bambi

Shutter Island
Igår hyrde vi filmen Shutter Island med Leonardo DiCaprio. Det är en film som jag har velat se länge. Ville se den på bio men det är inte så lätt att komma iväg på bio nu för tiden.

Jag hade hört mycket gott om filmen och Leonardo DiCaprio är en av mina favoritskådisar (han är en grymt bra skådis), så jag hade höga förväntningar av filmen.

Man kan säga att filmen är en psykologisk thriller. Martin Scorsese har regisserat filmen. Den handlar om en kriminalkommissarie som anländer till Shutter Island där ett mentalsjukhus för psykiskt sjuka brottsligar ligger. Han ska utreda ett fall om en brottslig som har rymt från sjukhuset.

Snart inser han att det kanske inte är som han först har trott och snart blir han själv indragen i det hela.

Filmen var mycket spännande med flera vändningar och man visste aldrig riktigt vad som skulle hända. Trots att jag var trött och jag sa mitt i filmen "nu går jag och lägger mig" så fortsatte jag och kollade på hela filmen utan att somna... för att den var så spännande (och jag kan somna till dom flesta filmer)! Ett mycket gott betyg alltså  :)

Hyr den om ni inte har sett den! Jag ger den en 5:a av 5!
#1 - LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

och jag såg "the human centipede" - fan vilken skitfilm. Jag blir förbannad på usla manusförfattare som idiotförklarar publiken och väljer enkla dumma lösningar för att de inte klarar av att tänka ut en ordentlig plot. GRRR.

#2 - Peggy

Vi såg den igår och jag tycker att den var riktigt bra! Filmer som bygger på böcker brukar inte riktigt leva upp till boken men här hade de lyckats riktigt bra!

ha en fin midsommar!

#3 - Linda

Men neej, jag tyckte att den var underlig bara. Storyn är ju så galet bra men jag tycker att den regisserades sönder. Kul att man tycker olika iaf! :-)