bambi

Mycket kan förändras på ett dygn
Tänk va mycket som kan förändras på bara några timmar. Från att vara en frisk nybliven 2-barnsmamma till att ha cancer... det känns ganska så overkligt. Jag är ju ingen "cancerpatient"! Jag är ju frisk och mår bra!

Ena stunden så tänker jag att ångrar att jag åkte och kollade upp den där knölen jag inte hade några besvär utav. Det är den fega delen av mig, som hellre hade varit lyckligt ovetandes... men den rationella delen av mig säger förstås att det var bra att det upptäcktes så tidigt.

Vi har en nära vän som är nyutexaminerad läkare som vi har pratat en hel del med det senaste dygnet och det känns skönt att ha någon som känner oss väl som man kan prata med det här om och som vet lite mer. Men han bekräftar i stort sett allt vi redan vet. Överlevnaden ligger på 96-99% efter 20 år, man brukar bara ligga kvar en natt på sjukhus och man brukar inte ha några besvär senare. Det enda som kunde hända var att någon nerv kunde kanske skadas under operationen, vilket ledde till att man fick en hes röst men det hände bara i ca 1% av fallen.

Men det är en väldigt ovanlig cancerform, bara ca 300 om året drabbas. Så då tänker jag, varför skulle just jag bli drabbad? Men andra stunder tänker jag att det kunde ju ha varit mycket mycket värre...

Jag är jättetacksam för min fina familj och vänner som har stöttat mig så fint det senaste dygnet. Och tack till er alla för era fina ord  :)
#1 - starmama ♥

Nu ska du bara försöka se framåt !!! Du skall snart opereras, du kommer att bli frisk och få leva med din söta familj!



KRAM!

#2 - Annas bantarblogg

Min fina nyfunna vän! Det kommer att bli bra, du kommer opereras och vips är den dumma cancern borta. Jag förstår att det känns konstigt. Att plötsligt få cancer stämmer inte in i bilden. Men livet du vet, vi vet aldrig vad livet har till oss i sitt sköte. Nu ska du bli frisk och sedan ska du fortsätta att vara lycklig med din fina familj. Stor kram!

#3 - Maria

Vad jobbigt att behöva ta ett sådant besked, speciellt med små barn. Men det kunde ju varit värre som du själv nämnt. Och det som inte dödar en, gör en starkare. Du kommer ta dig igenom detta gallant! Kram

#4 - Soffy

En kompis till mig har överlevt en svår form av cancer och en som hon pratade med som stöd sa "det kan bara bli bättre" Just då under behandlingen kunde hon inte förstå det men efteråt så har hon gjort det. Du får tänka så det dagar när du önskar att du aldrig kollade upp knölen - eller de dagar du tänker "varför jag?" Jag skickar dig en massa styrkekramar och av Skruttan, som iofs sover, får du en "Bamse- pose" (den han gör när han har ätit sin dunderhonung, hon härmar honom)

#5 - Mila

Efter Tjernobyl katastrof blev diagnosen sköldkörtelcancer mycket känd. En massa folk (vuxna och barn) i Ukraina/Vitryssland /Ryssland fick sköldkörtelcancer. Antalet insjuknade i denna form av cancer i Sverige och andra närliggande länder utökades efter katastrofen i Tjernobyl. Det är faktiskt rätt många som har problem med sin sköldkörtel på ngt sätt. Radiojodbehandling är ingen fara. Du tillbringar på sjukhuset under ett par dagar och sedan får du inte ha nära kontakt med ngn under 1 vecka (sova i samma säng, krama). Det bör vara minst 1 meter mellan dig och de närmaste.

ALLT BLIR BRA!

#6 - Linduz

Du kommer att fixa det!! Tror att du måste va positiv till detta så kommer allt blir bra igen! :)

Skickar Kramar till dig.

#7 - Elise

Men du... Krya på dig! Finner inga tröstande ord. Men tänker på dig

#8 - e

Jag kan tänka mej vad du går igenom just nu, men jag kan aldrig förstå eftersom jag själv aldrig varit i samma situation. Därför vet jag inte vad jag ska säga.

...

Du verkar vara en stark tjej och jag tvivlar inte på att både du och din familj kommer klara av detta tillsammans. Men glöm inte bort att du får vara ledsen och gråta ibland också, man behöver inte vara 100% jämt. Tänker på dej och önskar dej all lycka med behandling.

