bambi

Beskedet från läkaren
Timmarna fram till läkarbesöket kändes evighetslånga och jag har hunnit tänka tusen olika tankar. Allt från att dom har nog blandat ihop mina provsvar med någon annans till att jag har en vecka kvar att leva. Men jag känner mig ju så frisk så det har även känts väldigt overkligt allihopa.

Läkaren var i tid denna gång, vilket inte kändes bra... för hon är alltid minst en kvart sen men nu verkar hon tycka att det var viktigt att vara i tid. Hon började med att säga att hon hade både bra och dåliga nyheter. Inte så roligt att höra... men jag förstod ju att det var någonting så det var ju ingen överraskning.

Sedan berättar hon att jag har cancer i sköldkörteln. *chock* Men säger att jag har en mycket långsam form och att det är en väldigt lindrig form av cancer. Men jag behöver operera bort sköldkörteln och då brukar allt bli bra. Jag kommer dock få äta medicin resten av livet, men det blir nog inte allvarligare än så. Jag kommer nog också få göra en radiojodbehandling efter operationen för att vara säker på att ta död på alla rester (om det finns några).

Papillär cancer heter den formen jag har och om ni är intresserad så kan ni läsa mer om det här ---> klicka

Redan på måndag ska jag till kirurgen och prata med läkare om operation. Min läkare sa att dom hade klämt in mig så snabbt eftersom jag har småbarn och att jag vill nog få det överstökat då så fort som möjligt (slippa oroa mig).

Även om det känns tungt att få ett cancerbesked så känns det ändå inte så farligt. Prognoserna ser goda ut och nu för tiden så behöver inte cancer betyda döden. Jag hade mycket värre prognoser i mitt huvud!

Jag har sovit nu en stund på eftermiddagen och ätit lite. Det är också skönt att veta vad det är, ovissheten är hemsk!

Det jag var/är mest rädd för är att dö, men det verkar inte vara någon fara med denna sortens cancer. Sen så känns det läskigt att bli opererad och nersövd. Det har jag aldrig blivit. Lite tråkigt är det att jag inte kommer att kunna amma Leah efter operationen och radiojonbehandlingen. Men huvudsaken är att jag blir frisk och att jag får se mina underbara barn växa upp!
#1 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Oj förstår att det är många blandade känslor, men också en lättnad över att du fått besked och att den formen du drabbats av har så väldigt god prognos. Har tänkt på dig hela dagen sedan jag läste ditt inlägg. Var det alltså i sköldkörteln som knölen satt, eller är det själva sköldkörteln de stuckit i? Klart att det känns jobbigt att behöva sluta amma (är det pga medicineringen?) men å andra sidan så är det bästa för Leah (och Zack) en frisk mamma! Många tankar och Kramar till dig!

#2 - Linda

Ett cancerbesked är nog alltid lite jobbigt och omtumlande, men så otroligt skönt ändå att det är en god prognos och att du snart blir frisk igen!



Förstår att det känns tråkigt att inte få amma så länge som du velat. Jag fick inte heller amma pga min sjukdom. Men huvudsaken är ju att du blir frisk och även om ens bebis får mat genom flaska så kan det vara mysigt också!



Jag hade aldrig opererats eller varit sövd heller innan, men det har gått bra. Det kommer det göra för dig också!!



Styrkekramar till dig!!

#3 - Hanna

Vad trist med ett cancerbesked! Men vilken tur i oturen att det är en såpass mild form! Ta hand om dig och din familj! Kram

#4 - Sofie Johansson

Jag måste säga att du gjorde klokt i att gå till läkaren! Det är ju toppen att du får opereras och att allt ordnar sig. Jag blev helt chockad när jag läste. Fick lov att läsa det igen ifall att jag hade fattat fel. Ta hand om dej och se till att du håller dej kvar på banan. Kram!

#5 - Carina

Oj! Vilken tur att du gcik till doktorn till slut. Också väldigt bra att de tar hand om dig så snabbt, och att det är en cancerform med bra prognos.



Kram!

#6 - Natosh

Oj jösses! Det känns inte längre som om OM man ska få cancer är frågan, utan snarare NÄR och VILKEN.



Så det var ju himla skönt att du fick en "bra" cancer.



Jag hoppas allt går så smidigt som möjligt!

