bambi

Vit kladdkaka


Idag bjöds det på en Vit kladdkaka med jordgubbar (vit kladdkaka = vit choklad istället för vanlig choklad som det är i vanlig kladdkaka). Receptet kommer ifrån Kalasgott.

Jag tyckte inte att den blev så kladdig som jag vill att kladdkaka ska vara. Det blev mer en segkaka, men en ganska så god sådan. (Jag hade min kaka inne i ugnen i 22 minuter)

Vit Kladdkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
100 g smält vit choklad
100 g smält margarin

Gör så här
Rör ihop ägg och socker.
Ner med vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt den smälta chokladen och margarinet.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader cirka 30 minuter, eller om ni vill att den ska bli lite "kladdigare" 20-25 minuter.

Servera med bär.
#1 - Malin

Mmmmm. "Vanlig" kladdkaka är gott o vit kladdkaka likaså tycker jag, även om vit kladdaka kan upplevas som lite fööör söt, nästan sliskig.

#2 - Jessica

De står att jag ska tillsätta apelsin juice, ska de va med? De står inte i receptet, jag blev ju galet sugen på att prova men stor förvirring uppstod vid apelsin juicen.

#3 - Nena

Mmmm, lät gott. Jag är väldigt förtjust i vit choklad - särskilt till jordgubbar... Men jag undrar också över juicen...

Ett annat smarrigt tips är Odense vit chokladsås (på tub) till jordgubbar, mmmmm...

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

I orginalreceptet så var det 3 msk juice men jag skippade den helt. Jag är inte så förtjust i blandningen apelsin/choklad.

#5 - Therese

Mums vad det lät gott!

#6 - anna

min nya favorit! jag köpte 200g vit choklad och krossade hälften och hade ovanpå - supergott!!

gillar dina recept skarpt, och en fin blogg har du :)