#9 - Josefine, Blåeld

Jag tittar in här efter ett par dagars bloggfrånvaro och möts av några inlägg som jag absolut inte hade väntat mig... Jag känner inte dig mer än genom bloggen, men det känns som om det vore en nära vän som drabbats...



Jag håller tummarna allt jag kan för att allt kommer att gå vägen, kämpa på och var stark - du klarar det!

Många kramar!

#10 - Petra

Vilket jobbigt besked! Håller tummarna att operationen går bra och att du snart får bli frisk igen.



kram

#11 - Viola

Fy tusan vilket jobbigt besked. Men du har nu statistiken på din sida, så du kommer att fixa detta!

Kram

#12 - Angelica

Vet att det kanske inte hjälper - men jag tänker på dig och din familj! <3

#13 - Malin

hej!

trogen läsare som bor i närheten här :-)

Tråkigt att höra om din cancer. ville bara berätta att jag har tagit bort sköldkörteln, dock inte pga cancer utan giftstruma. det har gått jättebra, inte hes alls efteråt och det har funkat bra med medicinen som man måste äta sedan (levaxin). o

Operationen gjorde jag på SÖS och gick bra och ärret syns knappt nu....

Lycka till med allt! Kram till dig!

#14 - Jyoti

Beklagar det tråkiga beskedet! Cancer är ett gräsligt monster som inte borde få finnas.

Min mamma insjuknade julen 2008 i lungcancer. Den gick inte att operera och nu har den spridit sig. Men vet du vad? De två senaste gångerna hon var på röntgen har hon fått "goda" besked! Tumörerna har blivit lite mindre! Tror det spelar stor roll vilken inställning man har, bestämmer man sig för att kämpa emot så hjälper det, det är jag övertygad om!



Din cancer går att operera, det är jättebra! Överlevnadsstatistiken är bra och de gör något åt det direkt. Har följt din blogg ett tag och du verkar vara en stark och målmedveten person. Detta kommer du att klara utmärkt, det är jag säker på! Du kommer säkert att gå igenom många olika känslor, så glöm inte att ventilera. Prata, prata, prata.

Tänker på dig och din familj!

#15 - Maja

Jag vet knappt vad jag ska skriva. Det var som någon annan skrev det känns som det är en vän som drabbats.

För 1,5 år sen föddes min dotter och straxt efter hon fötts hittade dom något fel på mina njurar, inget som jag någonsin märkt av. Det blev världens liv det var sjukhusbesök mest hela tiden, njurbiopsi, jag fick ligga inlagd på sjukhuset. Det var också tal om att jag skulle få sluta amma då jag skulle få äta medciner (nu behövdes inte det så jag behövde inte sluta amma). Jag var helt förtvivlad jag var ju frisk! Jag hade aldrig varit på sjukhuset tidigare (förutom när jag fött barn några veckor tidgare). Det visade sig att jag har en kronisk skada på mina njurar. Tillfälligt föll min värld samman, jag var ju frisk inte sjuk. Jag trodde att jag skulle dö att jag inte skulle få se min dotter växa upp. Nu 1,5 år senare känns allt väldigt mycket bättre, visst njurarna är kroniskt skadade och jag kommer får gå på regelbundna läkarbesök i hela mitt liv, ca en gång i halvåret. Men det är inget jag märker av och kanske aldrig kommer att göra. Så nu är jag bara glad för att det inte var värre. Tidigare har jag också tänkt varför gick jag till hudkliniken med mina eksem (det var där dom upptäckte mina njurproblem), varför drabbades jag osv osv.

Det jag vill säga med det här är att även om det känns väldigt tungt just nu så kommer det så småning om att bli bättre. Men man måste nog gå igenom "fasen" att vare ledsen, besviken och fundera på varför.

Styrkekramar / Maja

#16 - Pokergirl

Åh vännen, vilket jobbigt besked! Vet inte vad jag ska skriva...



Kram till er alla fyra, det här kommer du att fixa, snart är det onda borta och vardagen är åter.



Vilka underbara barn förresten, så söta så!

#17 - Hanna, mamma till Ellen

Usch vilket tråkigt besked, men det löser sig, det gör det alltid! det fixar du!! kram på dig

#18 - Elin

skickar en styrkekram*

#19 - Anna

usch vad hemskt att läsa att du har drabbats av detta :(