bambi

En heldag med undersökningar


Leah idag i sin vagn


Det blev en heldag på sjukhuset idag. Tur att jag hade Leah med mig så då blev inte all väntan så tråkig. Då kunde jag sitta och prata och gosa med henne en massa  :)


Dagen började med en undersökning på Öron- näsa- halsavdelningen där en läkare skulle undersöka mina stämband. Hon började med att bedöva min ena näsborre med en nässpray. Hon gjorde detta för att hon skulle stoppa upp en smal sladd med en kamera som skulle ner i halsen och filma mina stämband. Hon förklarade att dom går ner igenom näsan istället för munnen för att man skulle slippa den otäcka kräkreflexen. Bedövningssprayen gjorde att det bara kittlade lite i näsan när hon stoppade upp kameran. Jag fick sitta och säga "iiii" och "ii-ii-ii" medans mina stämband filmades.

Dom ska filma mina stämband före och efter operationen för att se att dom inte har skadats under operationen. Det finns känsliga nervtrådar i halsen som går till stämbanden som kan skadas under operationen, men detta sker bara i ca 1% av fallen. Men en del kan också bli hesa i några veckor, men det går över helt efter dessa veckor.

Sen så fick jag prata med en narkosläkare som berättade att dom kommer att använda sådan bedövning när dom söver mig så att jag kan fortsätta att amma. Dom väljer sånt som inte går ut i bröstmjölken utan det förbränns i min kropp. Men jag ska räkna med att jag kommer inte kunna amma under ca 6 timmar så en sjuksköterska kan pumpa ut mjölken medans jag är nedsövd, så att jag inte får ont av sprängfyllda bröst. Men det känns ju lite konstigt att någon ska hålla på med mina bröst medans jag är nedsövd... men får se om det kommer att behövas.


Sen så fick jag prata med en sjuksköterska på den avdelningen som jag kommer ligga på efter operationen. Hon sa att det inte kommer vara några problem med att sambon att vara där med Leah så att jag kan amma och så. Men oftast så är man bara kvar en eller två nätter.


Sista grejen jag gjorde var en datortomografi. Där jag fick ligga på ett bord som åkte in och ut igenom en stor ring. Om man tittade upp i ringen så såg man hur en massa grejer som åkte runt. Denna undersökning gick väldigt fort att göra, tog bara 5 minuter.

Jag trodde att datortomografi-undersökningen skulle vara läskigast, men det var den inte (den gick ju så fort). Nej, jobbigast var nog att få en kamera uppkörd i näsan!

Sen så pratade jag med läkaren om det verkligen var nödvändigt med radiojodbehandlingen så snart efter operationen. Eftersom jag gärna vill att Leah är lite äldre när jag slutar amma och är ifrån henne en hel vecka och läkaren sa att det går att skjuta på den till hösten! Underbart!
#1 - moryn

Vilken super söt dotter du har!

#2 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Härligt att allt gick så bra! Skönt att det går att vänta lite med behandlingen också. Det där med amning och narkos har de helt svängt om med nu för inte så länge sen känns det som. Om det är nya narkosmedel eller om man helt enkelt har ny kunskap vet jag inte. Jag jobbar ju som ssk på kvinnokliniken, och vi har många nyblivna mammor som opereras hos oss. Det är inte särskilt länge sen som det kom nya instruktioner från narkos om att man kan amma direkt efter sövningen, tidigare fick de pumpa ur och slänga och beisen fick matas med ersättning . Hursomhelst, skönt att allt gått bra idag!

#3 - Anna - Gravid ♥

Vill bara ge dig en STOR STYRKEKRAM inför vad som komma skall.



Med familjens hjälp är jag helt övertygad om att du klarar detta bra!



kram

#4 - Johanna - mamma till Leia

sv: tack så mke!! :)

#5 - KisseGirl

Åh vad skönt med så positiva svar!!!

#6 - Agnieszka- mamma till 2

Skönt att allt gått bra idag, och att du kommer få amma lillan lite längre:)



En sån där maskin fick jag åka in i en gång oxå, var när jag skulle göra hjärnröntgen, som tur var hittades inget!



kram

#7 - Sara - Mamma till Max 1,5 år

Å så söt hon är! jag gjorde en röntgen i en sån där apparat igår. Röntgade hjärnan och halsen pga att jag har lite känslobortfall i ansiktet och mycket huvudvärk. Som tur var visade röntgen inget konstigt.



Önskar dig all lycka till!! Kram

#8 - Rebecka

Jag har även genomgått liknande undersökningar dock under andra förhållande och jag vet hur tankarna kan gå, inte det roligaste. Men du har fått en bra egenskap, kämpe. Det lyser igenom här på bloggen och jag önskar dig och familjen allt väl!

#9 - Anonym

Jag har också gjort sådan datortomografi i just sådan maskin, så när jag skulle göra det igen tänkte jag att "det är ju ingen fara. Det är ljust, fint och bara en liten grej man åker in och ut genom" ha, så fel jag hade. Det var en annan maskin den gången. En tunnel med 10 cm upp till "taket". Lika lång som jag själv. Helt in och ingen chans att fly (att öppningen på andra sidan bara var 20 cm från huvudet fattade jag inte förrän efteråt) fastspänd med kardborre, pålagd en bricka som skydd mot strålningen. På med hörlurar mot dunket och bruset av datorn. Låg där i 20 min, kändes som 20 timmar och jag fick varje minut arbeta för att inte få panik! Så det är från den maskinen det uttrycket kommer. Hoppas du slipper den, för den är inte trevlig.



Skönt att ha gjort undersökningarna nu, men förstår dina funderingar! Lycka till...

#10 - Carin Edström

Hej (:

Tack så otroligt mycket för presenten! Nu har jag att göra ett tag där i köket och som tur är så har jag ivriga provsmakare :D Det var verkligen en perfekt present och jag kommer att ha mycket nytta av den, speciellt nu i sommar och till hösten :D Nu kan jag bjuda på något riktigt smarrigt på 300års jubileet i augusti, jag tänkte prova något nytt recept imorgon (:

Och moster.. Det kommer att gå bra med din sjukdom, håll dig positiv bara och se till att stanna upp och njuta! Då orkar man mer sen när det blir jobbigt igen. Vi finns alltid här för dig (och er allihopa)

Massor med kramar!

Carin

#11 - Linda

Vad härligt att läsa att allt löser sig till det bästa!! Jag är riktigt glad för din skull!

#12 - Evelina

Du är så duktig! Jag hade varit liiivrädd men du verkar ta det hela på bästa sätt, även om du såklart inte öppnar upp dig i bloggen! Det är ju fantastiskt att det finns så bra botemedel och hjälp mot mycket idag, det måste vara en stor tröst att du mest troligt blir helt frisk!

#13 - Milo

Vad skönt för er att det gick att skjuta upp så du får amma Leah ett tag till.