bambi

Bambi räknar ner dagarna

Går in i 34:e veckan idag. Tiden går ganska fort nu mot slutet. I början, speciellt när jag mådde så illa, så kändes det som en evighet kvar!

Nu är det 48 dagar kvar vilket innebär att en massa saker måste ordnas snart. Dom enda förberedelserna vi har gjort inför lillasysters ankomst är att köpa 2-3 plagg och kika lite grann efter en ny säng och barnvagn.

Tack för alla tips om syskonvagn! Jag har kikat på några och ni har kommit med riktigt bra tips! Det är i såna här situationer som det är jättebra att ha en blogg, man har så många kloka läsare som kan komma med tips!

Det jag egentligen vill är att lillasyster ska ligga mot mig och Zack ska sitta och titta framåt. Sen vill jag smidigt kunna lämna Zack på dagis och bara kunna fortsätta och promenera vidare med lillasyster. Helst vill jag inte ha några lufthjul på vagnen heller (har en kompis som har haft punktering 9 gånger på sin vagn), men alla syskonvagnar verkar ha lufthjul! 

Det verkar vara omöjligt att hitta drömvagnen som uppfyller alla mina krav. Vet inte om man till en början ska gå med lillasyster i bärsele och fortsätta köra Zack i hans vanliga vagn?

Snart är det dags att ta upp alla Zacks gamla babykläder från källaren och gå igenom dom. Minns inte hur mycket jag sparade, så dom måste gås igenom.

Det ska bli roligt att fixa och pyssla lite inför Bönans ankomst. Jag jobbar bara i lite mer än 3 veckor till, så jag har lite tid då innan BF att fixa det sista. Det är egentligen 2 veckor innan BF, men jag räknar med att gå över tiden som jag gjorde med Zack så det blir nog närmare 4 veckor ledigt innan hennes ankomst...

#1 - Noretstar

Hej :)

Jag har haft lufthjul på mina vagnar och inte en enda punktering på 1,5 år :) Så din kompis kanske haft otur.

Du kanske ska inte räkna med att du går över tiden, för det är oftast med första graviditeten som man går över har jag förstått. Så mitt tips är att börja gå igenom grejerna redan nu :)

Lycka till med allt.

#2 - Nina

Oj oj det närmar sig. Va spännande...

#3 - stina

Vilken fin mage du har!!! Super fin!!!

KRAM

#4 - Andrea

hej du, jag tänkte på dig i dag och det du skrev om att liggdelen är åt fel håll på uj syskonvagn, hade för mig att det inte alls var så, så helt plötsligt så kom det en och rullade förbi, sittdelen framåt, liggdelen bakåt, så att förare och bebis ser varandra. Så ta inte ut den ur beräkningen än. Dock blir det ju framåt som gäller så fort bönan ska sitta,

#5 - e

Vi har lufthjul på vår vagn och jävlar vad vi har lagat punkteringar. Dock så älskar jag dem ändå. Man kan ju faktiskt köra ett hjul som har punka ett tag ändå (och pumpa mellan varven) om man inte orkar laga på stört - dessutom har jag inga som helst problem att ta mej fram överallt och vilket väglag det än är, till skillnad från de flesta andra vagnar som knappt har styrfart i tio cm snö ... Så jag rekommenderar ändå lufthjul! Och det rullar väldigt lätt till skillnad från andra vagnar jag testat.



Fin mage och oj vad det börjar närma sej nu, spännande! Själv går jag strax in i v 13 och har precis börjat kräkas mindre ... whioooo! :)

#6 - Sandra

ÅÅh spännande, hihi! mysogt

#7 - Rita

Jag rekommenderar också lufthjul! Man tar sig fram överallt utan att det skumpar alltför mycket, och vi har inte heller haft en enda punktering (samma vagn i snart 7 år!!, men aktivt använd i ca 4 år).



Sen så rekommenderar jag dig också att vara förberedd på att babyn kan komma när som helst (nåja, ok, förhoppningsvis inte imorgon, men du förstår vad jag menar). Med första barnet gick jag över 15 dagar och blev igångsatt. Andra barnet kom dagen innan bf... Så man kan aldrig vara säker på nåt. :)

#8 - Anna - Väntan på nummer 2 :)

Ååå vad mysigt. Själv är jag i vecka 16 å har redan börja titta på syskonvagn och har fastnat fullständigt för Baby jogger city select. Är nog kär i den :) Ska nog köpa den snart då våran älsta kan åka i din själv tills syskonet kommer.



vad mysigt att få plocka fram kläder och fixa och dona. Längtar tills jag kommer dit.

#9 - Malin

Om man ofta får punktering på lufthjul så beror det förmodligen på att man pumpar däcken för hårt! Lufthjul ska inte vara stenhårda.

#10 - Ann-Charlotte

Vilken fin mage du har. Jag har 46 dagar kvar till BF. Känns som en oändlighet. Lycka till med barnvagnsletandet. Kramar

#11 - anki/barbakvinna

åhhh grattis är du gravid igen... Kul att det blir tätt så dom kan leka sen, dom får mer utbyte av varandra än som mina det är 5 år emellan..



kram anki

#12 - Helena

Du har inte funderat på att köra på bärsjal till bönan?? Dottern kommer vara 22 månader när hon blir storasyster och jag känner verkligen att jag inte har lust att skaffa en syskonvagn. I stället så kommer vi att ha sjal till lillasyskonet och om vi vill använda vagn till lill*n så får dottern gå själv eller stå på ståbräda på gamla vagnen medan den lilla får ligga i vagnen. Särskilt ni som bor i storstan måste ha det mycket jobbigare än vad vi har det med tunnelbana och bussar och sånt som man ska försöka komma på med syskonvagn.