bambi

Nej, det är inte synd om er
Förlåt, men jag kan faktiskt inte tycka synd om män som "blir pappor mot sin vilja". Jag tycker att det är jättelöjligt och jag tycker att dom får skylla sig själva som inte har använt kondom. Tänk om alla som får aids eller någon annan könssjukdom skulle säga att dom fick det "mot sin vilja" då skulle man skratta åt dom.

För även om tjejen säger att hon äter p-piller/har spiral/p-spruta/whatever så tycker jag att man är ganska naiv om man litar så blint på någon som man antagligen inte känner alltför väl (för då skulle man verkligen veta om hon åt p-piller) och riskerar sitt liv bara för att någon som dom inte känner så bra säger att det inte är någon fara. Skulle dom hoppa ner för ett stup också om någon sa att det inte var någon fara?
#1 - Andrea

Jag håller med. den enda det är synd om är ett stackars barn som föds in i konflikt och är icke önskvärd av halva föräldraskaran. Lite kan jag känna att jaha men bu-effin-hu, gråt en skvätt då, men sen tar du dig i kragen och älskar och tar hand om ditt barn! Lurad eller ej, ett ansvar har man likförbannat

#2 - Agnieszka- mamma till 2

Kan inte säga annat än att jag håller helt med dig!

#3 - Anna - Väntan på nummer 2 :)

Håller med fullständigt. Dags för killarna/männen att ta sitt ansvar och inte dumpa över hela ansvaret på tjejen/kvinnan.

#4 - Linda

Jag är lite kluven till den frågan, dels för att jag tycker det slarvas för mycket med kondom, det talar ju könssjukdom-statistiken tydligt om, men jag känner en kille som blev pappa motvilligt, han hade ett seriöst förhållande, har fortfarande så vitt jag vet men hon hade barnlängtan och bara beslutade sig för att bli med barn utan hans vetskap eller samtycke.

Det är ju så att som människa måste man ta ansvar för sin egen kropp och vad man gör med den, men samtidigt måste man ju kunna lita på sina medmänniskor.

#5 - Pokergirl

Jag håller inte med! Jag har en nära vän som blev pappa mot sin vilja och det har f-n inte varit lätt för honom. Hon har nekat faderskapstest och därmed kan han inte tillskrivas faderskapet, för vägrar hon så blir det inget test. Så, vem är det synd om? Mamman som sitter med ett helt fantatiskt barn eller pappan som först blev pappa mot sin vilja, sen inte ens får bli pappa på papperet då mamman förvägrar honom rätten att genom dna bevisa detta.

#6 - Lady Dahmer - confessions of a neurotic attentionwhore

män har ett val. De kan välja skydd vid samlag. De kan välja bort samlag. Och rätten att välja om han vill vara närvarande när barnet är ett faktum. ;-)



*Choose the actions = choose the consequenses*.



Jag citerar en klok bloggerska:



"Jag tycker alltid att det är lika komiskt när folk tycker att man ska tycka synd om män som har råkat göra sin flickvän, sin fru eller sitt one night stand gravida, de vet ju om att risken finns och då får man ju göra allt vad man kan för att skydda sig, att både använda kondom och p-piller kan ju vara en ganska bra idé om man vet att man absolut inte, under några som helst omständigheter, vill ha barn.... See More



Lär er vad kondomer är till för era jävla grottmän! Man kan inte slarva med preventivmedel och inte ta sin del av ansvaret och sedan sitta och kräka ur sig hur hemskt det är att inte ha något att säga till om. Alla män borde vid det här laget vara ganska så medvetna om att de faktiskt inte har något att säga till om."



http://annakaagaardkristensen.blogg.se/2010/january/lar-er-vad-kondomer-ar-till-for-era-javla-gro.html



pokersgirl - tyvärr, mamman kan inte vägra. Pappan har rätten på sin sida. Faderskap MÅSTE fastställas.

#7 - Lotta Lkpg

Bra! Håller med dig. Och Andrea (i första kommentaren) om att det är väldigt synd om barnen som hamnar mitt i denna situation.



Jag har också skrivit om det där idag.

#8 - Linda

Bra inlägg! Håller helt med dig!



kram Linda

#9 - Emma

Om man har tagit ställning och vet att man absolut inte vill ha barn, då ser man till att inte hamna i den situationen. Det är så otroligt patetiskt. Alla vet dessutom att ett preventivmedel inte är 100% skydd. Antingen använder man två (P-piller/kondom ex) eller så ligger man inte alls! Abort kan vara enda lösningen ibland, men man kan väl ändå inte räkna aborten som ett självklart preventivmedel. Löjligt!!

#10 - Eri

Jag fick en könssjukdom då jag blev våldtagen när jag var 19 och aldrig tidigare haft sex så nog tycker jag att man kan få det mot sin vilja eller.??? När jag sökte vård för sjukdomen fick jag höra att jag / vi borde använt kondom.

Tycker att resonemanget ovan är konstigt och ologiskt. Att ha frivillig sex utan kondom betyder ju ofta inte att man vill bli sjuk eller få barn. Alltså kan man ju mycket väl säga att man fick barn och sjukdomar mot sin vilja men nu får skylla sig själv eftersom man slarvat (om det nu var frivilligt sex).

#11 - anna

Karln gör mig asprovocerad med sitt "stackars mejprat."

Jag har sett honom i diverse program och tidningar på sista tiden och kan bara inte tycka synd om honom.

Gå ut i media och säga att man inte kunde älska sitt barn... inte okej. Hela hans historia känns konstig och skruvad.

Lär dig använda kondom pelle.