bambi

Det är skillnad på en lunch och en lunch...

Jag sitter här hemma och äter rester till lunch och kan inte låta bli att tänka på att sambon just nu äter en lunch för 250 kronor, som han berättade om igår.

Det är advokatbyrån som han jobbar på som bjuder på lunch idag eftersom det är en praktikants sista dag. Så sambon fick förbeställa sin lunch igår och tydligen skulle den kosta 250 kronor! För en lunch! Men egentligen, varför ska en lunch vara så mycket billigare än en middag om det är samma råvaror och tar lika lång tid att tillaga som en middag? Jag har dessutom hört att anställda inom restaurangbranschen inte har någon OB, så det kan ju inte vara därför en middag ska vara så mycket dyrare...?

Det känns ibland som om sambon jobbar i en helt annan värld... jämfört med mina luncher i skolkafeterian där maten kostar långt ifrån 250 kr...

#1 - Sofie

Hm, du har nog rätt. Det är nog en helt annan värld. Eller snarare världen från ett annat perspektiv! :-)

#2 - Apan slimmar och trimmar med start 105 kg

Hej!



Historiskt sätt härstammar vår lunch från den tiden då vi byggde upp landet, mitt under folkhemseran. Arbetarna skulle ha råd att äta sig mätta och detta till en rimlig summa. I lunchen skulle sallad och dryck ingå samt att man alltid fick backa om ifall man inte blev mätt.



Idag åt jag mammas våfflor till lunch. Mums!

#3 - pokergirl

Fast liiite OB har man om kvällarna, även om restaurangavtalet är ganska kasst.

Jag satsar hellre lite extra och äter gott på lunchen och tar något lättare på kvällen. Det är ju till lunch man är som mest hungrig och behöver energi.

#4 - Sophie

Oftast så lagar man en större mängd mat till lunchen o på kvällen kör man a la minute. Vet inte varför det egentligen skulle vara billigare med lunch men det är kanske så som någon redan kommenterat.