#7 - Maddie

Oj jösses!! Förstår att det är många blandade känslor inom dig just nu även om jag givetvis inte kan veta hur du känner dig. Vad bra att du kommer att få en operationstid så snabbt och att den formen av cancer är en mild en och med god prognos. Lycka till med operation och efterföljande behandling. Vet inte riktigt vad jag ska säga, man vet ju inte hur det är förrän man varit där själv. Stor styrkekram åt ditt håll!!

#8 - Helena

usch vad hemskt, ordet cancer är ju så oerhört negativt laddat!

Tror det är samma cancerform som min kollega haft - hans upptäcktes dock rätt sent men läkarna lyckades ändå bota honom.

Lycka till med operationen och allt som kommer därnäst!

kram

#9 - Anonym

Kram till dig och alla mina önskningar att allt går smidigt med operation och efterbehandlingar!

#10 - Amanda

Tungt besked att få veta att man har cancer. Men tur i oturen att det är en lindrig form du har! Är du inte himla glad att du iaf kollade upp det till slut!? Skönt att dom klämt in dig så snart. Det är alltid värst med ovissheten. Hoppas du slipper oron och ångesten och kan njuta av din familj så snart operationen är gjord.

Kram

#11 - Cissi

Det var jag som skrev några kommentarer upp, men glömde mitt namn. Kram Från Etuna

#12 - Anonym

Hejsan!

Ja, detta är tråkigt men allt ordnar sig. Du ska vara glad att du har den snällaste formen av sköldkörtelcancer. Det finns bra läkare/kirurger i Sverige som specialiserar sig inom detta cancerområde & som hjäper dig att gå vidare i livet. Du kommer att se dina BARNBARN!!! Jag gick igenom en del i mitt liv & vet precis hur det känns för dig nu. Vad bra att du gick till läkare för att kolla upp den konstiga "bollen".

Kram kram kram

#13 - Tess

Vad bra att du fick komma in så snabbt!

#14 - Ina

Oj vad tråkigt men vad bra ändå i allt det dåliga att det är bra prognos och att man kan göra något åt det! Förstår att det känns läskigt att sövas ner men det är inte så farligt, du sover och känner ingenting. Nu har jag inte gjort samma operation som du men sövd har jag blivit några gånger. Det här kommer att gå hur bra som helst ska du se och du har många år framför dig med dina barn och din man.

Kram Ina

#15 - Milo

Vilken tur att du gick till doktorn, och hoppas allt går riktigt bra!

#16 - Rebecka

Alla tankar till dig och familjen!



Men tänk på att cancer inte betyder döden!

Det finns så mycket bra behandlingar nu, så kämpa vidare!

#17 - Emy

Jag misstänkte redan på ditt tidigare inlägg att det var cancer i sköldkörteln du hade. Min mamma hade nämligen också en sådan knöl på halsen när jag var väldigt liten. Hon har opererats och mår prima idag. Som du sa så måste hon äta medicin, men det är ingen jobbig medicin att äta alls.



Det är en väldigt "snäll" form av cancer, eftersom den är lätt att operera bort och det blir inga problem efter operationen med det vardagliga livet.



Jag ville bara berätta det, så att du vet att det finns fler som har varit i din situation, som det har gått bra för. Det kommer gå lika bra för dig! :)

#18 - Lisa

Det känns jättebra att Du får komma in så snabbt och får så väl operation som medicinering :) Jag är helt övertygad om att det kommer att gå toppenbra Bambi och det härligaste och viktigaste av allt, är att Du har en sån underbar familj omkring Dig, för de har ju så mycket glädje och kärlek att ge, eller hur? Kram från Lisa :)

#19 - Em

Styrkekramar!!!

#20 - Therese

Oj, vad hemskt att läsa men du låter väldigt modig och så skönt att det är bara goda prognoser! Många många stöttande internetkramar härifrån!

#21 - starmama ♥

Tänker på dig & fin familj !!!!



KRAM!

#22 - Johanna

Usch vilket jobbigt besked. Förstår att du blev jätterädd av samtalet med sköterskan. Hoppas nu att allt går snabbt och bra, och att det inte blir något mer av denna cancer när du väl opererat dig.



Vill bara önska dig lycka till!!!



Många styrkekramar

#23 - lady dahmer

åh bambi.



