bambi

Fontänen


Leah i sin babysitter


Jag satt här i soffan framför datorn när jag helt plötsligt ser i ögonvrån hur något far upp från vår säng. Leah ligger i vår säng. Sen så ser jag ju att hon kräks! Värsta fontänen, rakt upp! Jaha, då var det bara att byta kläder på henne igen (för tredje gången idag) och sängkläder.

Leah kräks oerhört mycket, så jag börjar faktiskt undra om hon har reflux. Zack kräktes knappt alls, ja, förutom någon enstaka gång... som denna (haha!).

Men Leah kräks hela tiden tycker jag, speciellt om hon ligger ner. Hon sover ibland i sin babysitter och då kräks hon knappt alls och hon trivs bäst upprätt. Ibland kommer det igenom näsan och ibland får hon "andnöd" i nån sekund (vilket är ganska läskigt). Jag ska nog prata med vår BVC-sköterska om detta nästa gång vi ska dit.

Men jag behöver inte oroa mig för att Leah kräks upp all mat. Som ni ser så är hon ju inte direkt spinkig  ;)

#1 - Helena - mamma till Alexander

Hihi hon är så söt!



Vår kille kräktes också (och gör fortfarande) väldigt mycket när han var liten, men han gick också upp i vikt så det var inget att oroa sig över sa de till oss.

#2 - Anna - Mamma till Felicia & väntar nr 2 :)

Vad lik hon är sin storebror på den bilden. spec i ansiktet & ögonen.

#3 - Anna Svensson Crona

Min Axel har reflux och med Nexium har det blivit marginellt bättre. Nu vet vi ju varför han har reflux och det blir en operation av det framåt årsskiftet. Men på något vis är det bättre att få utrett det. Fast storebror kräktes som jag vet inte vad, så länge jag ammade honom. Enligt BVC var han för glupsk... När han började äta vanlig mat så minskade det markant.

#4 - Diana

Bäbisar ska vara lite knubbiga, tycker jag.

Leah är en en jättesöt bäbis!!

#5 - Chriszy

Min syster kräktes mycket när hon var bebis, det berodde på att hennes magmun inte var tillräckligt utvecklad, kanske är något liknande? (nu läste jag inte riktigt om refluxen, det kanske är samma sak?) Men hör med BVC de vet ju det mesta! :)

#6 - eva

Hejhej !

fin blogg, kolla min & kommentera gärna :D

Kram !

#7 - Johanna

Hary spydde ju så fort han åt, vilket han gjorde varannan timme fram tills han var 4 månader. "Jättevanligt" tyckte BVC, så det enda vi kunde göra var att bunkra upp med handdukar och ombyten :) Som tur var gav det med sig när han började med gröt vid 4 månader!

#8 - Förvirrade Morsan

det där känner jag igen, Denver var en riktig kräkbebis och spydde verkligen hela tiden, och precis som Leah, speciellt när han låg ner. Men det gav sig ju med tiden och när han började äta mer vanlig mat och började sitta, röra på sig osv... Men det är jobbigt, jag vet.

#9 - Matilda; Mamma till Mercedes & Leon

vilken busig blick hon har på nedre bilden :) båda dina små är hur söta som helst

#10 - Jyoti

Diza hade magmunsförträngning när hon var bebis. Hon spydde kaskader (fast väldigt ofta då) och hon opererades när hon var 5 veckor. Fast nu spydde hon både sittandes och liggandes. Så det är säkert inte alls samma sak. Men det skadar ju inte att höra sig för.

#11 - c

Bebisar är knubbiga! Träffade en släktings 2 åring nyligen och såg direkt att hon blivit "stor", hade ju inte kvar varken de feta låren eller armarna!

#12 - Linda

Min yngsta kräktes mycket, efter varje måltid. Spelade ingen roll om jag ammade eller gav ersättning. Enligt BVC så var det bara magmunnen som inte var tillräckligt utvecklad, och detta skulle gå över. Det gjorde det också, men inte förrens han gick ordentligt. Men det minskade drastiskt när han var runt 1 år, gick gjorde han när han var 1 år och 4 månader.

BVC sa till mig då, att de utreder inte detta, om barnet går upp i vikt som det ska. Har en kompis, vars dotter hade reflux, för henne var det riktigt allvarligt, då hon kunde kräkas när hon sov, och då fick andnöd, eftersom det även kom upp genom näsan. Hoppas att allt är bra, under omständigheterna vill säga.