske är jag lite olydig och provar ändå... några rabarber kan väl inte vara så farligt...

#9 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Låter verkligen jättekonstigt med rabarber i en kycklingrätt, men varför inte? Får nog provlagas även om receptet inte känns särskilt tilltalande. Kul att överraskas av smaker! :-)