((kramar om))

#24 - Anna Kaagaard Kristensen

Usch, det måste kännas helt fruktansvärt att få höra att man har cancer, hoppas att går smidigt och att du blir frisk igen :)

#25 - Naimiez

Kram! <3

#26 - Carolina

Oj, förstår att allt är omtumlande nu. Vilken tur att du får opereras så snabbt. Mina tankar är hos dig och sambon, skickar en stor kram (och lovar att säga hej nästa gång jag ser dig på gatan).

#27 - Karolin

Men OJ vilket dygn du haft! =(

Hoppas operationen snart är över & ta hand om dig! Det kommer bli bra!

#28 - Förvirrade Morsan

oj! skönt att du vet nu iallafall och att det var en snäll form av cancer. Lycka till nu, med allt!=)

#29 - Erica

Massa styrkekramar till både dig och din lilla familj! Det här klarar du galant!



kramar om

#30 - Mia

Vilket jobbigt besked men vad skönt att du får komma in så fort.

Kram!

#31 - Maria

Oj vad chockad jag blev, trodde verkligen inte att det skulle vara några dåliga nyheter läkaren skulle komma med idag. Men det låter ändå som att du tagit det bra och det känns skönt att veta att det inte är något elakt. Men jag rös ändå i hela kroppen när jag läste inlägget.



Förstår att det känns trist att du inte kommer kunna amma Leah efter op, men som du skriver är det viktigaste att du blir frisk.



Tänker på dig och din familj!

Bamsekramar från Maria

#32 - Kissegirl

oj ja vad säger man... tur i oturen vad skönt att du snabbt ska få behandling, håller tummar och tår att allt ska gå bra!



Många styrkekramar från kisseGirl

#33 - Anette

Hej!

Min mamma har haft samma som dig, hon har opererat bort knölen o äter nu medicin men mår bra

#34 - c - mama till oliver

Stackars dig! Men vilken tur i oturen att det var en "snäll" sort. Stor kram o hoppas allt går bra med operationen! Tänk vad allt kan ändras fort. Man ska verkligen ta vara på livet och vara tacksam att man är frisk.

#35 - Evelina

Men oj... Mycket kan verkligen hända på ett dygn!

Det måste ha varit SÅ hemskt att få beskedet men tur i oturen att det upptäcktes så tidigt och tycks vara stor chans till tillfrisknad!

Hejja dig, du kommer klara det här!



Kramar

#36 - stina

Tänker på dig - och DU det kommer gå bra !

#37 - Lisa med Stella By Stardust

Oj, vilken chock!!

Massa styrkekramar till dig och din familj!

#38 - Anna

Ojdå, ja det hade man inte räknat med.

Det var tur att du kollade upp knutan, bättre att gå en gång för mkt och kolla upp sådant man tror kan vara ngt.

Skönt att du får det fixat fort och du ska se att allt kommer att gå bra och bli bra!

Stor Kram!

#39 - Sofie - Radhusmamman

Oj herregud vilket besked. Jag förstår att du är chockad. Men vilken tur att det upptäcktes så tidigt och att prognosen är god. Det här fixar du.



Styrkekram

#40 - Nea

Många kramar från oss!

Detta klarar du/ni galant!

#41 - Rövarmamman♥ Gravid igen

Å så tungt besked du fick. Men detta kommer du fixa! Tänker på dig, heja dig!! KRAMAR

#42 - Angelica

Men OJ, jag har inte läst din blogg på 3 dagar eftersom vi formaterat om datorn, slår upp din blogg nu och ser detta inlägget, CHOCK! Alla mina tankar går till dig och din familj, jag önskar av hela mitt hjärta att detta är ett kapitel i livet du väldigt snart kan avsluta. Tankar och kärlek till Er!

#43 - Anna

ja huvudsaken är ju att du blir frisk! finns ju många barn som inte blir ammade och de klarar sig bra ändå :) jag vill själv amma mina barn men kan man inte, som t.ex. pga detta hemska besked, så funkar det ju med ersättning också :)

#44 - Natali

Tänker på dig! Men du klarar dig igenom detta med bravur. Är säker på det.

#45 - Mamma Russin

hej hej..

oj det var länge sedan jag tittade in här.. oj så ledsamt detta var att läsa.. hoppas allt går fint för dig med operationen och allt..



Måste också få gratulera till bebisen, så söt hon var..



KRAM