bambi

Hur påverkas barnen?
Ibland är jag lite orolig för hur allt detta med sköldkörtelcancern påverkar barnen. Ibland vill jag vara för mig själv och bara tänka igenom allt. För det är inte alltid så lätt att vara glad och leka och skratta. Barnen kanske undrar vad det är som pågår för dom märker säkert att det är något som är annorlunda med mig (speciellt Zack).

Men det som oroar mig mest är hur det ska gå när jag ska vara en hel vecka ifrån barnen och då speciellt Leah. Jag tänker på hur hon grät i 2-3 timmar bara jag var borta en förmiddag, hur ska det då gå när jag är borta en hel vecka?

Jag är orolig att det ska bli som ett trauma för stackars lilla Leah. Men samtidigt tänker jag att det finns en hel del pappor som är borta i flera dagar från sina små barn och det brukar gå bra. Jag tror faktiskt inte att man är oumbärlig som mamma och att pappan kan vara minst lika viktig som mamman, men vissa barn är mer mammig än andra (vilket Leah är och Zack var inte).

Så dessa veckor fram till operationen och strålbehandlingen så får sambon ta Leah lite mer. Jag ska försöka pumpa ut mjölk mer så att han kan mata henne oftare. För hon är en riktigt hungrig liten en och jag tror det är därför just jag har blivit så viktig för henne. Det är ju jag som har maten!

Hon vill snutta så otroligt mycket också. Om man jämför vad barnen vägde när dom båda var en månad gamla så märker man en stor skillnad:
Zack: 4375 gr
Leah: 4840 gr

Och då vägde ändå Zack 200 gr. mer än Leah när han föddes! Och Leah kräks hur mycket som helst också... så man kan säga att hon i princip är bosatt vid mina bröst så det bidrar nog en del till mammigheten.

Sen ska vi försöka lära Leah att sova lite mer själv och somna själv... få se om vi lyckas med det men det hjälper nog en hel del om hon är van vid att sova själv istället för bredvid mig när jag ska vara borta en hel vecka. För jag vill verkligen inte att det ska vara jobbigt för henne att jag är borta, det är det som oroar mig mest just nu...
#1 - Linda

Det är aldrig roligt att behöva vara borta från sina barn! Men jag tror att det är allra värst för en själv än för barnen. De brukar anpassa sig ganska snabbt så det kommer säkert gå bra sen när pappa är hemma.



Är det länge kvar tills du blir inlagd? Tänker på dig och hoppas att det kommer gå bra!



Kram!!

#2 - Soffy

Förstår att det känns jobbigt, men det är jättebra att ni redan nu ska vänja henne med att pappa ger mat. Det kommer gå jättebra!



Skruttan fick ju ersättning ganska tidigt så maken har matat henne (nästan) lika mycket som jag, det var aldrig några problem och hon blev lika lugn vid hans bröst som vid mitt. För att hon ska bli lugn och trygg hos pappa så kan hon ju få sova brevid en av hans t-shirtar, det "lukta mamma och pappa-knepet" använde vi när vi flyttade över henne till spjälsängen. (Om ni ska ge ersättning så har jag en massa tips som gör det lite enklare. För det är lite krångligt ibland när maten inte finns tillgänglig direkt som det gör med amning)



Tar hon napp nu förresten?

Kram!



#3 - Solblomma

Förstår att det känns jobbigt, men det kommer att gå jättebra, jag har en kronisk sjukdom som bröt ut iom att jag blev gravid så jag är jättedålig emellanåt och har bla legat inne flertal gånger sedan E (som är lika gammal som Zack) föddes, som längst 2 veckor och det har gått jättebra, jobbigast för en själv tror jag, bebisarna anpassar sig till pappan.

#4 - Anna

Radiojod-behandlingen låter verkligen jobbig med all kontakt som ska undvikas. Leah kanske kan sova i pappas armhåla istället för din ifall hon inte vill sova i sängen. Hoppas allt går bra!

(Håller med ovanstående om att napp kan vara bra då man flaskar för det extra sugbehovet hon verkar ha)

#5 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Förstår verkligen att det måste kännas jättetufft, men självklart kommer barnen att ha det bra med pappa. Det är nog allra jobbigast för dig, och just tanken på att man inte FÅR vara nära måste kännas olidlig. Tänkte också som Anna ovan att Leah kanske kan sova nära pappa istället när du är borta, så får hon ändå sitt stora närhetsbehov tillgodosett och så försvinner inte allt från henne på en gång (ammandet/snuttandet/samsovandet och du).

Hoppas att allt flyter på smidigt för er!