bambi

Saftig choklad- och hasselnötstårta
Idag har min syster varit här och hälsat på. Jag hade bakat en supergod choklad- och hasselnötstårta som vi mumsade i oss (den är glutenfri också). Den blev lite kladdig i mitten, men det gjorde inte så mycket för den var ju supergod ändå! :)



300 gr hasselnötter
300 gr mörk choklad
1 msk kakao
200 gr mjukt smör
1 dl strösocker
6 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver
3. Hacka 200 gr av chokladen grovt och kör den i mixern tillsammans med nötterna
4. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt
5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa
6. Vispa upp vitorna till ett hårt skum
7. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladsmeten
8. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbarkant. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner i smeten.
9. Baka kakan i mitten av ugnen 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska vara torr.

Peanut butter frosting
½ dl mjukt jordnötssmör
2 ½ dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gr philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blandade nötter till garnering

1. Rör jordnötssmör, florsocker,, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
2. Bred frostingen på tårtan och garnera med blandade nötter
#1 - Linda

Mmmm... vad gott det lät! Får nog testa att baka en sån någon dag! :-)

#2 - Nina

Mums!

#3 - Anna

såg gott men mäktigt ut :)

#4 - Lovisa

Oj så många god recept du har !!

#5 - Jano

Oh herre min gud, det här såg himmelskt ut. Jag kanske ska ta och göra den ikväll om jag orkar springa och handla lite saker till den. Annars blir det till helgen.