bambi

Stressad av MER egentid!
Dom här senaste veckorna då jag har varit halvtidssjukskriven så har jag känt att jag inte har fått vila mycket och har hela tiden känt mig stressad.

Nästan varje dag då jag inte jobbar så har jag något inbokat, en tid hos sjukgymnasten eller barnmorskan, osv.. och då håller jag på och räknar ner tiden till det "nu är det 3 timmar tills jag ska gå till sjukgymnasten" eller "nu är det 4 timmar kvar tills jag ska hämta Zack på dagis".

Och då blir jag stressad. Jag känner att det är så mycket jag vill hinna med under dessa 3 timmar (när man äntligen får lite egentid, vilket inte är alltför vanligt för en småbarnsförälder).

Jag vill hinna sova en stund...
Jag vill hinna se på film...
Jag vill hinna ta ett varmt bad...
Jag vill hinna blogga...
Jag vill hinna läsa i en bra bok...
Jag vill hinna se på ett avsnitt av Desperate Housewives som jag inte har hunnit se...
Jag vill hinna klicka mig runt bland webbutiker...

Det känns liksom som om tiden aldrig räcker till... och oftast blir det att jag kanske hinner göra en eller två av dom där grejerna som jag så gärna vill hinna med.

Jag tror faktiskt att jag var mindre stressad när jag jobbde heltid för då hade jag inte ens tid att längta efter alla dom där sakerna och när man väl fick lite tid över så fick man prioritera hårt.

Konstigt att man kan bli mer stressad av att få mer egentid...
#1 - Dr Molly

jag känner precis igen mig! Det är superstress varje förmiddag för att göra allt jag vill hinna! Hur hinner man när båda jobbar?? Min fina bok om infektionsmedicin som jag tänkte lusläsa under föräldraledigheten ligger här bredvid mig oöppnad! Tur att jag har 1 mån kvar tills jag börjar jobba...



Kramar

#2 - lina

Ja, exakt så är det. jag har varit sjukskriven. arbetslös och föräldraledig i ett år och jag har aldrig kännt att jag haft så lite tid som nu.

Nä rjag pluggade för ett år sedan var jag ensamstående med älsta sonen, gick upp sju på morgonen, stressade iväg till dagis , sen iväg till skolan med femtielva olika bussar, sedan hem hämta på dagis, laga middag, städa lägga barn. Och ändå hade jag tid till så mycket annat. Men nu när jag har all tid i världen att göra nästan vad jag vill, då får jag inegting gjort!!! Det är som att ju mer man har att göra desto mer tid får man över. dessutom känns det som om att man även får med tid att umgås med barnen när man pluggar eller jobbar. Konstigt konstigt...