bambi

Dags för napp?

Jag somnade inte förrän efter kl. 1 igår kväll. Leah har haft ont i magen och hade svårt att somna. Jag märkte också att hon gärna vill snutta. Hon fick suga på mitt lillfinger och då blev hon så lugn, så hon kanske vill ha napp?

Zack har aldrig haft napp. Han har aldrig visat några tecken på att han har velat ha napp. Men jag har inget emot napp, förutom när man t.ex. ser bebisar på BB med napp (jag såg en nu när jag låg på BB med Leah). Det känns lite väl tidigt. Amningen har kanske inte kommit igång ordentligt och så har man inte ens testat om dom klarar sig utan napp. Visst så har många bebisar ett stort sugbehov men ibland känns det faktiskt som om vissa föräldrar stoppar i nappar i sina bebisars munnar bara för att få tyst på dom, istället för att trösta dom.

Men vi ska nog köpa en napp åt Leah idag och testa vad hon tycker om den. Vi ska även göra vårt första BVC-besök med Leah idag!

#1 - Sandra

Jag gav Charlie napp under småstunder på BB eftersom han gärna åt timmar i streck.



Men jag blev ganska häpen över att många föräldrar stoppar in nappen i munnen på barnet igen när den tappat den och redan sover! Vad gör den för nytta då?

#2 - Milo

Där håller jag med dig, och en del sätter in nappen i ungens mun bara av gammal vana, fastän barnet inte ens är ledset eller trött... så den ska tydligen bara sitta där (nappen alltså). Som en dekoration kanske?

#3 - Caroline

En sjuksköterska på BB fick oss att gå ner till apoteket och köpa napp.

Min dotter gick ner väldigt mycket i vikt första dagarna, och jag fick inte till amningen. Kan vara nappens fel, men vad visste jag? Första barnet och jag litade blint på att bbpersonalen visste vad de gjorde.

#4 - Sofi

Har bara amningen kommit igång och funkar bra så är det säkert ingen fara att testa en napp på henne.



Sonen fick napp dag4 efter att jag varit hans napp 7timmar i streck. Mina bröst vart helt såriga och gjorde vansinnigt ont, så för att kunna vila och lufta dom så fick han en napp.



Hoppas det går bra på BVC, vi skall dit på 2½mån kontroll nästa vecka :) Tiden springer iväg..

#5 - Jessica

Min första tjej vägrade napp och snuttade på mig istället, vilket var urjobbigt i längden, jag var aldrig ledig. Min andra fick napp ganska tidigt och vi lät henne ha den mycket för att hon skulle lära sig att gilla den, orkade inte vara mänsklig napp en gång till. Lycka till med nappen!

#6 - elin

hej allt bra med dig idag?:)

#7 - Lina

Ludvig fick napp på bb redan andra dygnet. Han ville snutta hela tiden men ville inte äta. Alltså, han vill bara äta när han var hungrig, så napp var den perfekta lösningen.

#8 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

Nä, att bara trycka in napp för att är ju ingen höjdare. Fast jag kan komma på mig själv ibland med att göra det. Tillexempel då vi ska åka bil och jag vet att efter ett tag blir det gnäll..då får han den tyvärr i förebyggande syfte vilket såklart inte är så bra.

#9 - Beatrice

Vi började med napp när Jerry var 1 vecka gammal. Sedan slutade han med den vid 18 månaders ålder. Läste även senare att enligt någon studie hade det visat sig att nappen minskade risken för plötslig spädbarnsdöd. Så den kan ju vara bra när de små sover..=)

#10 - Sara Eriksson

Dina lilla tös är så vacker!! Min dotter började med napp när hon var ett dygn, just för att hon hade så stort sugbehov, hon vela ligga och snutta på mig även fast hon inte var hungrig och om hon inte sög på mig så sög hon på sina händer. Hon hittade mitt bröst på engång och var en väldigt flitig sugare annars hade vi nog inte börjat med napp.



Men efter någon vecka så hittade hon tummen och ratade nappen förutom när hon hade vantar eller satt i bilstolen, men nu 7 mån och 2 veckor gammal så är de nappen som gäller igen, även om vi helst ser att hon har den bara då hon är trött, men då åker ju tummen i istället!!