bambi

Kommentarer, ett mått på hur bra ett inlägg är?

Nu när jag har frågat lite om vad ni vill se mer utav i bloggen så blir jag lite förvånad att ni gärna vill se fler recept, flera av er nämnde Stockholmstips och Evelina nämde också fler dagens outfit. Men när jag bloggar om dagens outfit och recept så får dom inläggen knappt några kommentarer alls.

Jag ser lite grann antalet kommentarer som ett måttstock på hur uppskattat ett inlägg är. Men det kanske inte är så? För dom inläggen som får allra flest kommentarer är dom inläggen som handlar om genus och barnkläder och jag antar att det handlar mest om att dom upprör mest? Eller?

Jag försöker bli bättre på att kommentera och ibland kommenterar jag nästan alla inlägg jag läser (om det finns något att kommentera, men jag tycker att det alltid finns något litet att kommentera).  Jag uppskattar i allafall kommentarer för då vet man att det är någon som lyssnar därute, även om man ser att besöksräknaren tickar på så är kommentarer ganska så mycket mer personligt än en liten siffra och det är ju så roligt att ha en personlig kontakt med sina läsare! För ni är verkligen underbara! :)

#1 - LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

sådär känner jag också, fast jag vet egentligen inte om det stämmer. Det beror kanske på hur kontroversiellt ämnet är eller på vilket sätt det genererar kommentarer...?



Jag vet ju med mig själv att jag läser det mesta i de bloggar jag följer och att jag oftast bara kommenterar när jag känner för att spy ut mina åsikter (typ i inlägg om genus) I andra inlägg så känns kommentarer överflödiga fast det är ett intressant inlägg. Jag ska skärpa mig.



När jag själv bloggar så har jag tyvärr märkt att jag blir mer benägen att krysta fram intressanta, debattinlägg och att tramset och vardagsinläggen och de andra som jag VET är uppskattade kommer i skymundan. Prestationsångest så det stänker om det. Och det är ju aldrig bra.

#2 - Emma - Barbaemma

Jag har följt din blogg sedan du var gravid med Zack men har nog bara kommenterat 3-4 gånger. Ibland känns kommentarer framkrystade och överflödiga (även fast man vet att man själv blir glad för alla kommentarer, även dom små) så jag kommenterar i stort sett aldrig om jag inte känner bloggaren privat. Sen så tror jag att många ( iaf jag) drar sig lite för att kommentera större bloggar eller bloggar som det kommenteras hej vilt i, eftersom man känner sig lite liten i sammanhanget. Lite som att man lägger sig i eller snokar. Haha, kanske är jag som är knäpp; jag ska skärpa mig och kommentera mer! =)

#3 - Britta

Hej! Jag började läsa din blogg tack vare dina fina bilder och inlägg om Odd Molly. Jag ser gärna fler sådana inlägg framöver, det skrivs inte lika mycket om Odd Molly längre (Fast det kan jag förstå, du har ju mycket annat att tänka på just nu..).

#4 - Susanna

Jag tror inte att kommentarer är ett mått på hur bra ett inlägg är. Själv är jag inte alltid så bra på att kommentera oftast på grund av tidsbrist. Men tycker det är viktigt, ska bättra mig. Gillar din blogg, roligt att läsa dina personliga inlägg. Uppskattar speciellt dina inlägg om Odd Molly och dagens outfit och såklart är det roligt att följa dina barns utveckling. Stor kram

#5 - Evelina

Jag får erkänna att jag är en sådan som inte kommenterar alla inlägg, även fast jag finner dem bra och intressanta. Det var ju dina Molly-outfits som gjorde att jag hittade hit från första början :) Ska skärpa mig!

#6 - Bettan

Hej!!

Jag är väldigt dålig på att kommentera men samtidigt älskar jag att få kommentarer själv. (Får nog skärpa till mig lite) Som du skriver så finns det ju nästan alltid något att kommentera. Även om det inte är ett ämne som öppnar upp för disskusion (för jag tror att man får mest kommentarer då) så kan man ju skriva en liten rad. Jag uppskattar t ex att få kommentarer om mina bilder eftersom jag älskar att fota.

Kram på dig!

#7 - Soffy

Jag gissar att det blir så att man läser ett recept och tänker "mums, det ska jag testa!" Men man skriver ingen kommentar för det blir just bara "mums, det ska jag testa!" och man tycker att det är lite fattigt ;) Jag skriver ju ganska ofta kommentarer här och allt är inte så vettigt som jag skriver, men jag bjuder på det för jag vet själv hur glad man blir av en kommentar!

#8 - A

Provocerande/debatterande inlägg är ju oftast sådant som ger mer kommentarer, eftersom att det väcker känslor hos folk. Men överlag så tycker jag det intressantaste i bloggar i likhet med din är bilder på dagens outfit på barnen, det är såå kul och inspirerande, och även saker som barnuppfostran, genus o.s.v.

#9 - Jelena

Jag kommenterar inte recept, jag drar till köket på en gång och tittar om jag har allt som behövs enligt receptet och kör igång. Det sista receptet på tårtan var helt oemotståndlig.

#10 - Tess

Jag har också haft kommentarer som en måttstock. Det visar att det man skriver om engagerar till den del att någon/några vill vara med och svara, fråga, kommentera, debattera o.s.v. Sedan gillar jag när det blir till en dialog och man får kanske upplägg för fler inlägg.

#11 - Annie

Jag måste hålla med "Emma - Barbaemma", men jag känner även att det kan kännas lite konstigt att kommentera en blogg som skrivs av någon man inte känner.. Fast då är det kanske konstigt att läsa den öht? Kluven i den frågan, definitivt! :) Men jag har följt din blogg några månader nu, och tycker verkligen om den!

#12 - Natosh

Jag tycker ofta att inlägg som jag tycker är bra, välformulerade och intressanta glider obemärkt förbi medan rena rama tramset får många kommentarer.



Mitt alltime mest kommenterade inlägg var bara någon rad där jag konstaterade att somliga säger "bolaget" och andra säger "systemet" haha!



Men sen när jag träffar folk som läst så kan de dra upp de där "intressanta" inläggen.



Kommentarsfältet ljuger!