bambi

Vad gör du när ditt barn skriker?
Just nu kör man värsta kampanjen här i Sverige angående Shaken Baby Syndrome. Vi har fått broschyrer om det på MVC, på BB och sen även nu på BVC. Jag blir lite förvånad, behövs verkligen så mycket information? Vad är det för föräldrar som måste påminnas om och om igen att man inte ska skaka sitt barn?

Vår BVC-sköterska sa att tydligen så ser barnsjukhusen detta så ofta så att dom tycker att man måste köra en stor kampanj. Det är skrämmande. Hur kan någon ta upp en liten bebis och skaka den en massa bara för att den skriker? Varenda vuxen måste väl veta att bebisen inte vill vara elak eller jobbig utan verkligen vill eller behöver något när den skriker?

Jag såg också en dokumentär om barnaga för ett tag sen. Det handlade mestadels om Storbritannien, där det fortfarande är lagligt med barnaga! En sak som fastnade i mitt huvud var att 2/3 av alla 1-åringar i Storbritannien någon gång agats! Små 1-åringar som inte vill något ont... hur kan man göra något sånt och varför gör man det? Och är det inte dags för Storbritannien att kliva in i 2000-talet och förbjuda barnaga??
#1 - Jyoti

Jag håller helt och hållet med dig! Det som är så skrämmande är att jag hörde på radion i höstas att antalet anmälda fall av barnaga har ökat med 25% och är lika högt som för 30 år sedan, när det först började anmälas!

Jag orkar inte se sådana dokumentärer, jag lipar resten av kvällen sen och sen spenderar jag en lång tid åt att gå och vara ledsen för att så många barn far illa i världen. Är verkligen superkänslig när det gäller barn som far illa. Vissa borde bara inte få skaffa barn tyvärr...

#2 - Elin - Mamma till Edvin och lillebror i magen ♥

Håller helt med! Hur sjukt är det inte att skaka eller slå sitt barn? Visst att man som förälder kanske är trött o inte kunna sova för att man har ett barn sm bara skriker. Men är det inte bättre att lägga ner den i sängen, gå ut ur rummet o ta en fem-minuters paus så man orkar fortsätta trösta sitt barn sen?

Kram

#3 - Anna

Ja, idag ska man inte bli förvånad för ibland så säger folk saker som man själv tycker är så självklara! Inte står man å skakar sin bebis?? Vet inte vad man ska säga, hur fungerar de folk som gör det...



PS: En flicka har vi fått reda på att vi ska få =)

#4 - Sandra

När det gäller shaken baby syndrome så finns det många föräldrar runt om i världen som är helt slut av sömnbrist och av kolik m.m. så det blir helt enkelt en "blackout" och de skakar barnet. Det är ingen ursäkt, men föräldrar borde istället få information om att det faktiskt finns hjälp att få..



All slags aga borde förbjudas världen över. Jag hoppas det når till den punkten någon dag.

#5 - Linnea

Tydligen är det också många som försvarar sig med att de inte visste att det var farligt.

#6 - Mollie

Folk är inte riktigt normal i skallen. Det är många föräldrar som lider av sömnbrist-inte fan skakar de barnet. Lider av empatistörningar eller liknande.



Tycker engelsmän har en ganska konstig syn på barnens plats i familjen och synen på barnuppfostran. Jag jobbade som konsult i england för ett tag sedan. Då var vi hemma hos kunden och de hade en dotter som var livlig. Inte mer livlig än andra. De medicinerade henne med lugnande tabletter, just för att lät för mycket.... dvs enligt mig normalt barnbeteede.....

#7 - Rita

Jag förstår fullständigt om folk blir så totalt slut av sömnbrist att de får en black-out och gör sitt barn illa. Jag försvarar det absolut inte på nåt sätt och tar bestämt avstånd från allt vad aga heter!!

Vår första dotter hade nån slags "light-kolik" och skrek i upp till 6 timmar i sträck varenda kväll i 3 månaders tid! Den som inte har varit med om det själv kan inte ens föreställa sig det! Dessutom sov hon sällan mer än 4 timmar i sträck på natten. Tack gode Gud att vi var 2 föräldrar om henne, annars vet jag inte vad som hade hänt. Men jag har en kompis som hade det värre. Hennes dotter hade också kolik och skrek dag som natt och sov aldrig mer än 2 timmar i sträck. Så man ska kanske inte vara så snabb att döma andra... Erbjud hjälp istället!