bambi

Den taggiga kondomen ska stoppa våldtäkter

Den sydafrikanska läkaren Sonnet Ehlers har uppfunnit ett vapen mot våldtäktsmän: En kondom med taggar. Kvinnor ska föra in den som en tampong innan dom går på blind-date t.ex. "Kondomen" fastnar sedan på mannens snopp och kan inte tas bort förutom av läkare. Det gör ont och våldtäktsmännen åker fast för att han måste uppsöka vård (om han försöker ta bort den själv så gör det bara ont och fastnar ännu mer).

Tanken är kanske god men det låter så fel, så fel... varför ska kvinnorna lära sig att dom måste skydda sig till varje pris? Blir inte attityden att det är kvinnans plikt att skydda sig för att män inte kan ta ansvar för sin egen sexualitet? Är det inte bättre att göra något åt dom männen som våldtar istället för att alla kvinnor ska gå runt och vara rädda att dom kanske blir våldtagna?

#1 - Anna Svensson Crona

Håller så helt med dig!!! Det ska inte vara kvinnornas ansvar att tmännen ska fatta att man inte kan göra vad som helst mot sina medmänniskor. Det lär jag mina pojkar (o flickor om jag haft någon) o jag hoppas verkligen de har förstått.



Helt sanslöst!

#2 - LADY DAHMER

Jag tycker iden är helt jävla idiotisk om jag ska vara ärlig. Dels för att jag som kvinna inte kan gå omkring varje dag av mitt liv och utgå från att jag ska bli våldtagen.



men också för att den antagligen inte kommer skydda mig överhuvudtaget. Hur tror upphovskvinnan att förövaren kommer reagera när han upptäcker vad som hänt? Tror hon att han lugnt kommer att backa och ursäkta sig? Knappast. Jag tror snarare det sexuella och brutala våldet kommer att öka. Samt förövarnas kreativitet vid penetreringen.

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Nä,ingen bra idé alls.

#4 - Sophie

jag tycker det är en bra idé på kort sikt i alla fall. då kan kvinnorna kanske känna sig lite tryggare. eftersom våldtäktsmännen blir tagna sen. men det är inget som skulle hålla nå länge.

#5 - Rebecka

Det är sjukt att vi behöver vara rädda men jag hade gärna köpt produkten för att inte riskera något! Fast det är så fel!

#6 - Tess

Så trött på att allt ansvar läggs på kvinnan. Så är det ofta med vanligt sex också. Kvinnan ska ta piller eller ha spiral etc. för att kondom är "obekvämt" för mannen. Så vi ska alltså mucka runt med våra hormoner för att det är skönare för männen?

#7 - Angelica

Jag tycker att det kan vara en bra idé om man tänker på att MANNEN ÅKER DIT för våldtäkt när han kommer till sjukhuset för att få bort "kondomen".



Tror att den kommer fungera som pepparspray - fast mot den nedre regionen. En man som får ont på kuken har oftast inte "förstånd" att ska kvinnan som orsakat det. Därför tror jag också på att det kan ge kvinnan en möjlighet att fly, när mannen kvider och kämpar för att få bort denna "kondom".



Sen kan jag tycka att det är allas egna ansvar att skydda sig själv från div brott. Eller? Sen om en kvinna vill använda denna "kondom" eller något annat vapen är upp till henne tycker jag, men detta känns säkrare och lättare att använda. Kan kanske inte hinner få upp nycklar att slåss med eller pepparspray att spruta i ansiktet på förövaren.....

#8 - LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

asså tror ni på allvar att den kan skydda mot våldtäkt? Jag vill inte låta dryg - men det är förbannat naivt.



Den ger en falsk trygghet och jag misstänker att den t.o.m kan verka kontraproduktivt.

#9 - Angelica

Den kanske inte kan skydda MOT eftersom att det redan blivit en våldtäkt när mannen fört in kuken i kvinnans fitta, men kanske kan det stoppas där om det fastnar taggar på karl då....



Sen är ju ingenting svart eller vitt...

#10 - Victoria

Bättre än ingenting