bambi

Sponsring som går för långt?
Sponsring och reklam finns överallt i vårt samhälle idag. Men går man för långt när man nästan sponsrar hela sitt bröllop? Som Laila Bagge och Niklas Wahlgren som fick sin vigselring gratis mot exponering i media, bröllopsklänningen var kraftigt rabatterad, bröllopsnatten gratis, bordsplaceringen och smekmånaden sponsrad.

Jag kan känna mig delad i frågan. När det gäller reklam och sponsring så vinner båda parter, istället för om dom t.ex. skulle köpa vigselringen själv så vinner bara företaget på det för media skulle nog skriva om ringen ändå. Men samtidigt så har sponsring/reklam en sån smutsig stämpel i Sverige, det ses som något "billigt" och det är svårt att komma ifrån. Jag vet inte om jag skulle vilja att folk tänkte tillbaka på mitt bröllop som något "billigt", men i framtiden så kanske dom flesta (kändis)bröllop kommer att vara sponsrade?


Eftersom jag då och då blir sponsrad här i bloggen så får jag frågan ibland om hur man gör för att bli sponsrad. Jag har tidigare skrivit ett inlägg här om sponsring, även med lite tips om man vill få lite sponsring på sin egen blogg.

En konstig missuppfattning när det gäller sponsring av bloggar verkar vara att det inte är trovärdigt eftersom man inte har valt produkten/plagget själv. Men jag brukar i 9 av 10 fall välja produkter/plagg helt själv och så tackar jag ofta nej om det är något jag ändå inte vill ha eller är intresserad utav. Jag ser det som en win-win situation om man ändå hade tänkt eller ville köpa produkten men får den sponsrad istället.
#1 - Veronica - Vimsadekor.se

Intressant fråga, men nu var inte ringen gratis, dom fick 10% rabatt på den för att det var ett kompispris, men mycket annat var sponsrat.



Själv tycker jag det är smart, en win-win för både brudpar och företagare, gästerna har kul och brudparet får ett härligt bröllop! Hade gärna fått mitt bröllop sponsrat om jag skulle gifta mig, sen , precis som du skriver så gör ju media att det blir lite smutskastat, men det är ju så typiskt tidningarna!

#2 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Veronica Aha, jag gick på vad Alex Schulman sa i sin show... att dom hade fått ringen i utbyte mot exponering i media och en inbjudan till bröllopet.

#3 - Veronica - Vimsadekor.se

Hörde det jag med, men läste på Lailas blogg sen att det inte stämde, det är ju sååå mycket prat om detta, otroligt hur intressant kan det vara liksom?? :)

#4 - Angelica

Om jag kunde få mitt drömbröllp gratis/ kraftigt nedsatt i pris... då skulle jag ta det =)



Det är som du säger en win-win siuation. (OM jag nu hade varit en kändis... hahahaha)

#5 - Änglahår

Det känns som detta bröllop har gått lite över gränsen tycker i alla fall jag...



/Änglahår

#6 - jenny

men hur är det med din deal med odd molly?

#7 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

jenny Jag har ingen deal med Odd Molly, men I wish I had...

#8 - jenny

inte?

det tycker jag du verkligen är värd

vet de om att du bloggar om dem så bra?

om inte så borde du kanske tipsa dem om det, klart du ska få lite förmåner av allt jobb du lägger ner på odd molly :)

#9 - Zwan

Jag tror att alla skulle göra som dem, om de hade möjligheten.