Zacks pratande

Man är lite trött idag, efter igår kväll då det tog oss ca 4 timmar att få Leah att somna. Men det är tur att man har så söta ungar så det inte går att vara minsta sur på dom.

Imorse så sa Zack:

- Mamma byta blöja, jaaa!

Det måste väl räknas som en fyra-ords mening?  ;)  Men man säger väl att vid 1 år så kan barn säga ett ord åt gången, vid 2 år så kan dom flesta säga två-ords meningar och vid 3 år tre-ords meningar... osv. Men det där har inte stämt in alls på Zack. Han kunde inte säga mycket vid ett års ålder och nu babblar han på som bara den.

Hihi, den här bilden blev så gullig. Här pratar han om en humla som flög förbi hans huvud:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Anonym
2010-07-28 @ 09:51:18

Det är så roligt när pratet kommer igång. :)

Linda Andersson
2010-07-28 @ 11:46:50 Blogg: http://chagak.blogg.se/

Det där tycker jag inte stämmer alls med pratet... Theo pratar jättemycket och har gjort länge. Han är 2 år och pratar långa meningar

e
2010-07-28 @ 11:55:44

Låter konstigt att treåriga bara skulle säga korta meningar. Vår son blir två år om en dryg månad och säger långa meningar. Ändå vår han sen i pratet, men när han väl började prata så kom meningar fort. Sen har han väl inte världens bästa uttal än men.

Jenny i Dalby(mamma till tre)
2010-07-28 @ 12:05:19

Det där med treordsmeningar vid 3 års ålder låter ganska lite tycker jag, de flesta treåringar verkar kunna prata betydligt mer än så. Min V pratade inte heller särskilt mycket när han var ett, iallfall inte begripligt, men nu när han snart fyller 2 pratar han precis som Zack 3- och 4-ordsmeningar. Riktigt roligt är det när de pratar på! Sen är det ju oerhört individuellt också. Min äldsta var väldigt tidig med språket, hon pratade 4-ordsmeningar när hon var knappt 1,5 år och har aldrig pratat orent eller haft något eget språk. Även nu som snart tioåring har hon ett väldigt stort ordförråd. Mellansonen däremot pratade bara goja tills han var strax över två då talet kom igång ordentligt, men han kunde inte säga R till exempel förrän han var nästan 5 år. V verkar befinna sig någonstans mellan de båda :-)

Nena
2010-07-28 @ 12:08:03

Nej, det där är ju väldigt individuellt. Av mina tre barn har två varit sena med pratet, men en av dem babblade på som bara den fast hittade på helt egna ord. Men mellankillen var jättetidig med språket och pratade "rätt" från början. När han var 13 månader satt han i kundvagnen och sa tydligt "Ja vill gå ur". Min man och jag bara stirrade på varandra...

Petra
2010-07-28 @ 14:37:38 Blogg: http://septemberflikkan.blogspot.com/

Tror inte heller att det där stämmer. I alla fall inte här hemma. 3 ord för en 3-åring låter lite.

Noel började prata (mer än ett ord alltså) mellan 1,5-2 år och när det släppte så var det flerords meningar. Nu när han är snart 3 så är det långa meningar som kommer ur munnen. Mycket frågor och funderingar. En kompis som har ett några månader äldre barn pratade i tungor och man fattade ingenting och vips så släppte det. Tror det är vanligt att det fullkomligen forsar ord ur munnen när det där första väl släpper. N stammade rätt mycket för någon månad sen och vi undrade lite om man kunde göra något åt det. Läste då att det är vanligt och att det kan bero på att de har så mycket att säga (stort ordförråd) och orden stakar sig på väg ut. Nu har det blivit mkt bättre.Alla är individuella och för en del sker vissa saker snabbare och för andra inte. Oavsett så kommer det så småningom. Man ska nog i alla fall försöka att inte stressa upp sig över saker och ting för allt verkar övergående.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet