bambi

Syskonvagnsdjungeln
Urk, blä och usch. Så känns det när jag tänker på att vi måste ta oss igenom barnvagnsdjungeln en gång till. Jag har kikat på Urban Jungle och på Phil & Teds syskonvagnar men har inte känt att någon av dom har varit klockrena.

Urban Jungle är ju bra på det sättet att det är två svängbara hjul fram. Men en nackdel är att det går inte att ha liggdelen mot sig.

Phil & Ted är bra på det sättet att bebisen ligger mer skyddad (under) men nackdelen är att det bara är ett hjul fram. Sen vet jag inte hur det blir när bebisen vill börja sitta, har hört att den inte ser så mycket där under?

Men så hittade jag denna:

Easy Walker Duo heter den och verkar uppfylla alla mina kriterier. Bebisen kan ligga mot mig samtidigt som Zack kan sitta framåt. Man kan reglera sittdelarna oberoende av varandra och så är det två svängbara hjul fram.

Helt perfekt verkar denna vara! Förutom priset då... billigaste priset jag får fram är förra årets modell (alltid bra att köpa barnvagn i början av ett nytt år) med en liggdel för 9700 kr!!

Gah... vette tusan hur vi ska göra... känns som otroligt mycket pengar för en barnvagn. Det är ju ingen bil liksom! Zacks Brio Sing betalade vi ca 3000 kr för (helt ny, också "förra årets modell") och vi är verkligen helnöjd med den. Så man kan få tag i en bra och billig vagn... men detta kanske inte gäller syskonvagnar?
#1 - Milo

Jag kan rekomendera teutonias syskonvagn, den är rymlig och bra med svängbara framhjul och man kan välja om barnen ska sitta framåt eller mot en själv. Men man kan inte ha barnen åt olika håll. Det jag tycker är bra med teutonias är att det inte blir nån "skiljevägg" mellan barnen som det blir i många vagnar, det gör att det blir mer sittyta.

#2 - Camilla (lillmillan)(gambia90)

Jag har den där easywalker åt mina barn. Älskar den! Köpte den från babyjungle i nl och det blev MYCKET billigare!



http://www.babyjungle.nl/Easy-Walker-mf-1.html



Vet dock ej hur det är nu med priserna men det kan du kolla om du vill..



(vi ses på mollyträffen)

#3 - KisseGirl

Kolla blocket efter en beg. stockholm brukar ju ha stort utbud och annars finns ju bussgods med inte alltför dyr frakt. Beror ju på hur mycket man använder vagnen, vi använder våra vagnar jämt därmed är det för mig värt att lägga ut en hel del på vagnar just nu, förhoppningsvis får jag tillbaka en slant den dagen jag ska sälja dom. Har själv P&t vibe och är kanon nöjd när lillen vill börja sitta kan det vara bra att inte se så mycket för nackdelen med den (lisom många andra) är ju att man inte har barnet vänt mot sig... med andra ord kommer han bli utsatt för många intryck vid tidig ålder men med yngsta barnet underst blir han lite "skyddad" annars är det nog mer tänkt att man sätter det äldsta barnet längst ner i P&t.... rena rama djungeln ;)

#4 - Tessan

britax har kommit ut med en syskonvagn som liknar Phil and Teds, men som jag tycker verkar smartare & bekvämare. dessutom kan du vända ena sitsen mot dig; http://www.britax.se/barnvagnar/b-dual (googla för fler bilder än på britax hemsida). vi har en P&T Vibe, & jag är rätt missnöjd med den måste jag säga. mkt osmarta lösningar, & dålig kvalite för priset.

#5 - Jenny

Jag har ju jagat som en dåre, o har precis köpt babyjogger city select, bebban har ju inte kommit ännu men jag är såååå nöjd! Världens snyggaste och så smidig att den går på längden o inte på bredden (känns som en vagn på bredden blir svår att ha i affärer t ex) och jag har inte gilla typ p&t som har bebisen under storasyskonet.



Har lagt upp en massa bilder på den här http://jennyn.blogg.se/2010/march/nu-ar-den-var-babyjogger-city-select.html



Lycka till med jakten o ha en fin helg!



Kramar Jenny

#6 - Camilla

Jag har en Babytravel till mina barn och den är lättkörd och bekväm :)

#7 - Malin

Hej!

Jag har både Phil & Teds och Urban Jungle.

Vet inte om du skrev fel ovan, men liggdelen går visst att ha mot sig. Det är sittdelarna som man har framåtvända.



Jag älskar båda vagnarna!

P&T var oslagbar så länge nr 2 var bebis och när man reser eller ska ta sig fram i trånga utrymmen på stan, hissar etc.

När nr 2 blev större gick vi allt mer över till UJ. Den är även skönast att gå med och barnen gillar den bäst nu när de är lite större. Betydligt jobbigare att ta in och ut i bilen däremot, så det gäller att ha en stor bil om man vill kunna ratta 2 barn o vagn själv smidigt.



Lycka till!

#8 - Ina

Ser fin och praktisk ut men det var ett saftigt pris det håller jag med dig om!! Kolla Blocket, där kanske du kan hitta den i bra begagnat skick. Det är inte så länge man använder den för snart kommer Zack vilja gå själv... Så var det med Hannes i alla fall, vi har fortfarande kvar vår syskonvagn dock men använder den i princip aldrig men den kan vara bra om man har bråttom eller om hannes inte orkar gå själv.

Kram Ina

#9 - Jennyli

Har en babytravel till mina. Den har exakt samma funktioner som EasyWalkern, men är väääldigt mkt billigare!

#10 - Solrosen

Jag har Babytravel till mina barn (15 mån och 2 mån), det är Babyproffsens egna märke så priset är avsevärt mycket billigare än den du nämnde ovan!



Den funkar kanonbra även när det har varit mycket snö!



Här är en länk: http://www.babyproffsen.se/produkt/visa/7:BabyTravel_Dublin



Lycka till!

#11 - Linda

Har spanat in vagnen som Jenny tipsade om och den verkar kanonbra! http://www.babyjogger.se/cityselect.aspx



Vi har en Urban Jungle syskonvagn och den är också bra. En nackdel dock att man inte kan ha det sittande barnet mot sig, men liggdelen är ju vänd mot en (däremot tycker jag att liggdelen är lite liten, så frågan är hur länge barnet kan ligga där).



kram!

#12 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Säger som någon ovan, kolla Blocket! Där kan du ju säkert hitta bra begagnade till bra priser!



Jag tycker att Phil & Ted verkar helt hopplös. Hur kul är det för bebisen att ligga och stirra upp i botten av sittdelen? Och jag skulle nog också tycka att det känns obehagligt att ha dem så nära marken. Trehjulingar är inte heller någon favorit hos mig (men har andra behov än ni såklart eftersom jag bor mer på landet) så jag tycker nog att den sistnämnda som du själv gillar verkar vara mest robust och ombonad. Men du...visst är den kanske dyr, men om ni städar själva i tre månader så har ni sparat in städpengarna till vagnen...;-)

#13 - Maria

Vi väntar också ett syskon (äldsta kommer vara 20 månader) och jag har jaft samma dilemma med syskonvagn. Vi har en Bugaboo nu och det känns som att vad vi än väljer kommer vi inte bli lika nöjda som vi är med denna. För oss är det jätteviktigt att båda sittdelarna är vändbara oberonde av varanda (som t ex Babyjogger City Select) och så vill vi helst ha dem på bredden. Svår kombination... Nu har vi hittat en vagn som heter Bobbiway Spider. Den är polsk och som det ser ut är det vad vi letat efter. Det låg en till salu på Blocket för ett par veckor sedan men det blev såld på ett dygn. Internet verkar vara bästa sättet att köpa den., den säljs inte i affär i Sverige.

#14 - Natali

Visst går liggdelen att ha emot sig i en UJ. Den skulle nog jag köpa om det var dags för nr 4 för oss. Bugaboo är bäst på singelvagnar men UJ har en fin dubbel.

#15 - Jessica

Hade samma funderingar i somras innan min tvåa tittade ut i oktober. Det slutade med att vi inte löste vagnfrågan förrän hon tittat ut. Vi kör såhär: stora tjejens gamla Bugaboo blev lillans med ståbräda till stora. Sen köpte vi en syskonvagn (sk. Stockholmsvagnen) på Blocket för 600kr som jag kunde använda när jag skulle ut på längre turer med båda. Är både jag och maken hemma tar vi en sulky till stora tjejen. Nu efter jul började hon på dagis igen så syskonvagnen används knappt.



För oss känns det skönt att vi inte la en förmögenhet på en syskonvagn som inte används då mkt. Men visst behövs den ibland, och då funkar den alldeles utmärkt.

#16 - Emmie

Nya iCandy finns i flera smarta kombinationer. Finns bl.a. hos http://www.edberg-co.se/

Min väninna har den och hon är supernöjd!

#17 - Tessan

jessica:

"Stockholmsvagnen"? vilket märke är det?

#18 - Mirva ♥

År 2005 betalade vi över 11.000:- kr för vår dubbel-UJ med tillbehör. Så syskonvagnarna är dyra men speciellt UJ´n har enormt bra andrahandsvärde!

#19 - Tessan

btw, babyland har kampanj på vagnen du fastnat för, så där är den en tusenlapp billigare (inkl liggkorg) än det pris du hittat! http://www.babyland.se/tv-sittvagn-easy-walker-duo-back-09_x_EW810111.aspx