bambi

Första träffen med kirurgen


Vi var iväg till kirurgen imorse. Sambon och Leah fick följa med förstås och jag fick ta amningspauser emellanåt.

Kirurgen berättade lite mer om själva operationen och behandlingen efteråt. Hon gjorde även en ultraljudsundersökning av min hals.

Jag kommer att opereras om 3 veckor ungefär. Innan dess så kommer jag få göra fler undersökningar (tror att det var 3 stycken) bland annat en skiktröntgen.

Men operationen tar ca 3-4 timmar och man brukar kunna åka hem dagen efter eller eventuellt två dagar efter. Man brukar klara sig på alvedon efteråt och det brukar bara kännas som en jobbig halsfluss efter i halsen.

Ca 4 veckor efter operationen så kommer jag få en radiojodbehandling, som är radioaktivt jod som ska ta bort alla små rester av cancern som kan finnas kvar. Då kommer jag att bli inlagd 2 dagar och sen får jag inte komma i närkontakt med några andra inom en vecka (eftersom man blir lite radioaktiv). Hur lätt kommer det vara med Zack som kommer vilja kramas? Det kommer ju inte gå att säga åt honom att han inte får vara nära mig. Så jag och sambon pratade om att han kanske ska åka till sina föräldrar den veckan eller/och att jag eventuellt tar en sista minuten resa någonstans den veckan (om man får).

Läkaren sa att jag kommer kunna amma efter operationen men efter radiojodbehandlingen så kommer det inte att gå, förstås.

Nu efter att ha pratat med kirurgen så känner jag mig lugnare. Det enda som känns jobbigt är att jag kommer behöva vara ifrån min familj en hel vecka. Inte se eller krama mina barn på en hel vecka... usch va jobbigt det kommer att bli!
#1 - Noretstar

Du är så modig Bambi! Hoppas operationen går bra och att du blir helt frisk.

#2 - Josefine, Blåeld

Jag tänkte på dig i förmiddags och hoppades att besöket skulle gå bra! Hur vården bemöter en tror jag gör mycket för hur man själv tar sig +genom behandlingar etc. Håller tummarna för dig!



Kram!

#3 - Maria

Vad skönt att det känns ok. Men jag förstår att det känns skitjobbigt att vara ifrån dina barn en hel vecka, jag klarar knappt en natt. ;)



Du ser så avslappnad ut med amningen! Jag upplevde det jobbigt att amma offentligt och tyckte det var svårt att hitta bra kläder att amma i. Hade ofta linne och något över, men ska man dra linnet under bröstet eller över? Och man vill ju inte sitta och visa hela fläskmagen heller. ;) Kommer ihåg att jag sökte en massa på nätet efter tips på amningskläder...men hittade inget. Dessutom tyckte jag det var svårt att hitta en bra amningsbh som höll upp bröstet (man ska ju inte ha bygel). Ville bara säga att du ser väldigt avslappnad och naturlig ut när du ammar! ;)

#4 - Linda

Hej!



Tänker på dig och håller tummarna. Jag blir alltid så förundrad över hur snabbt livet kan förändra sig. Och skäms när man klagar över småsaker. Lycka till och ha det gott. Även om det såklart känns jättesvårt att vara utan barnen en vecka men tänk på dig själv och barnen. Du får tid att vila och dom behöver inte bli besvikna när mamma inte kan kramas eller annat. Var rädda om er. Kram från sydöstra Sverige!

#5 - Angelica

Att inte får krama om dina små under en vecka kommer nog bli jobbigt, men med vetskapen om att du kommer få krama om dom hela långa livet sen! :)



Skickar varma hälsningar till hela familjen!!

#6 - Linda

Du får tänka så här - en vecka mot ett helt liv! Det kommer nog bli en tuff vecka, men du kommer fixa det och sen kan ni gosa och kramas varenda dag därefter!!



Men visst känns det orättvist att man som nybliven förälder ska bli sjuk och behöva opereras... och att ens sjukdom gör så att man t ex inte kan amma sin bebis och att man ska tillbringa tid på sjukhus när man helst av allt bara vill vara hemma med sin familj!



Tänker på dig Bambi och skickar en hel bunt med styrkekramar till dig! Du kommer fixa detta! Snart är cancern borta från din kropp.



Kram kram!!

#7 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Ja så klart det känns jobbigt....

Kram

#8 - Sofia

Jag vet inte vad jag ska skriva, er än att jag förstår dig till 100% i det du skriver om att inte få träffa sin familj på en hel vecka.



Skickar över styrkekramar till dig och familjen.

#9 - c - mama till oliver

Gud vad jobbigt! Förstår verkligen att det känns. Tur att leah tar flaska iaf. Vet inte hur jag hade gjort i den situationen med en son som vägrar flaska och skriker efter bröstet flera gånger per dag? Hoppas allt går bra och att du sen kan fokusera framåt och lämna detta jobbiga bakom dig. Kramar!

#10 - Anna

du får krama dem mycket innan och efter :)